Povezane vesti

Hina: Međunarodna organizacija rada smatra da Hrvatska nije dužna penzionerima iz bivše Krajine

Blic utorak, 20. jun 2017.
Međunarodna organizacija rada (ILO) smatra da Hrvatska nije dužna da penzionerima pretežno srpske nacionalnosti iz nekadašnje SAO Krajina i Republike Srpske Krajine isplati penzije za period od početka rata na do 1998. godine, javila je danas Hina.
- To je preporuka tripartitne komisije koju je Upravni odbor ILO-a jednoglasno usvojio, a vezano uz predstavku Udruženja sindikata penzionera Srbije o dospelim, ali neisplaćenim penzijama - rekao je za Hinu izvor u Ministarstvu... »

Štrbac: Još jedan šamar Srbima stav da Hrvatska nije dužna penzionerima iz SAO Krajine

Blic utorak, 20. jun 2017.
Direktor Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas" Savo Štrbac izjavio je danas da nije iznenađen stavom Međunarodne organizacije rada (ILO) da Hrvatska nije dužna da isplati penzije penzionerima srpske nacionalnosti s teritorije nekadašnje SAO Kraijna za period od početka rata do 1998. godine.
- To je još jedan šamar Srbima iz Hrvatske i to najstarijim ljudima, koji su ostali bez imanja, a sada i bez penzija, kojima su se godinama nadali - rekao je Štrbac agenciji Beta. On je rekao da bi voleo da te penzije budu... »
©2017 Netmark d.o.o.