Kurti: Kosovo je talac Veseljija i Srpske liste

Kurti: Kosovo je talac Veseljija i Srpske liste

B92 petak, 8. septembar 2017.
B92: Kurti: Kosovo je talac Veseljija i Srpske liste
Poslanik Samoopredeljenja Aljbin Kurti se oglasio posle izbora predsednika kosovske skupštine.
Taj pokret je, kao pojedinačna stranka, osvojio najviše glasova na parlamentarnim izborima, ali nije stigao do vlasti jer je “ratna koalicija” uspela da ubedi Bedžeta Pacolija i skupi potrebna 63 glasa u parlamentu. Posle toga je... »

Kurti: Kosovo je talac Srbije; Haradinaju Kosovske bezbednosne snage

Večernje novosti petak, 8. septembar 2017.
Ministar spoljnih poslova privremenih institucija na KiM smatra da će koalicija u kojoj je Srpska lista uništiti vladavinu albanske većine. Aljbin Kurti smatra da je Kosovo talac Srbije
Poslanik Samoopredeljenja Aljbin Kurti tvrdi da Kosovo nije samo "talac" lidera Demokratske partije Kosova i novog predsednika Skupštine Kadrija Veseljija, već, kako kaže i Srbije, odnosno "njene partije na Kosovu" - Srpske... »

Mustafa: Nova vlast uništila vladavinu albanske većine

Politika petak, 8. septembar 2017.
PRIŠTINA - Predsednik DSK, odlazeći kosovski ministar spoljnih poslova Isa Mustafa rekao je da ni na koji način neće sarađivati sa budućom vlašću u Prištini jer su oni koaliranjem sa Srpskom listom uništili vladavinu albanske većine, pa će vlast funkcionisati „po diktatu Srbije”. Mustafa je na svom... »

Tači pozvao poslanike i buduće ministre da sarađuju

Blic petak, 8. septembar 2017.
Kosovski predsednik Hašim Tači ocenio je da je izbor predsednika i pet potpredsednika kosovske skupštine dobra vest i neophodan korak napred za Prištnu, te pozvao poslanike i buduće ministre da saradjuju o strateškim pitanjima.
Tači je na svom Fejsbuk profilu napisao da Kosovo pred sobom ima mnoge izazove koja može da reši samo uz političku kulturu i demokratski dijalog u parlamentu. Istovremeno, Tači je čestitao Kadriju Veseljiju reizbor za predsednika... »
©2019 Netmark d.o.o.