"Priznajem da su umrli zbog mene": Dramatičan početak suđenja za smrt dvoje pešaka u Nišu, optužena ispred suda molila rođake za oproštaj (foto, video)

Blic pre 5 sati
"Priznajem da su umrli zbog mene": Dramatičan početak suđenja za smrt dvoje pešaka u Nišu, optužena ispred suda molila…

“Priznajem da su ovi ljudi umrli zbog mene. Nemam šta da ne priznajem ali nisam to namerno učinila. Toga dana sam pila metadon kao što sam pila i danas”. Ovim rečima, kroz suze, na početku suđenja u Višem sudu u Nišu, obratila se Biljana Stanojević (55) iz Niša, koja je optužena da je vozeći pod dejstvom metadona izazvala saobraćajnu nesreću u kojoj su 11. aprila 2021. godine na pešačkom prelazu na Vizantijskom bulevaru u Nišu nastradali pešaci Danica Andrić (75) i Ljubomir Novaković (80).

Biljana je optužena da je učinila krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297 stav 2 u vezi člana 289 stav 1 Krivičnog zakonika. Viši javni tužilac Andrija Ivić rekao je da je ona optužena da je delo počinila delo sa umišljajem. Saobraćajna nesreća u kojoj je došlo do pogibije pešaka desila se na jednom od najprometnijih bulevara u Nišu. - U Ulici Vizantijski builevar u visini mosta preko Gabrovačke reke u stanju bitno smanjene

Povezane vesti »

Ključne reči

Hronika, najnovije vesti »