Pasteli Divljana u Kulturnom centru u Jagodini

Pasteli Divljana u Kulturnom centru u Jagodini

Press četvrtak, 12. oktobar 2017.
U Kulturnom centru u Jagodini, sinoć je otvorena izložba slika akademskog slikara, profesora i bivšeg dekana Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini Sretka Divljana.
Foto:B92.net Divljan se predstavio sa 22 slike rađene tehnikom uljanog pastela. U gotovo 60 godina slikarske karijere Divljan je imao osamdeset zajedničkih i 50 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Ove godine dobio je... »

Notama osluškujemo dušu: Počele 49. beogradske muzičke svečanosti

Večernje novosti četvrtak, 12. oktobar 2017.
U Zadužbini Ilije M. Kolarca u sredu naveče svečano počele 49. beogradske muzičke svečanosti; Vukosavljević: Naš grad sigurna kuća za najkvalitetnije izvođače umetničke muzike
IZVOĐENjEM himne "Bože pravde" i drugih svetovnih i duhovnih numera Državni akademski hor "Glinka" iz Sankt Peterburga, osnovan 1479. godine, otvorio je u sredu naveče Beogradske muzičke svečanosti. Puna sala Zadužbine Ilije M.... »

Počeo 49. Bemus

Danas četvrtak, 12. oktobar 2017.
Beogradske muzičke svečanosti (BEMUS), 49. po redu, svečano su počele u Kolarčevom narodnom univerzitetu, a otvorio ih je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i čuveni ruski hor "Glinka" iz Sankt Peterburga. Citirajući Andrića, ministar kulture Vladan Vukosavljević rekao je da... »

Počeo 49. BEMUS: Ruski hor "Glinka" nastupio na "Kolarcu"

Blic četvrtak, 12. oktobar 2017.
Beogradske muzičke svečanosti (BEMUS), 49. po redu, svečano su počele večeras u Kolarčevom narodnom univerzitetu, a otvorio ih je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i čuveni ruski hor "Glinka" iz Sankt Peterburga.
- Muzika zaustavlja vreme - rekao je Vukosavljević na početku svog obraćanja, citirajući Ivu Andrića, koji je kako kaže, muziku smatrao "višom od svih drugih umetnosti". Vukosavljević je izrazio zadovoljstvo što prisustvuje ovoj... »

Otvoren 49. BEMUS: Glinka pred beogradskom publikom (Foto)

Večernje novosti četvrtak, 12. oktobar 2017.
Beogradske muzičke svečanosti (BEMUS), 49. po redu, svečano su počele večeras u Kolarčevom narodnom univerzitetu, a otvorio ih je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević
Beogradske muzičke svečanosti (BEMUS), 49. po redu, svečano su počele večeras u Kolarčevom narodnom univerzitetu, a otvorio ih je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i čuveni ruski hor "Glinka" iz Sankt... »
©2018 Netmark d.o.o.