Emmanuel Macron dobio većinu u parlamentu

Emmanuel Macron dobio većinu u parlamentu

Gde investirati ponedeljak, 19. jun 2017.
Stranka Republika u pokretu novog francuskog predsednika Emmanuela Macrona osvojila je ogromnu većinu u drugom krugu parlamentarnih izbora 18. juna.
Izlaznost je bila slaba. Macron sada ima odrešene ruke da sprovede ranije obećane reforme. Macronova Republika u pokretu i njen saveznik centristički MoDem osvojili su između 355 i 403 od 577 mesta u parlamentu, dok je za... »

Sigurna većina u parlamentu za Makrona, 350 mesta

Politika ponedeljak, 19. jun 2017.
PARIZ - Stranka francuskog predsednika Emanuela Makrona i njen saveznik Modem obezbedili su apsolutnu većinu u donjem domu parlamenta, pokazali su zvanični rezultati izbora koje je objavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova. Makronova centristička Republika u pokretu i Modem osvojili su 350 od... »

Makron dobio većinu u parlamentu

EurActiv ponedeljak, 19. jun 2017.
Stranka Republika u pokretu novog francuskog predsednika Emanuela Makrona osvojila je ogromnu većinu u drugom krugu parlamentarnih izbora 18. juna. Izlaznost je bila slaba. Makron sada ima odrešene ruke da sprovede ranije obećane reforme. Makronova Republika u pokretu i njen saveznik centristički... »

Zvanični rezultati: Makronu apsolutna većina, 350 mesta

Press ponedeljak, 19. jun 2017.
Stranka francuskog predsednika Emanuela Makrona i njen saveznik Modem obezbedili su apsolutnu većinu u donjem domu parlamenta.
Foto:B92.net To pokazuju zvanični rezultati izbora koje je objavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova. Makronova centristička Republika u pokretu i Modem osvojili su 350 od okupno 577 mesta u Nacionalnoj skupštini, prenosi... »

Varljivo leto u Francuskoj: Blistav početak za Emanuela Makrona, ali sada sledi pravi haos

Blic ponedeljak, 19. jun 2017.
Pokret i partneri francuskog predsednika Emanuela Makrona mogu nakon nedeljnih izbora računati na oko 350 od 577 mesta u parlamentu. Apsolutna većina će morati brzo da se pretoči u opipljiv uspeh, smatra Barbara Vezel.
On je postao simbol pravog političkog srećkovića – uz, razume se, jak instinkt, brze vijuge i sposobne savetnike. Još nikada neki francuski predsednik nije počeo ovako bombastično. Izbor kabineta u kojem su se našli političari... »

Lider socijalista u Francuskoj podneo ostavku

Blic ponedeljak, 19. jun 2017.
Lider francuskih socijalista Žan Kristof Kambadeli podneo je ostavku nakon teškog poraza koji je njegova stranka danas doživela u drugom krugu parlamentarnih izbora.
Zobacz na Youtube - Trijumf (stranke) predsednika Emanuela Makrona je neosporan, poraz levice neizbežan i poraz Socijalističke partije neopoziv - izjavio je sinoć Kambadeli. On je dodao da je socijalsitma potrebna promena ideja i... »

I zvanično: Makronu apsolutna većina - 350 mesta u parlamentu

Vesti online ponedeljak, 19. jun 2017.
Stranka francuskog predsednika Emanuela Makrona i njen saveznik Modem obezbedili su apsolutnu većinu u donjem domu parlamenta. To pokazuju zvanični rezultati izbora koje je objavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Makronova centristička Republika u pokretu i Modem osvojili su 350 od okupno 577 mesta u Nacionalnoj skupštini, prenosi Rojters, dodajući da je na ovim izborima zabeležena rekordno niska izlaznost u Francuskoj. Time je već... »

Le Penova osvojila mesto u parlamentu

Radio 021 ponedeljak, 19. jun 2017.
Liderka kranje desničarskog Nacionalnog fronta Marin Le Pen prvi put je osvojila poslaničko mesto u francuskom parlamentu.
Le Penova je izjavila da je njena partija, sudeći prema dosadašnjim rezultatima drugog kruga parlamentarnih izbora, osvojila šest mesta u parlamentu. Ona je istakla da će poslanici njene partije da se "svim potrebnim sredstavima... »

Danas drugi krug parlamentarnih izbora u Francuskoj

Novi magazin ponedeljak, 19. jun 2017.
Gotovo 47 miliona Francuza danas bira u drugom krugu parlamentarnih izbora novi saziv parlamenta na kojima se predviđa da će centristička stranka novog predsednika Emanuela Makrona osvojiti apsolutnu većinu.
Makronova Republika u pokretu osvojila je u prvom krugu 32,32 odsto glasova, desničarski Republikanci 21,56 odsto. a ekstremno desničarski Nacionalni front 13,20 odsto glasova. Socijalisti, koji su do skora bili na vlasti,... »

Francuska: Lider socijalista podneo ostavku

Blic ponedeljak, 19. jun 2017.
Lider francuskih socijalista Žan Kristof Kambadeli podneo je ostavku nakon teškog poraza koji je njegova stranka danas doživela u drugom krugu parlamentarnih izbora.
Dimiteix el líder del Partit Socialista de França, Jean-Christophe Cambadélis, per la desfeta històrica d'avui https://t.co/PjJjcqz0FZ pic.twitter.com/9S7Q5FM7FA— 324.cat (@324cat) June 18, 2017 - Trijumf (stranke) predsednika... »

Afp: Tri nacrta zakona budućeg francuskog parlemanta

Blic ponedeljak, 19. jun 2017.
Novi parlament Francuske u kojem će ogromnu većinu imati stranka predsednika Emanuela Makrona posle drugog kruga parlamentarnih izbora danas održanih u toj zemlji, razmotriće tri ključna nacrta zakona koje je Makron obećao tokom kampanje.
Makron je najavio borbu protiv nezaposlenosti koja iznosi 9,6 odsto ublažavanjem zakona o radu. Reforma zakona predviđa, između ostalog, ograničenu nadoknadu zaposlenima u slučaju nepravednog otpuštanja ali i neka ograničenja... »
©2018 Netmark d.o.o.