Neka bregzit počne

Neka bregzit počne

Politika ponedeljak, 20. mart 2017.
Dvogodišnji proces razlaza Londona i Brisela zvanično počinje 29. marta
Ujedinjeno Kraljevstvo je prošlog juna odlučilo da napusti Evropsku uniju, a sledeće nedelje, tačnije 29. marta, britanska vlada će zvanično započeti razlaz tako što će Brisel obavestiti da aktivira član 50 Lisabonskog sporazuma.... »

Do "bregzita" devet dana!

Večernje novosti ponedeljak, 20. mart 2017.
London će 29. marta pokrenuti postupak za izlazak Velike Britanije iz EU
TEK nešto više od nedelju dana deli Evropu od “bregzita”. Britanska premijerka Tereza Mej pokrenuće 29. marta postupak za izlazak Velike Britanije iz EU, aktiviranjem člana 50 Lisabonskog sporazuma. Stavljanje ovog člana “u... »

Britanija pokreće Bregzit 29. marta

RTS ponedeljak, 20. mart 2017.
RTS: Britanija pokreće Bregzit 29. marta
Premijerka Velike Britanije Tereza Mej pokrenuće 29. marta član 50 Lisabonskog sporazuma, što predstavlja zvanično obaveštenje o izlasku Britanije iz Evropske unije, objavljeno je u Londonu.
Dok se Evropska unija priprema da ovog vikenda u Rimu obeleži 60 godina od osnivanja, Velika Britanija polako pakuje svoje kofere. Premijerka Tereza Mej i zvanično pokreće proceduru izlaska iz Unije. O tome je već razgovarala s... »

Britanija pokreće Bregzit 29. marta

N1 Info ponedeljak, 20. mart 2017.
Premijerka Velike Britanije Tereza Mej pokrenuće 29. marta član 50 Lisabonskog sporazuma, što predstavlja zvanično obaveštenje o izlasku Britanije iz Evropske unije, objavljeno je u Londonu.
Izvor: N1 Devet meseci posle referenduma na kome je Velika Britanija odlučila da izađe iz EU, premijerka Tereza Mej je objavila da će 29. marta i zvanično aktivirati član 50 Lisabonskog sporazuma o istupanju iz evropske... »

Britanija pokreće Bregzit 29. marta

EurActiv ponedeljak, 20. mart 2017.
Britanska premijerka Tereza Mej pozvaće se na član 50 Lisabonskog ugovora i time pokrenuti proceduru izlaska Velike Britanije iz EU 29. marta, najavila je 20. marta britanska vlada. Nakon što Britanija to uradi, sledi vanredni samit evropskih lidera, tako da se očekuje da pregovori o izlasku... »

EU spremna za početak pregovora o Bregzitu

Novi magazin ponedeljak, 20. mart 2017.
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk rekao je danas da će predstaviti nacrt smernica za pregovore o izlasku Velike Britanije iz EU u roku od dva dana pošto London 29. marta zvanično obavesti Uniju da je pokrenuo proceduru izlaska.
Evropska komisija je saopštila da je obaveštena da Velika Britanija planira da 29. marta pokrene proces izlaska iz EU i da je spremna da pomogne u tom procesu. Tusk je napisao na Tviteru da će predstaviti smernice članicama EU "u... »

Tereza Mej pokreće Bregzit 29. marta, EU: Spremni smo

Insajder ponedeljak, 20. mart 2017.
Britanska premijerka Tereza Mej će 29. marta aktivirati član 50. Lisabonskog sporazuma, čime će zvanično početi procedura izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, potvrdio je njen portparol.
Stalni predstavnik Velike Britanije u EU Tim Barou obavestio je danas Uniju da će Mej tog datuma poslati pismo ostalim članicama, prenosi Gardijan. U Vladi je potvrđeno da premijerka namerava da poseti Severnu Irsku i Škotsku pre... »

Bregzit počinje 29. marta i trajaće dve godine

Danas ponedeljak, 20. mart 2017.
Vlada Velike Britanije će zvanično započeti proces izlaska iz Evropske unije (EU) 29. marta, javio je AP, podsećajući da će taj proces trajati dve godine. Britanski ambasador pri EU Tim Barou je danas obavestio predsednika Saveta EU Donalda Tuska o odluci vlade u Londonu, saopštilo je Odelenje za... »

Tereza Mej će 29. marta aktivirati Bregzit

Nova ekonomija ponedeljak, 20. mart 2017.
Britanska premijerka Tereza Mej će 29. marta aktivirati član 50 Lisabonskog sporazuma, čime će zvanično početi procedura izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, potvrdio je njen portparol. Stalni predstavnik Velike Britanije u EU Tim Barou obavestio je danas Uniju da će Mej tog datuma poslati... »

