Student Srđan Đurić najavio krivičnu prijavu protiv direktora Fonda 'Evropski poslovi' AP Vojvodine

Beta pre 6 sati

 Student Srđan Đurić, koji je u ponedeljak povređen u guranju kod Rektorata prilikom održavanja izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta, najavio je danas da će podneti krivičnu prijavu protiv direktora pokrajinskog Fonda "Evropski poslovi" Ognjena Dopuđa.

Đurić je za portal 021.rs rekao i da je sa studentkinjama Milom Pajić i Anjom Pitulić u policiji dao izjave o okolnostima koje su se desile ispred Rektorata u ponedeljak.

"Ostali treba takođe da odu ovih dana, da se završi taj deo sa davanjem izjava, pa ćemo nakon toga podneti prijave i uraditi sve kako bi policija počela da radi svoj posao i otkrila napadače na nas",rekao je Đurić.

On je dodao i da u toku napada nije prepoznao Dopuđa, i mislio da je u pitanju "klasični batinaš", ali da mu je kasnije rečeno ko ga je udario.

"Kada je došlo do gužve i do tog koškanja ispred Rektorata, on je išao ka glavnom ulazu i u jednom momentu kada mi se približio, jednom rukom je prekrio lice, pošto sam ga snimao, a drugom rukom me je udario. Potom je ušao u Rektorat", ispričao je Đurić.

Dodao je i da ne očekuje da će nadležni reagovati.

"Bilo je i gorih situacija, na primer Zoran Babić, i on je jedva podneo ostavku", zaključio je Đurić.

Pokrajinski poslanik Pokreta slobodnih građana Radivoje Jovović objavio da je Dopuđ bio na čelu obezbeđenja koje je došlo do Rektorata u Novom Sadu i učestvovao u fizičkom sukobu sa studentima.

Prethodno je tvrdnju da je Dopuđ bio sa maskiranim pripadnicima obezbeđenja iznela je i aktiviskinja STAV-a Mila Pajić, a snimak incidenta objavio je STAV na svojim društvenim mrežama.

(Beta, 25.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »