Povezane vesti

Sledi rekonstrukcija vlade posle pobede Makronove partije na izborima

RTS ponedeljak, 19. jun 2017.
RTS: Sledi rekonstrukcija vlade posle pobede Makronove partije na izborima
Francuskom predsedniku Emanuelu Makronu predstoji rekonstrukcija vlade pošto je njegova nova centristička stranka osvojila većinu na parlamentarnim izborima.
Francuski premijer Eduar Filip danas bi trebalo da podnese ostavku pre "tehničke rekonstrukcije" vlade, najavio je portparol vlade Kristof Kastaner. Kastaner je za radio RTL rekao da očekuje da će "premijer u toku dana, u... »

Sigurna većina u parlamentu za Makrona

RTV ponedeljak, 19. jun 2017.
RTV: Sigurna većina u parlamentu za Makrona
PARIZ - Stranka francuskog predsednika Emanuela Makrona i njen saveznik Modem obezbedili su apsolutnu većinu u donjem domu parlamenta, pokazali su zvanični rezultati izbora koje je objavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Makronova centristička Republika u pokretu i Modem osvojili su 350 od ukupno 577 mesta u Nacionalnoj skupštini, prenosi Rojters, dodajući da je na ovim izborima zabeležena rekordno niska izlaznost u Francuskoj. Time je već... »

Zvanični rezultati: Makronu apsolutna većina, 350 mesta

B92 ponedeljak, 19. jun 2017.
B92: Zvanični rezultati: Makronu apsolutna većina, 350 mesta
Pariz -- Stranka francuskog predsednika Emanuela Makrona i njen saveznik Modem obezbedili su apsolutnu većinu u donjem domu parlamenta.
To pokazuju zvanični rezultati izbora koje je objavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova. Makronova centristička Republika u pokretu i Modem osvojili su 350 od okupno 577 mesta u Nacionalnoj skupštini, prenosi Rojters, dodajući da... »

Apsolutna većina: Makronovom bloku 350 mesta u parlamentu

Blic ponedeljak, 19. jun 2017.
Stranka francuskog predsednika Emanuela Makrona i njen saveznik Modem obezbedili su apsolutnu većinu u donjem domu parlamenta, pokazali su zvanični rezultati izbora koje je objavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Makronova centristička Republika u pokretu i Modem osvojili su 350 od okupno 577 mesta u Nacionalnoj skupštini, prenosi Rojters, dodajući da je na ovim izborima zabeležena rekordno niska izlaznost u Francuskoj. Time je već... »

Uvjerljiva pobjeda Macrona i na parlamentarnim izborima

Al Jazeera ponedeljak, 19. jun 2017.
Predsjednikova stranka Republika u pokretu i većinski partner Modem osvojili su većinu mjesta u Parlamentu; izbore obilježila slaba izlaznost.
Stranka francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i njegov centristički savez osvojili su najmanje 301 mjesto u Parlamentu koji ima 577 mjesta, pokazuju neslužbeni rezultati izbora, koje je nakon gotovo svih prebrojanih glasova... »

Le Penova osvojila svoje prvo mesto u parlamentu

Pravda ponedeljak, 19. jun 2017.
Le Penova je izjavila da je njena partija, sudeći prema dosadašnjim rezultatima drugog kruga parlamentarnih izbora, osvojila šest mesta u parlamentu.
Istakla je da će poslanici njene partije da se "svim potrebnim sredstvima bore protiv štetnih projekata vlade", a posebno protiv Makronove proevropske i promigrantske politike, preneo je AP. Stranka francuskog predsednika... »

Le Pen osvojila svoje prvo mesto u parlamentu

Blic ponedeljak, 19. jun 2017.
Lider kranje desničarskog Nacionalnog fronta Marin Le Pen prvi put je osvojila poslaničko mesto u francuskom parlamentu.
Ona je istakla da će poslanici njene partije da se "svim potrebnim sredstavima bore protiv štetnih projekata vlade", a posebno protiv Makronove proevropske i promigrantske politike, preneo je AP. "Suočeni sa blokom koji zastupa... »

