"Nepristojna ponuda" potresla KiM, "pita se Vučić"

"Nepristojna ponuda" potresla KiM, "pita se Vučić"

B92 utorak, 5. septembar 2017.
B92: "Nepristojna ponuda" potresla KiM, "pita se Vučić"
Priština -- Odluka Bedžeta Pacolija da se prikloni tzv. ratnoj PAN koaliciji izazvala je potres na kosovskoj političkoj sceni, prenose prištinski mediji.
Kako navode, lider Alijanse za novo Kosovo je prišao koaliciji PAN zbog “ponude koja se ne odbija”. Ta odluka je, kako mediji prenose, još više zbližila DSK Ise Mustafe i Samoopredeljenje Aljbina Kurtija i istovremeno pokolebala... »

Pacolijev "prelet" potresao političku scenu na Kosovu

Vesti online utorak, 5. septembar 2017.
Odluka Bedžeta Pacolija, lidera Alijanse za novo Kosovo, da se prikloni velikoj, tzv. ratnoj PAN koaliciji zbog, kako pišu prištinski mediji, "ponude koja se ne odbija", izazvala je potres na kosovskoj političkoj tako što je još više zbližila DSK Ise Mustafe i Samoopredeljenje Aljbina Kurtija i istovremeno pokolebala Srpsku listu u odluci da podrži veliku koaliciju zbog izneverenih obećanja.
Prištinski dnevnik Ljajmi, naime, piše da je entuzijazam u velikoj koaliciji opao samo nekoliko sati nakon potpisivanja koalicionog sporazuma sa Paclijem u njegovoj kući u Ajvaliji. Pozivajući se na svoje izvore, list piše da... »

Simić: Krećemo se ka deblokadi, Srpska lista otvorena uz uslove

Blic utorak, 5. septembar 2017.
Krećemo se ka deblokiranju institucija, što je dobro za građane, rekao je danas šef za saradnju s medijima i poslanik Srpske liste (SL) u kosovskoj skupštini Igor Simić komentarišući potpisivanje sporazuma Alijanse za novo Kosovo Bedžeta Pacolija sa strankama takozvane "ratne koalicije" (PAN).
On je u izjavi Tanjugu rekao da je Srpska lista i dalje otvorena za razgovore i ponovio da će pre bilo kakvih dogovora konsultovati Vladu Srbije i predsednika Aleksandra Vučića. - Naši stavovi su poznati. Otvoreni smo za... »

Kurti: Formiranje vlade u Prištini je u Vučićevim rukama

Blic utorak, 5. septembar 2017.
PRIŠTINA,Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, zbog kojeg, kako ocenjuje, formiranje kosovskih institucija zavisi od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
"Nakon sporazuma prošle večeri, konstituisanje Skupštine Kosova i formiranje nove vlade ostali su u rukama Vučića", napisao je Kurti na svom Fejsbuk nalogu. "Držžava nije stolica. Držžava ima stolicu. Ali, tu su i stolice bez... »

"Formiranje Vlade Kosova je sada u rukama Vučića"

Vesti online utorak, 5. septembar 2017.
Lider Samoopredeljenja kritikovao sporazum Bedžeta Pacolija i koalicije PAN i ocenio da će formiranje kosovskih institucija zavisiti od Aleksandra Vučića.
- Nakon sporazuma prošle večeri, konstituisanje Skupštine Kosova i formiranje nove vlade ostali su u rukama Vučića - napisao je Aljbin Kurti na svom Fejsbuk nalogu. - Država nije stolica. Država ima stolicu. Ali, tu su i stolice... »

Simić: Srpska lista otvorena uz uslove

RTS utorak, 5. septembar 2017.
RTS: Simić: Srpska lista otvorena uz uslove
Krećemo se ka deblokiranju institucija, što je dobro za građane, rekao je šef za saradnju s medijima i poslanik Srpske liste u kosovskoj skupštini Igor Simić komentarišući potpisivanje sporazuma Alijanse za novo Kosovo Bedžeta Pacolija sa strankama takozvane "ratne koalicije" (PAN).
Simić je u izjavi Tanjugu rekao da je Srpska lista i dalje otvorena za razgovore i ponovio da će pre bilo kakvih dogovora konsultovati Vladu Srbije i predsednika Aleksandra Vučića. "Naši stavovi su poznati. Otvoreni smo za... »

Simić: Krećemo se ka deblokadi institucija na KiM

Večernje novosti utorak, 5. septembar 2017.
Poslanik Srpske liste rekao da je ta stranka i dalje otvorena za razgovore i ponovio da će pre bilo kakvih dogovora konsultovati Vladu Srbije i predsednika Aleksandra Vučića
Krećemo se ka deblokiranju institucija, što je dobro za građane, rekao je danas šef za saradnju s medijima i poslanik Srpske liste (SL) u kosovskoj skupštini Igor Simić komentarišući potpisivanje sporazuma Alijanse za novo Kosovo... »

Simić: Krećemo se ka deblokadi, SL otvorena uz uslove

RTV utorak, 5. septembar 2017.
RTV: Simić: Krećemo se ka deblokadi, SL otvorena uz uslove
PRIŠTINA - Krećemo se ka deblokiranju institucija, što je dobro za građane, rekao je danas šef za saradnju s medijima i poslanik Srpske liste (SL) u kosovskoj skupštini Igor Simić komentarišući potpisivanje sporazuma Alijanse za novo Kosovo Bedžeta Pacolija sa strankama takozvane "ratne koalicije" (PAN).
On je u izjavi Tanjugu rekao da je Srpska lista i dalje otvorena za razgovore i ponovio da će pre bilo kakvih dogovora konsultovati Vladu Srbije i predsednika Aleksandra Vučića. "Naši stavovi su poznati. Otvoreni smo za razgovore... »

Kurti: Institucije Kosova sad su u rukama Vučića

B92 utorak, 5. septembar 2017.
B92: Kurti: Institucije Kosova sad su u rukama Vučića
Priština -- Lider Samoopredeljenja kritikovao sporazum Bedžeta Pacolija i koalicije PAN i ocenio da će formiranje kosovskih institucija zavisiti od Aleksandra Vučića.
"Nakon sporazuma prošle večeri, konstituisanje Skupštine Kosova i formiranje nove vlade ostali su u rukama Vučića", napisao je Aljbin Kurti na svom Fejsbuk nalogu. "DrĹľava nije stolica. DrĹľava ima stolicu. Ali, tu su i stolice... »

Pacoli pravi novu vladu sa "ratnom" koalicijom

Mondo utorak, 5. septembar 2017.
Alijansa za novo Kosovo Bedžeta Pacolija potpisala je koalicioni sporazum sa strankama takozvane "ratne" koalicije (PAN), otvarajući tako put ka formiranju nove kosovske vlade, javljaju prištinski mediji.
Foto: MONDO kolaž Alijansa za novo Kosovo Bedžeta Pacolija dobiće, prema koalicionom sporazumu sa strankama takozvane "ratne" koalicije, mesto prvog potpredsednika kosovske vlade, kao i pet ministarstava, objavili su prištinski... »

Mediji: Pacolijev "prelet" potresao političku scenu na Kosovu

Blic utorak, 5. septembar 2017.
Odluka Bedžeta Pacolija, lidera Alijanse za novo Kosovo, da se prikloni velikoj, tzv. ratnoj PAN koaliciji zbog, kako pišu prištinski mediji ponude koja se ne odbija, izazvala je potres na kosovskoj političkoj tako što je još više zbližila DSK Ise Mustafe i Samoopredelenje Aljbina Kurtija i istovremeno pokolebala Spsku listi u odluci da podrži veliku koaliciju zbog izneverenih obećanja.
Prištinski dnevnik Ljajmi, naime, piše da je entuzijazam u velikoj koaliciji opao samo nekoliko sati nakon potpisivanja koalicionog sporazuma sa Paclijem u njegovoj kući u Ajvaliji. Pozivajući se na svoje izvore, list piše da... »

Kurti: Posle sporazuma, formiranje institucija u rukama Vučića

RTS utorak, 5. septembar 2017.
RTS: Kurti: Posle sporazuma, formiranje institucija u rukama Vučića
Poslanik pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih kosovskih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
"Nakon sporazuma prošle večeri, konstituisanje Skupštine Kosova i formiranje nove vlade ostali su u rukama Vučića", napisao je Aljbin Kurti na svom Fejsbuk nalogu. Navodi da će lokalni izbori 22. oktobra biti novi referendum na... »

Mediji: Pacoli potpisao, uskoro vlada, na čelu Haradinaj

B92 utorak, 5. septembar 2017.
B92: Mediji: Pacoli potpisao, uskoro vlada, na čelu Haradinaj
Priština -- Alijansa za novo Kosovo Bedžeta Pacolija potpisala koalicioni sporazum sa strankama takozvane "ratne" koalicije, otvarajući put ka formiranju nove vlade.
Sporazum sa Pacolijem potpisali su u ponedeljak Ramuš Haradinaj, lider Alijanse za budućnost Kosova, Kadri Veselji (Demokratska partija Kosova) i Fatmir Ljimaj (Inicijativa za Kosovo), prenose prištinski mediji. "Konačno je... »

Pacoli potpisao sporazum sa "ratnom" koalicijom, Haradinaju novi mandat

Blic utorak, 5. septembar 2017.
Alijansa za novo Kosovo Bedžeta Pacolija potpisala je koalicioni sporazum sa strankama takozvane "ratne" koalicije (PAN), otvarajući tako put ka formiranju nove kosovske vlade, javljaju prištinski mediji.
Sporazum sa Pacolijem potpisali su u ponedeljak Ramuš Haradinaj, lider Alijanse za budućnost Kosova, Kadri Veselji (Demokratska partija Kosova) i Fatmir Ljimaj (Inicijativa za Kosovo). "Konačno je Kosovo počelo da se pokreće...... »

Prištinski mediji: ANK dobija prvog zamenika premijera i pet ministarstava

Blic utorak, 5. septembar 2017.
Sporazum koji je danas Alijansa novo Kosovo Bedžeta Pacolija potpisala sa koalicijom okupljenom oko Demokratske partije Kosova omgućava joj da dobije mesto prvog zamenika premijera, pet ministarstva i sedam funkcija zamenika ministara, javljaju prištinski mediji.
Portal arbresh.info kao ekskluzivnu vest objavljuje faksimil sporazuma iz kojeg se vidi da će ANK dobiti mesto prvog zamenika premijera, ministarstva spoljnih poslova, unutrašnjih poslova, poljoprivrede, životne sredine i... »

Pacoli podržao Haradinaja

Danas utorak, 5. septembar 2017.
Sporazum o saradnji između Demokratske partije Kosova (DPK), Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Inicijative za Kosovo i Alijanse novo Kosovo (ANK), potpisan je u Ajvaliji kraj Prištine čime je otvoren put za konstituisanje Skupštine i Vlade Kosova. Time je postojeća koalicija okupljena oko DPK... »
©2019 Netmark d.o.o.