Novi predsednik vlade - pola Brnabić pola Dačić

Novi predsednik vlade - pola Brnabić pola Dačić

N1 Info ponedeljak, 19. jun 2017.
Da li će Srbija, ukoliko skupština izabere Anu Brnabić, dobiti model Vlade kakav ne postoji ni u Srbiji, niti bilo gde u svetu, da premijer, u ovom slučaju Ana Brnabić, preuzme samo ekonomiju, dok bi se politikom bavio Ivica Dačić?
Izvor: N1 Da li je time predsednik Vučić zadovoljio i Istok i Zapad, kako to veruju u Demokratskoj stranci ili to nije ni važno jer će, ionako, Aleksandar Vučić i s mesta predsednika voditi politiku Vlade? Pola Ane Brnabić i pola... »

SNS jednoglasno podržao odluku da Ana Brnabić bude premijer

N1 Info ponedeljak, 19. jun 2017.
Srpska napredna stranka jednoglasno je podržala odluku predsednika Aleksandra Vučića da Ana Brnabić bude nova premijerka, saopštila je potpredsednica naprednjaka Marija Obradović posle konsultacija poslanika SNS-a sa Vučićem u sedištu stranke.
: N1info Prema rečima Marije Obradović, iako je bilo različitih stavova u dijalogu Vučića i poslanika te stranke, svih 100 poslanika koliko je prisustvovalo sastanku, jednoglasno je podržalo njegov predlog. Ona je rekla da će 102... »

Šutanovac: Vučić postupio nekorektno prema Ani Brnabić

N1 Info ponedeljak, 19. jun 2017.
Mandatarka Ana Brnabić neće dobiti podršku Demokratske stranke u skupštini, kaže za N1 lider te stranke Dragan Šutanovac. Veruje da je Aleksandar Vučić postupio nekorektno i prema samoj mandatarki, time što joj je odmah na početku uskratio ustavna ovlašćenja, izjavom da će ona voditi samo ekonomiju, dok će politiku Vlade voditi Ivica Dačić.
Izvor: N1info Šutanovac je izjavio i da je izbor Brnabić ništa drugo do rekonstrukcija vlade koju DS ne može nikako da podrži. Šutanovac je prethodno za Blic rekao da je izbor Brnabić "odraz Vučićevog straha od gubitka moći... »

Brojimo do četvrtka, da li imamo 128 poslanika - ako ne, izbori: SNS jedinstvena u podršci Vučićevoj odluci (foto)

Telegraf ponedeljak, 19. jun 2017.
Mnogi, rekla je Obradović, nisu bili oduševljeni predlogom za mandatara, ali su odlučili da joj poklone poverenje zbog Vučića
Poslanici sa liste Srpske napredne stranke podržali su jednoglasno odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da budući premijer Srbije bude Ana Brnabić, izjavila je danas potpredsednica SNS Marija Obradović. JASNA PORUKA... »

Svi poslanici SNS podržaće Anu Brnabić

Slobodna Evropa ponedeljak, 19. jun 2017.
Poslanici Srpske napredne stranke (SNS) podržali su danas predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića da nova premijerka bude Ana Brnabić. Prema rečima funkcionerke SNS-a Marije Obradović, iako je bilo različitih stavova u dijalogu Vučića i poslanika te stranke, svih 100 poslanika je jednoglasno... »

Nije bilo lako! Vučić posle sastanka sa poslanicima SNS o podršci Brnabićki (foto) (video)

Telegraf ponedeljak, 19. jun 2017.
Sastanak predsednika Srbije i lidera SNS Aleksandra Vučića sa poslanicima SNS na kojem je tema bila podrška Ani Brnabić završen je posle oko sat i po
Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić saopštio nakon sastanka sa naprednjacima da nije bilo nimalo lako. Sastanak poslaničkog kluba Srpske napredne stranke počeo je u 9 časova, a jedina tema bilo je pitanje podrške... »

Stefanović: Bićemo jedinstveni, odluka za boljitak Srbije

N1 Info ponedeljak, 19. jun 2017.
Potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović očekuje da će posle današnjeg sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, poslanička grupa "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" biti jedinstvena u glasanju za izbor nove Vlade Srbije na čelu sa Anom Brnabić.
Gostujući na Radio-televiziji Vojvodine, Stefanović je kazao da je sastanak Vučića sa poslanicima Srpske napredne stranke održan, jer su u toj stranci smatrali da je "prirodno" da prvo unutar samog SNS-a obezbede podršku za izbor... »

SNS podržao Anu Brnabić; Vučić: Nije bilo lako

Sputnik ponedeljak, 19. jun 2017.
Potpredsednica Srpske napredne stranke Marija Obradović rekla je novinarima da su poslanici SNS „snažno podržali Vučićevu odluku da premijer bude Ana Brnabić“.
Obradovićeva je, na konferenciji za medije u sedištu stranke, rekla da predstoji da se do četvrtka proveri da li ima 128 glasova podrške za Brnabić. „U Skupštini Srbije, do kraja ove nedelje, krećemo sa raspravom o formiranju... »

Vučić nakon konsultacija: "Nije bilo lako!"

N1 Info ponedeljak, 19. jun 2017.
Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić završio je konsultacije sa poslanicima svoje stranke o izboru mandatarke za sastav nove Vlade Srbije Ane Brnabić.
Vučić je rekao da "nije bilo lako, ali da veruje da će sve biti u redu". Najavio je da će se medijima uskoro obratiti potpredsednica stranke Marija Obradović. Poslanici SNS-a stigli su danas oko 9.00 sati u sedište stranke na... »

Bjornstad iznenađen reakcijom na njegovu čestitku mandatarki

N1 Info ponedeljak, 19. jun 2017.
Norveški ambasador u Srbiji Arne Sanes Bjornstad izjavio je da je neprijatno iznenađen time što je njegova čestitka mandatarki za sastav nove Vlade Srbije Ani Brnabić dočekana na nož od onog dela javnosti koja se smatra demokratskim, tolerantnim i prozapadno orijentisanim.
Izrazito partijski pristup dela srpske opozicije prema Ani Brnabić pokazuje da u Srbiji nije poželjno podržavati čak ni dobre poteze i mere vašeg protivnika, rekao je Bjornstad za Blic. Šta god mislili, dodao je on, Srpska... »

Ivica Mladenović: Imenovanje Brnabić "klasičan potez" Vučića

N1 Info ponedeljak, 19. jun 2017.
Urednik srpskog izdanja časopisa "Le Monde Diplomatque" Ivica Mladenović izjavio je da imenovanje Ane Brnabić za mandatarku za sastav nove Vlade i njen izbor za premijerku neće ništa promeniti u odnosima u državi niti na međunarodnom polju. Ovo je potez da se međunarodnoj zajednici predstavi da su manjinska prava u Srbiji bolja nego što ona jesu.
Gostujući u Novom danu na N1, Mladenović je rekao da je imenovanje Brnabić "klasičan" potez predsednika Aleksandra Vučića. "To je klasična tehnologija vladavine Vučića, gde se namerno izaziva neka veštačka kriza, a onda on... »
©2017 Netmark d.o.o.