Delimični rezultati: Ubedljiva pobeda Makronove stranke

Blic ponedeljak, 19. jun 2017.
Stranka "Republika u pokretu" francuskog predsednika Emanuela Makrona odnela je ubedljivu pobedu nad partijama desnice i levice, pokazuju večeras objavljeni delimični rezultati drugog kruga parlamentarnih izbora, koje je potvrdilo i francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Stranka francuskog predsednika i njen saveznik Modem obezbedili su apsolutnu većinu u donjem domu parlamenta, pokazali su zvanični rezultati izbora koje je objavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova. Ministarstvo je objavilo... »

Izbori u Francuskoj Marin Le Pen ušla u Skupštinu

Večernje novosti ponedeljak, 19. jun 2017.
U Francuskoj održan drugi krug parlamentarnih izbora. Makronu pripala apsolutna većina, ali ipak nije napravio obećani "cunami"
PARIZ: OD STALNOG DOPISNIKA EMANUEL Markon je u kratkom roku pokorio francusku političku scenu. Nedavno je postao predsednik države, a od sinoć sa svojom novoosnovanom "Republikom u pokretu" ima i apsolutnu većinu u skupštini.... »

Lider republikanaca u Francuskoj: Glavna smo opozicija

Blic ponedeljak, 19. jun 2017.
Lider francuskih republikanaca Fransoa Baroan proglasio je svoju stranku glavnom opozicijom, posle današnjeg poraza u drugom krugu parlamentarnih izbora od novog pokreta predsednika Emanuela Makrona.
Législatives : pour François Baroin, le parti Les Républicains a un groupe important mais devra reconstruire https://t.co/CfQbJGtXeI pic.twitter.com/WPZWaCaKMI— France Bleu (@francebleu) June 18, 2017 Baroan je Makronu poželeo... »

Francuski premijer: Narod je odabrao nadu umesto gneva

Blic ponedeljak, 19. jun 2017.
Francuski premijer Eduar Filip poručio je večeras da su francuski glasači na parlamentarnim izborima dali "jasnu većinu" novom predsedniku Emanuelu Makronu i njegovoj vladi.
Filip, političar desnog centra koji se priključio Makronovom pokretu, istakao je da je "velika većina Francuza svojim glasanjem izabrala nadu umesto gneva". On je pozvao novu većinu izabranih poslanika da pomognu vladi da ispuni... »

Zavorena birališta u Francuskoj

Blic ponedeljak, 19. jun 2017.
U Francuskoj su večeras u 20 sati zatvorena birališta za drugi krug parlamentarnih izbora, a prema projekcijama dve agencije za ispitivanje javnog mnjenja, stranka "Republika u pokretu" predsednika Emanuela Makrona dobiće veliku većinu mesta u parlamentu.
Agencije Kantar-Sofres and Ipsos/Sopra Steria, procenjuju da će Makronova stranka i njegovi saveznici stranka MODEM dobiti između 355 i 360 mesta u parlamentu od 577 mesta. Republikanci i njihovi saveznici dobiće, pokazuju... »

Ubedljiva pobeda Makrona

Danas ponedeljak, 19. jun 2017.
Stranka francuskog predsednika Emanuela Makrona "Republika u pokretu" ubedljivo je pobedila na parlamentarnim izborima i u parlamentu koji ima 577 poslanika imaće između 355 i 360 mesta, pokazale su ankete sa biračkih mesta. To je dosta manje nego što se predviđalo posle prvog kruga izbora, ali je... »

Oblačno s kišom, hladno i vetrovito

B92  pre 8 sati  još 5 povezanih

Ministarstvo odbrane predlaže da se obeležava Dan ratnika

Radio 021  pre 2 sata  još 2 povezane

Vučić danas prima akreditive trojice ambasadora

Blic  pre 2 sata  još 1 povezana

Obeležavanje Dana Ujedinjenih nacija

RTV  pre 5 sati  još 1 povezana
©2017 Netmark d.o.o.