Povezane vesti

Tužilaštvo razmatra Izetbegovićevu prijavu protiv Dodika zbog 'okupacije Drine'

Slobodna Evropa ponedeljak, 17. jul 2017.
Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine potvrđeno je za portal Klix.ba da je u ovoj instituciji formiran predmet na osnovu prijave člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića protiv predsjednika entiteta Republika Srpska Milorada Dodika. "Tužilaštvo BiH je 17. jula 2017. godine zaprimilo akt člana... »

Izetbegović prijavio Dodika domaćim i međunarodnim institucijama

Slobodna Evropa ponedeljak, 17. jul 2017.
Član predsjedništva BiH i lider SDA Bakir Izetbegović zatražio je od Ureda viskog predstvnika, Vijeća za implementaciju mira i Tužilaštva BiH da sankcionišu Milorada Dodika, zbog njegove posljednje izjave. Izetbegović je takođe pozvao sve nadležne državne institucije da ne potcjenjuju prijetnje... »

Izetbegović tražio kažnjavanje Dodika zbog izjave o okupaciji Podrinja

Novi magazin ponedeljak, 17. jul 2017.
Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović tražio je danas od visokog predstavnika u BiH, Saveta za primenu mira (PIC) i Tužilaštva BiH da kazne predsednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog izjave da su bošnjački povratnici u Podrinje "okupirali Drinu".
Izetbegović je na konferenciji za novinare u Sarajevu rekao da je ova Dodikova izjava "najopasnija" izjava nekog bosanskohercegovačkog zvaničnika od potpisivanja Dejtonskog sporazuma i da je predsednik RS počinio krivično delo.... »

Izetbegović: Izjava Dodika najgora od Dejtona, mora krivično da odgovara

Vesti online ponedeljak, 17. jul 2017.
"Izjava Milorada Dodika da Bošnjaci ponovo okupiraju Podrinje najopasnije je izjava nekog zvaničnika u BiH od potpisivanja Dejtonskog sporazuma", rekao je Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsedništva BiH.
On smatra da predsednik Srpske za takve reči treba krivično da odgovara, a zahteve za sankcionisamnje je uputio Tužilaštvu BiH i međunarodnim telima. Izetbegović je naveo kako su napadi na pravosuđe, pritisci na... »

Izetbegović: Za reči o okupaciji Podrinja Dodik treba krivično da odgovara

Blic ponedeljak, 17. jul 2017.
Izjava Milorada Dodika da Bošnjaci ponovo okupiraju Podrinje najopasnije je izjava nekog zvaničnika u BiH od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, rekao je Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsedništva BiH.
On smatra da predsednik Srpske za takve reči treba krivično da odgovara, a zahteve za sankcionisamnje je uputio Tužilaštvu BiH i međunarodnim telima. Izetbegović je naveo kako su napadi na pravosuđe, pritisci na... »

Izetbegović prijavio Dodika Tužilaštvu i Incku

N1 Info ponedeljak, 17. jul 2017.
Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović obratio se državnim i međunarodnim institucijama zbog izjava predsednika Republike Srpske Milorada Dodikova da su "Bošnjaci starosedeoci Podrinja okupatori".
Citirajući izjavu Dodika da su "Bošnjaci starosedeoci Podrinja okupatori", Izetbegović je kazao da se radi se o najopasnijoj izjavi jednog zvaničnika o BiH od potpisivanja Dejtonskog sporazuma. "Obzirom da nije bilo očekivane... »
©2017 Netmark d.o.o.