SSP: Javni protest zbog kršenja zakona od strane Radio televizije Srbije

Beta pre 4 sati

Stranka slobode i pravde (SSP) je saopštila danas da je Radio televizija Srbije (RTS) prekršila dva medijska zakona time što nije u centralnoj a ni u drugim informativnim emisijama, emitovala prilog sa sednice Glavnog odbora SSP, održane 5. oktobra u Kragujevcu.

Ta opoziciona stranka je izrazila javni protest zbog kršenja zakona, te za to okrivila direktora RTS-a Dragana Bujoševića i glavnog i odgovornog urednika Javnog servisa Nenada Lj. Stefanovića.

Navela je u saopštenju da su oni "prekršili Zakon o javnim medijskim servisima i Zakon o javnom informisanju jer RTS 1 nije u Dnevniku 2, niti u drugim informativnim emisijama, emitovao prilog se sednice Glavnog odbora SSP".

SSP je, po broju narodnih poslanika, druga najveća politička stranka u državi i prva opoziciona, a poslanički klub SSP je drugi po veličini poslanički klub u narodnoj skupštini i prvi opozicioni, dodali su.

"Obaveza RTS bila je da, u skladu sa pomenutim zakonima i interesom za istinito, blagovremeno, potpuno, nepristrasno i profesionalno informisanje građana, za pomenutu sednicu odvoji srazmeran medijski prostor i u ostalim informativnim emisijima", piše u saopštenju.

SSP je precizirala da je obaveza RTS bila da "u centralnom Dnevniku 2, od 19.30 na RTS 1, emituje profesionalan i objektivan izveštaj sa konferencije se sednice Glavnog odbora SSP".

 

Obaveza Javnog servisa je bila, po navodima SSP, i "da za pomenutu sednicu (Glavnog odbora SSP) odvoji srazmeran medijski prostor i u ostalim informativnim emisijima".

"Ovo je još jedan dokaz da RTS nije Javni servis, već oruđe u rukama (predsednika Srbje) Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke i da nije u funkciji građana Srbije, već očuvanja autoritarnog i korumpiranog režima", piše u saopštenju.

(Beta, 06.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »