Kenija dominirala u trkama na 1.500 i 5.000 metara

Kenija dominirala u trkama na 1.500 i 5.000 metara

B92 nedelja, 13. avgust 2017.
B92: Kenija dominirala u trkama na 1.500 i 5.000 metara
Kenijski atletičar Ilajdža Manangoi osvojio je zlatnu medalju u trci na 1.500 metara na Svetskom prvenstvu u Londonu.
Manangoi je stazu prešao za tri minuta i 33,61 sekundu, ispred sunarodnika Timotija Čeruijota, koji je bio 0,38 sekundi sporiji. Bronzana medalja pripala je Filipu Ingerbrigtsenu iz Norveške. Kenija je osvojila zlatnu medalju u... »

Bolt uplakan ode u penziju: Jamajčani optužili organizatore takmičenja u Londonu

Večernje novosti nedelja, 13. avgust 2017.
Štafete su kasnile više od deset minuta. Predugo smo se zagrevali, a onda ohladili. Mnogo boli kad vidiš da se jedna legenda toliko mučila na stazi, kaže Johan Blejk
UMESTO juriša ka zlatu, Usein Bolt je odšepao u penziju! Umesto počasnog kruga, umalo da je u invalidskim kolicima napustio stazu zbog povrede prepone prilikom poslednje izmene za Jamajku u štafeti 4x100 metara. Iza imena tima... »

Otkrivena tajna: Sramota organizatora: Evo zašto se Bolt povredio

Blic sport nedelja, 13. avgust 2017.
Svet sporta je ostao u šoku... Jednoj velikoj karijeri je došao kraj, i to na ružan način. Jusein Bolt je ostavio atletiku, a njegovu poslednju trku na Svetskom prvenstvu u Londonu obeležila je povreda.
Foto: IAN LANGSDON / EPA; U štafeti 4x100 Bolt je ostao nemoćno da leži. Ljubiteljima ovog sporta kao da se svet srušio. Istina, Jamajčanin nije bio potpuno spreman, ali čini se da iza svega stoji greška organizatora. Tako bar... »

Kad emocije preplave: Boltove kolege iz štafete u suzama: Ovakav kraj karijere slama srce! /video/

Blic sport nedelja, 13. avgust 2017.
Šokantan pad Juseina Bolta u njegovoj poslednjoj takmičarskoj trci u karijeri teško je pao mnogima. Svim ljubiteljima atletike, svakako, ali naročito njegovim kolegama iz štafete Jamajke koja se nadmetala na 4x100 metara u Londonu, na Svetskom prvenstvu.
Foto: SRDJAN SUKI / EPA; Jusein Bolt Bolt je u London došao da bi se oprostio od "kraljice sportova", posle osam zlatnih medalja na olimpijskim nadmetanjima i čak 11 sa šampionatima planete. Ipak, povreda prepone koja ga je dugo... »

SP: Zlato za Joana Dinija

B92 nedelja, 13. avgust 2017.
B92: SP: Zlato za Joana Dinija
Francuski atletičar Joan Dini osvojio je zlatnu medalju u trci na 50 kilometara brzim hodom na Svetskom prvenstvu u Londonu.
On je trku završio za tri sata, 33 minuta i 12 sekundi i tako došao do svog drugog odličja na prvenstvima sveta, posle srebra iz Osake pre 10 godina. Srebrna medalja pripala je Hirokiju Araiju iz Japana koji je zaostajao osam... »

Vežbao deset godina da srebro sa Svetskog prvenstva "pretvori" u zlato i - uspeo

Blic sport nedelja, 13. avgust 2017.
Francuski atletičar Joan Dini osvojio je zlatnu medalju u trci na 50 kilometara brzim hodom na Svetskom prvenstvu u Londonu.
Foto: facundo arrizabalaga / EPA; Joan Dini On je trku završio za tri sata, 33 minuta i 12 sekundi i tako došao do svog drugog odličja na prvenstvima sveta, posle srebra iz Osake pre 10 godina. Srebrna medalja pripala je Hirokiju... »

Atletika: Dini do zlata u brzom hodanju

Hot sport nedelja, 13. avgust 2017.
Francuski atletičar Joan Dini osvojio je danas zlatnu medalju u trci na 50 kilometara brzim hodom na Svetskom prvenstvu u Londonu. On je trku završio za tri sata, 33 minuta i 12 sekundi i tako došao do svog drugog odličja na prvenstvima sveta, posle srebra iz Osake pre 10 godina. Srebrna medalja... »

Pao prvi svetski rekord na šampionatu planete u atletici

Blic sport nedelja, 13. avgust 2017.
Poslednjeg dana takmičenja na Svetskom prvenstvu u atletici desilo se i jedno postavljanje najboljeg rezultata svih vremena.
Foto: Tanjug/AP Ines Enrikes Portugalka Ines Enrikes je u nadmetanju u brzom hodanju prešla 50 kilometara za četiri sata, pet minuta i 56 sekundi. Ona je bila i vlasnica prethodnog svetskog rekorda, jer je 15. januara ove godine... »

Dini osvojio zlatnu medalju u brzom hodanju na Svetskom prvenstvu

Beta nedelja, 13. avgust 2017.
Francuski atletičar Joan Dini osvojio je danas zlatnu medalju u trci na 50 kilometara brzim hodom na Svetskom prvenstvu u Londonu. On je trku završio za tri sata, 33 minuta i 12 sekundi i tako došao do svog drugog odličja na prvenstvima sveta, posle srebra iz Osake pre 10 godina. Srebrna medalja... »

