Povezane vesti

Islamski lideri pozvali muslimane na bojkot svetilišta u Jerusalimu

Novi magazin ponedeljak, 17. jul 2017.
Islamski lideri pozvali su danas muslimane da bojkotuju sveto mesto u Jerusalimu, koje u samom središtu izraelsko-palestinskog sukoba, iz protesta što je Izrael postavio detektore za metal na ulaznim vratima nakon smrtnosnog napada tri izraelska Arapina u petak u kome su ubijena dva izraelska policajaca i napadači.
Izrael je zatvorio to mesto, sveto i za muslimane i za Jevreje, što inače retko čini i otkazao tradicionalne molitve desetina hiljada muslimana petkom u podne, preneo je Asošijetid pres. Svetilište koje muslimani zovu Haram al... »

Muslimanski vernici odbili da uđu u svetilište u Jerusalimu

RTS ponedeljak, 17. jul 2017.
RTS: Muslimanski vernici odbili da uđu u svetilište u Jerusalimu
Izrael je ponovo otvorio svetilište u Jerusalimu, zatvoreno nakon ubistva dva policajca, ali su musliimanski vernici odbili da uđu zbog novih bezbednosnih mera koje su uvedene, među kojima su detektori za metal i video kamere.
Okupljeni su uzvikivali "Alahu akbar", dok su mnogobrojni posetioci ulazili u jerusalimski kompleks Haram el Šarif, poznat Jevrejima i kao "Brdo hrama", prenosi AFP. To sveto mesto uključuje džamiju Al Aksa i Kupolu stena i treće... »

Muslimanski vernici odbili da uđu u svetilište u Jerusalemu

Blic ponedeljak, 17. jul 2017.
Izrael je ponovo otvorio svetilište u Jerusalimu, zatvoreno nakon ubistva dva policajca, ali su musliimanski vernici odbili da uđu zbog novih bezbednosnih mera koje su uvedene, među kojima su detektori za metal i video kamere.
Okupljeni su uzvikivali "Alahu akbar", dok su mnogobrojni posetioci ulazili u jerusalimski kompleks Haram el Šarif, poznat Jevrejima i kao "Brdo hrama", prenosi AFP. To sveto mesto uključuje džamiju Al Aksa i Kupolu stena, i... »

Muslimanski vernici odbili da uđu u svetilište u Jerusalemu zbog novih mera izraelskih vlasti

Večernje novosti ponedeljak, 17. jul 2017.
Izrael je ponovo otvorio svetilište u Jerusalimu, zatvoreno nakon ubistva dva policajca, ali su muslimanski vernici odbili da uđu zbog novih bezbednosnih mera koje su uvedene, među kojima su detektori za metal i video kamere
Izrael je ponovo otvorio svetilište u Jerusalimu, zatvoreno nakon ubistva dva policajca, ali su muslimanski vernici odbili da uđu zbog novih bezbednosnih mera koje su uvedene, među kojima su detektori za metal i video kamere.... »

Izrael otvorio sveto mesto u Jerusalimu posle smrtonosnog napada

Blic ponedeljak, 17. jul 2017.
Stotine muslimanskih vernika posetilo je Haram al Šarif (Uzvišeno utočište), gde se nalaze džamije Kupola na steni i Al Aksa u Jerusalimu, koje je Izrael zatvorio u petak zbog smrtonosnog napada na izraelske policajce i juče ponovo otvorio, što inače retko čini.
U napadu tri izraelska Arapina poginula su dva izraelska policajca, a napadači su potom ubijeni. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je da je nakon konsultacija s bezbednosnim zvaničnicima odlučio da se danas popodne... »

Muslimanska uprava odbija da otvori svetilište u Jerusalimu

Blic ponedeljak, 17. jul 2017.
Izraelska policija planirala je danas da ponovo otvori svetilište u Jerusalimu, ali je muslimanska uprava, zadužena za to mesto, odbila da otključa kapije u znak protesta što su tamo postavljeni metalni detektori, javljaju izraelski mediji.
Izrael je u petak zbog smrtonosnog napada zatvorio to mesto koje muslimani zovu Haram al Šarif (Uzvišeno utočište) i na kome se nalazi džamija Al Aksa, treća po značaju u islamu, a tu su se nekada nalazili drevni jevrejski... »

Izrael danas postepeno otvara svetilište u Jerusalimu posle smrtonosnog napada

Blic ponedeljak, 17. jul 2017.
Izrael će danas postepeno otvoriti sveto mesto u Jerusalimu, nakon što su u petak u blizini u oružanom napadu ubijena dva izraelska policajca, a potom i trojica napadača, arapska građanina Izraela.
Kabinet izraelskog premijera Benjamina Netanjahua saopštio je da će svetilište biti otvoreno za muslimanske vernike, a i za posetioce počev od nedelje poslepodne, preneli su izraelski mediji. Kamere i metalni detektori biće... »
©2017 Netmark d.o.o.