EU: Spremni smo za Bregzit, uskoro uputstvo

B92 ponedeljak, 20. mart 2017.
B92: EU: Spremni smo za Bregzit, uskoro uputstvo
Brisel -- Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je da će u roku od 48h nakon što proces počne, članicama EU predstaviti nacrt uputstva za pregovore o Bregzitu.
Britanija je najavila da će formalno pokrenuti proces izlaska iz EU 29. marta. Evropska komisija je, takođe, objavila da je spremna da otpočne pregovore o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije, izjavio je portparol EK... »

London se sabrao: Bregzit počinje za nedelju dana

B92 ponedeljak, 20. mart 2017.
B92: London se sabrao: Bregzit počinje za nedelju dana
Britanska premijerka Tereza Mej pokrenuće 29. marta član 50 Lisabonskog sporazuma, što predstavlja zvanično obaveštenje o izlasku Britanije iz Evropske unije.
Velika Britanija već je informisala predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska o svojim namerama, saopštio je portaprol Tereze Mej, a preneo Rojters. Kraljica Elizabeta II formalno je 16. marta odobrila britanskoj premijerki da... »

Poznat datum bregzita: Britanija za koji dan izlazi iz EU

Pravda ponedeljak, 20. mart 2017.
Britanski premijer Tereza Mej će do kraja ovog meseca aktivirati član 50 Lisabonskog sporazuma kao formalno obavještenje o namjeri Velike Britanije da napusti EU, najavio je portparol premijera.
"Vlasti Velike Britanije saopštile su nameru premijera kancelariji predsednika Saveta EU Donalda Tuska", rekao je portparol. Portparol je u medijima najavio da će se pokretanje Člana 50 desiti 29. marta. Izvor:... »

Bregzit kreće 29. marta, Tusk reaguje za 48 sati

Politika ponedeljak, 20. mart 2017.
BRISEL, LONDON – Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas da će u roku od 48 sati članicama Evropske unije predstaviti nacrt uputstva za pregovore o Bregzitu, nakon što Britanija bude formalno pokrenula proces izlaska iz EU 29. marta. Evropska komisija je, takođe, objavila da je... »

Zvanično: Pokretanje "Bregita" 29. marta

Blic ponedeljak, 20. mart 2017.
Britanska premijerka Tereza Mej će 29. marta i zvanično aktivirati član 50 Lisabonskog sporazuma o istupanju iz evropskog bloka.
Velika Britanija već je informisala predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska o svojim namerama, saopštio je portaprol Tereze Mej, a preneo Rojters. U vladi je potvrđeno da Mej namerava da poseti Severnu Irsku i Škotsku pre... »

Britanija aktivira Brexit 29. marta

Al Jazeera ponedeljak, 20. mart 2017.
Britanska premijerka pokrenut će član 50 Lisabonskog sporazuma, što predstavlja zvanično obavještenje o izlasku Britanije iz EU.
Britanska premijerka Theresa May pokrenut će 29. marta član 50 Lisabonskog sporazuma, što predstavlja zvanično obavještenje o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije, objavljeno je danas u Londonu. Velika Britanija već je... »

Tereza Mej pokreće Bregzit 29. marta

Novi magazin ponedeljak, 20. mart 2017.
Britanska premijerka Tereza Mej će 29. marta aktivirati član 50 Lisabonskog sporazuma, čime će zvanično početi procedura izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, potvrio je njen portparol.
Stalni predstavnik Velike Britanije u EU Tim Barou obavestio je danas Uniju da će Mej tog datuma poslati pismo ostalim članicama, prenosi Gardijan. U vladi je potvrđeno da Mej namerava da poseti Severnu Irsku i Škotsku pre slanja... »

Britanija 29. marta i zvanično pokreće Bregzit

RTV ponedeljak, 20. mart 2017.
RTV: Britanija 29. marta i zvanično pokreće Bregzit
LONDON - Britanska premijerka Tereza Mej pokrenuće 29. marta član 50 Lisabonskog sporazuma, što predstavlja zvanično obaveštenje o izlasku Britanije iz Evropske unije, objavljeno je danas u Londonu.
Velika Britanija već je informisala predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska o svojim namerama, saopštio je portaprol Tereze Mej, a preneo Rojters. Kraljica Elizabeta II formalno je 16. marta odobrila britanskoj premijerki da... »

Tereza Mej pokreće Brexit 29. marta

Mondo ponedeljak, 20. mart 2017.
Britanska premijerka Tereza Mej će 29. marta aktivirati član 50 Lisabonskog sporazuma, čime će zvanično početi procedura izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, potvrdio je njen portparol.
Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Stalni predstavnik Velike Britanije u EU Tim Barou obavestio je danas Uniju da će Mej tog datuma poslati pismo ostalim članicama, prenosi Gardijan. U vladi je potvrđeno da Mej namerava da... »

Napad nožem u Londonu

RTS  pre 2 sata  još 11 povezanih

Najveći vetropark u Srbiji gradi i Mubadala

B92  pre 1 sat  još 7 povezanih

Na Malti ubijena „Vikiliks žena"

Politika  pre 1 sat  još 6 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.