Junker o stanju Unije: Vratili smo Evropu u Uniju

Junker o stanju Unije: Vratili smo Evropu u Uniju

Dnevnik sreda, 13. septembar 2017.
STRAZBUR: Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker u svom godišnjem govoru o stanju Unije kaže da je EU poslednjih godina povratila poverenje u sebe.
Vratili smo Evropu u Uniju i Uniju u Evropu, pručio je Junker pred poslanicima Evropskog parlameta u Strazburu. Junker je rekao da “vetar ponovo duva u jedra Evrope” i da taj kontinent postaje ujedinjeniji dok dobija na... »

Junker: Do 2019. bez članica EU sa Zapadnog Balkana, potom čim ispune uslove

EurActiv sreda, 13. septembar 2017.
Do kraja mandata sadašnje Evropske komisije neće biti ispunjeni uslovi za ulazak neke zemlje Zapadnog Balkana u članstvo Evropske unije, a potom će svaka nova članica morati da prethodno učvrsti delovanje pravne države i vrednosti EU, izjavio je 13. septembra predsednik Evropske komisije Žan-Klod... »

Brnabić: Za tri nedelje o iznosu povišice

Večernje novosti sreda, 13. septembar 2017.
Premijerka Srbije Ana Brnabić danas posetila Čačak i Lučane i otkrila kada će se znati koliko će rasti plate i penzije
OČEKUJEM uspešne razgovore sa misijom MMF-a, dobro je što smo završili sedmu reviziju aranžmana i očekujem da se Vlada pokaže kao dobar i kredibilan partner. Verujem da ćemo u naredne tri nedelje izaći sa konačnim odlukama oko... »

Srbija u EU? Ne pre 2019: Junker o proširenju i Zapadnom Balkanu (foto)

Press sreda, 13. septembar 2017.
Ukoliko želimo stabilnije susedstvo moramo ponuditi kredibilu perspektivu proširenja zamljama Zapadnog Balkana, rekao je predsednik Evropske komisije.
Foto: Tanjug Predsednik EK Žan Klod Junker izneo je danas u svom govoru u Evropskom parlamentu u Strazburu smernice u radu EK do kraja mandata, pozvao je EU da zemljama Zapadnog Balkana pruži kredibilnubudućnost članstva, te... »

Junker: Do 2019. bez članica EU sa Zapadnog Balkana, potom čim ispune uslove

Politika sreda, 13. septembar 2017.
STRAZBUR – Do kraja mandata sadašnje Evropske komisije neće biti ispunjeni uslovi za ulazak neke zemlje Zapadnog Balkana u članstvo Evropske unije (EU), a potom će svaka nova članica morati da prethodno uvreži delovanje pravne države i vrednosti EU, izjavio je danas predsednik Evropske komisije... »

Ana Brnabić: Srbija će biti spremna za EU do 2020!

Kurir sreda, 13. septembar 2017.
Predsedniuca vlade Ana Brnabić izjavila je danas da će Srbija do 2020. godine biti spremna za ulazak u Evropsku uniju, dodajući da se nada da će Unija tada biti spremna da otvori vrata za nove članice. Komentarišući izjavu predsednika EK Žan Klod Junkera da tokom ovog mandata Komisije neće biti... »

Junker o stanju Unije: Vratili smo Evropu u Uniju; Pružiti perspektivu Zapadnom Balkanu

Večernje novosti sreda, 13. septembar 2017.
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker u svom godišnjem govoru o stanju Unije kaže da je EU poslednjih godina povratila poverenje u sebe
STRAZBUR - Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker u svom godišnjem govoru o stanju Unije kaže da je EU poslednjih godina povratila poverenje u sebe. "Vratili smo Evropu u Uniju i Uniju u Evropu", pručio je Junekr pred... »

Junker: Vetar ponovo duva u jedra Evrope

RTS sreda, 13. septembar 2017.
RTS: Junker: Vetar ponovo duva u jedra Evrope
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker u svom godišnjem govoru o stanju Unije kaže da je EU poslednjih godina povratila poverenje u sebe. Junker je pozvao EU da zemljama Zapadnog Balkana pruži kredibilnu perspektivu članstva.
"Vratili smo Evropu u Uniju i Uniju u Evropu", pručio je Junker pred poslanicima Evropskog parlamenta u Strazburu. Junker je rekao da "vetar ponovo duva u jedra Evrope" i da taj kontinent postaje ujedinjeniji dok dobija na... »

"Zapadni Balkan u EU - ne pre 2019."