Tragedija koja je pokrenula pad kralja atletike: Ne, poslednja Boltova trka nije bila i njegova najtužnija

Blic sport nedelja, 13. avgust 2017.
Jusein Bolt, najbolji sprinter svih vremena, okončao je nestvarnu atletsku karijeru na Svetskom prvenstvu u Londonu. I to ponovo ostavivši svet u šoku. Samo, ovoga puta nije to učinio novim najboljim rezultatom svih vremena, niti brojnim zlatnim medaljama, već suzama, zbog povrede. A šta je razlog njegovog kraha, šta je dovelo do toga da bude, za njega "tek", treći na 100 metara, a da u poslednjem nastupu, štafeti 4x100, skrhan bolom padne na stazi?
Foto: IAN LANGSDON / EPA; Boltu pomažu da se podigne posle povrede u poslednjoj trci u karijeri Priča počinje 2002. u Kingstonu, na Jamajci, gde se tada održavao juniorski šampionat sveta u atletici. U skoku u vis domaćini su... »

Amerikanke najbrže u štafeti, zlato za Sali Pirson

B92 nedelja, 13. avgust 2017.
B92: Amerikanke najbrže u štafeti, zlato za Sali Pirson
Američke atletičarke osvojile su večeras zlatnu medalju u štafeti 4x100 metara na Svetskom prvenstvu u Londonu.
Štafeta SAD, u sastavu Alija Braun, Alison Feliks, Morolake Akinosun i Tori Boui, trku je završila za 41 sekundu i 82 stotinke. Tori Boui je tako okitila drugim zlatom na šampionatu u Londonu, pošto je trijumfovala i u trci na... »

SP u atletici: Farahu pala kruna na 5.000 metara

Hot sport nedelja, 13. avgust 2017.
Atletičar iz Etiopije Muktar Edris osvojio je večeras zlatnu medalju u trci na 5.000 metara na Svetskom prvenstvu u Londonu i tako prekinuo vladavinu Britanca Mohameda Faraha u toj disciplini. Edris je do zlata stigao rezultatom 13 minuta, 32 sekunde i 79 stotinki. Farah nije uspeo da odbrani... »

SPA London: Britanci skinuli Jamajku sa trona, Bolt u suzama

Dnevnik nedelja, 13. avgust 2017.
LONDON: Svetski rekorder u sprintu Jusein Bolt na tužan način završio je svoju poslednju trku na velikim takmičenjima jer se povredio u finalu Svetskog prvenstva u štafeti na 4x100 na kome je trijumfovala Velika Britanija.
Britanci, u sastavu Udža, Džemili, Talbot i Mičel-Blejk, skinuli su sa trona Jamajku nakon decenije vladavine u toj disciplini.Oni su do zlata došli rezultatom 37,47 sekundi, ispred srebrnih Amerikanaca sa 37,52 (Getlin, Rodžers,... »

Britanci skinuli Jamajku sa trona, Bolt u suzama

Večernje novosti nedelja, 13. avgust 2017.
Jamajčani nisu uspeli da završe trku, odnosno Bolt se povredio u trenutku kada je krenuo da trči poslednjih 100 metara i u suzama završio nastup u Londonu
Svetski rekorder u sprintu Jusein Bolt na tužan način završio je svoju poslednju trku na velikim takmičenjima jer se povredio u finalu Svetskog prvenstva u štafeti na 4x100 na kome je trijumfovala Velika Britanija. Britanci, u... »

Kakva tragedija: Bolt se povredio, bez medalje završio karijeru!

Blic sport nedelja, 13. avgust 2017.
Legendarni sprinter Jusein Bolt trčao je poslednji trku u karijeri i od atletike se oprostio - povredom! Svi su očekivali zlato, odlično je krenuo u poslednjoj izmeni štafete 4x100 metara i onda se nezasluženo oprostio na Svetskom prvenstvu!
Foto: Sean Dempsey / EPA; Jusein Bolt Legenda "kraljice sportova" rekla je zbogom u Londonu... Posle čudesne trke na 100 metara, u kojoj ga je pobedio najveći rival Džastin Getlin, sada je Bolt "morao" da slavi. Jednostavno,... »

Britanija prva, Bolt se povredom oprostio od atletike

Danas nedelja, 13. avgust 2017.
Jedan od najboljih atletičara svih vremena, veliki šampion Jusein Bolt, nije uspeo da završi poslednju trku u karijeri, jer se u štafeti 4x100 metara povredio, pa tako ni Jamajka nije osvojila medalju u disciplini u kojoj je na svetskim prvenstvima pobeđivala četiri puta zaredom. Trka je završena... »

Tuga: Bolt u suzama - ovakav kraj nije zaslužio! /video/

Blic sport nedelja, 13. avgust 2017.
Kao u loše režiranom filmu je Jusein Bolt završio karijeru i povredom se oprostio od atletike. Kakva tuga!
Foto: Andy Rain / EPA; Tuga: Jusein Bolt Legendarni sprinter sa Jamajke je u štafeti 4x100 na Svetskom prvenstvu u Londonu zaslužio da sa zlatnom medaljom oko vrata kaže zbogom "kraljici sportova". "Moralo" je tako da bude... Kao... »
©2017 Netmark d.o.o.