Vesti online sreda, 13. septembar 2017.
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker pozvao je EU da zemljama Zapadnog Balkana pruži kredibilnu perspektivu članstva i dodao da će u budućnosti EU imati više od 27 zemalja članica.
On je u svom govoru o Stanju Unije poručio da će "EU u budućnosti imati više od 27 zemalja članica", iako uslovi za ulazak neke nove članice u EU sa Zapadnog Balkana neće moći da budu ispunjeni do kraja mandata sadašnje Evropske... »

Junker: Proširenje u narednom mandatu Evropskog parlamenta

Blic sreda, 13. septembar 2017.
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker kaže da mora da se otvori perspektiva za širenje EU na zapadni Balkan. Za vreme ovog mandata EP neće biti novih članica, ali Evropska unija će u godinama iza ovog mandata brojati više od 27 članica, istakao je. Obraćajući se Evropskom parlamentu, predstavio je pet osnovnih smernica EU i založio se za zajedničku obaveštajnu jedinicu.
Junker je, obraćajući se evroposlanicima, govorio o planovima Unije u narednih 16 meseci, odnosno do kraja mandata aktuelnog saziva Evropskog parlamenta (EP). Pružiti kredibilnu perspektivu zemljama Zapadnog Balkana Pozvao je EU... »

Junker: Zemlje Zapadnog Balkana u EU ne pre 2019.

Danas sreda, 13. septembar 2017.
Do kraja mandata sadašnje Evropske komisije neće biti ispunjeni uslovi za ulazak neke zemlje Z. Balkana u članstvo EU, izjavio je predsednik EK Žan Klod Junker. On je, obraćajući se evroposlanicima, govorio o planovima Unije u narednih 16 meseci, tj. do kraja mandata aktuelnog saziva Evropskog... »

Juncker: Vratili smo Evropu u Uniju

Al Jazeera sreda, 13. septembar 2017.
Nova industrijska strategija, borba protiv klimatskih promjena, rad na pitanju migracija smjernice su rada Unije.
Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker u svom godišnjem govoru o stanju Europske unije poručio je da je "Unija posljednjih godina povratila povjerenje u sebe". "Vratili smo Europu u Uniju i Uniju u Europu", rekao je... »

„Do 2019. neće biti novog proširenja“

Dojče vele sreda, 13. septembar 2017.
Do kraja mandata aktuelne Evropske komisije neće biti ispunjeni uslovi za ulazak neke zemlje Zapadnog Balkana u EU, poručio je predsednik Evropske komisije Junker pred poslanicima Evropskog parlamenta u Strazburu.
„Ukoliko želimo stabilnije susedstvo, moramo da ponudimo kredibilnu perspektivu proširenja zemljama Zapadnog Balkana“, izjavio je u govoru o „Stanju Unije“ predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker. Obraćajući se poslanicima... »

Junker: Do 2019. godine nikoga sa Balkana ne primamo u EU, a posle... čim ispune uslove

Kurir sreda, 13. septembar 2017.
Do kraja mandata sadašnje Evropske komisije neće biti ispunjeni uslovi za ulazak neke zemlje Zapadnog Balkana u članstvo Evropske unije (EU), a potom će svaka nova članica morati da prethodno uvreži delovanje pravne države i vrednosti EU, izjavio je danas predsednik Evropske komisije Žan-Klod... »

Junker za funkciju ministra finansija EU

RTV sreda, 13. septembar 2017.
RTV: Junker za funkciju ministra finansija EU
STRAZBUR - Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker predložio je danas da Evropska unija uvede funkciju sopstvenog ministra finansija, što bi, kako je ocenio, bio veliki korak ka dubljoj integraciji evrozone.
"Potreban nam je evropski ministar ekonomije i finansija", rekao je Junker u svom godišnjem obraćanju poslanicima u Evropskom parlamentu u Strazburu, prenose agencije. "Ne tražim uvođenje nove funkcije samo radi kreiranja nove... »

EU: Do 2019. bez novih članica sa Balkana

Mondo sreda, 13. septembar 2017.
Niti jedna zemlja sa Balkana neće ispuniti uslove za prijem u EU do kraja mandata sadašnje Evropske komisije, kaže njen predsednik.
Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Posle 2019. godine, kada počinje mandat nove komisije, prijem će biti "prema uspehu", odnosno "svaka nova članica morati da prethodno da uvreži delovanje pravne države i vrednosti EU",... »

Junker: Prijem novih članica u EU tokom narednog mandata

Nova ekonomija sreda, 13. septembar 2017.
Predsednik EK Žan Klod Junker kaže da mora da se otvori perspektiva za širenje EU na zapadni Balkan. Za vreme ovog mandata EP neće biti novih članica, ali Evropska unija će u godinama iza ovog mandata brojati više od 27 članica, istakao je. Obraćajući se EP, predstavio je pet osnovnih smernica EU.... »

Junker: Zapadni Balkan u EU? Ne pre 2019.

B92 sreda, 13. septembar 2017.
B92: Junker: Zapadni Balkan u EU? Ne pre 2019.
Do kraja mandata sadašnje Evropske komisije neće biti ispunjeni uslovi za ulazak neke zemlje Z. Balkana u članstvo EU, izjavio je predsednik EK Žan Klod Junker.
Nakon toga će, kako je rekao, svaka nova članica morati da prethodno uvreži delovanje pravne države i vrednosti EU. Junker je to rekao u godišnjem izlaganju o "stanju Unije" u Evropskom parlamentu i istakao da će "idućih godina... »

Junker: Evropi treba glavni ministar finansija

Mondo sreda, 13. septembar 2017.
Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker predložio je danas da Evropska unija uvede funkciju sopstvenog ministra finansija.
Foto: Hannelore Foerster/Guliver/Getty Images To bi, kako je ocenio, bio veliki korak ka dubljoj integraciji Evrozone. "Potreban nam je evropski ministar ekonomije i finansija", rekao je Junker u svom godišnjem obraćanju... »

EU je ujedinjena: Junker: Vratili smo Evropu u Uniju

Blic sreda, 13. septembar 2017.
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker u svom godišnjem govoru o stanju Unije kaže da je EU poslednjih godina povratila poverenje u sebe.
"Vratili smo Evropu u Uniju i Uniju u Evropu", pručio je Junker pred poslanicima Evropskog parlamenta u Strazburu. Junker je rekao da "vetar ponovo duva u jedra Evrope" i da taj kontinent postaje ujedinjeniji dok dobija na... »

Junker: Vratili smo Evropu u Uniju

Vesti online sreda, 13. septembar 2017.
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker u svom godišnjem govoru o stanju Unije kaže da je EU poslednjih godina povratila poverenje u sebe.
- Vratili smo Evropu u Uniju i Uniju u Evropu - pručio je Junekr pred poslanicima Evropskog parlameta u Strazburu. Junker je rekao da "vetar ponovo duva u jedra Evrope" i da taj kontinent postaje ujedinjeniji dok dobija na... »

"Vetar ponovo duva u jedra Evrope"

B92 sreda, 13. septembar 2017.
B92: "Vetar ponovo duva u jedra Evrope"
Strazbur -- Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker u svom godišnjem govoru o stanju Unije kaže da je EU poslednjih godina povratila poverenje u sebe.
"Vratili smo Evropu u Uniju i Uniju u Evropu", pručio je Junker pred poslanicima Evropskog parlameta u Strazburu. Junker je rekao da "vetar ponovo duva u jedra Evrope" i da taj kontinent postaje ujedinjeniji dok dobija na... »
©2018 Netmark d.o.o.