Povezane vesti

Hiljade Palestinaca u Gazi slavile pomirenje Fataha i Hamasa

Novi magazin pre 4 dana
Hiljade Palestinaca danas su na ulicama u pojasu Gaze slavile palestinsko ujedinjenje, pevajući pesme i deleći bombone, a na drugoj palestinskoj teritoriji, na Zapadnoj obali, stanovnici su rekli da je ujedinjenje san i ambicija svakog palestinskog patriote.
Rivalske palestinske organizacije Hamas i Fatah su se danas, posle pregovora, dogovorile u Kairu o preliminarnom i delimičnom sporazumu o međusobnom pomirenju. Sporazum o pomirenju bi mogao da otvori put povratku kontrole... »

Hamas i Fatah potpisali sporazum o pomirenju

Glas Amerike pre 4 dana
Rivalske palestinske frakcije Hamas i Fatah potpisale su u četvrtak u Kairu sporazum o pomirenju, nakon što je Hamas pristao da prepusti administrativnu kontrolu nad Gazom, uključujući i ključni granični prelaz Rafu. Dogovor, u čijem postizanju je posredovao Egipat, trebalo bi da premosti duboki... »

Kairo: Palestinski Fatah i Hamas potpisali pomirenje

Dnevnik pre 4 dana
KAIRO: Palestinski rivalski pokreti Fatah i Hamas potpisali su danas sporazum o pomirenju u prisustvu egipatskih obaveštajnih zvaničnika nakon pregovora u Kairu, prenose palestinski mediji.
Prema saopštenju egipatske informacione službe, dve strane su se složile da će administrativnu kontrolu nad Gazom u potpunosti predati vladi nacionalnog jedinstva do 1. decembra, prenosi Rojters.Kako se navodi, oni su se... »

Palestinsko ujedinjenje: Fatah i Hamas postigli sporazuzm o političkom pomirenju

Večernje novosti pre 5 dana
Palestinske suparničke frakcije Hamas i Fatah postigle su dogovor o političkom pomirenju, a kako je najavljeno detalji sporazuma biće poznati u toku dana u Kairu
Palestinske suparničke frakcije Hamas i Fatah postigle su dogovor o političkom pomirenju, a kako je najavljeno detalji sporazuma biće poznati u toku dana u Kairu, saopštio je danas informativni centar Hamasa. Kako se navodi,... »

Abas pozdravio sporazum Fataha i Hamasa

Novi magazin pre 5 dana
Palestinski predsednik Mahmuda Abas pohvalio je danas sporazum o pomirenju dve glavne palestinske frakcije, svog Fataha i rivalskog Hamasa, označivši ga "konačnim sporazumom za okončanje podele".
"Pozdravljam sporazum iz Kaira i dajem instrukcije delegaciji (u egipatskom glavnom gradu) da ga odmah potpiše," rekao je Abas u telefonskom razgovoru za Frans pres. On je dodao da je detaljno obeveštan o pregovorima, vođenim... »

Nakon pomirenja Fataha i Hamasa, Abas stiže u Gazu

B92 pre 5 dana
B92: Nakon pomirenja Fataha i Hamasa, Abas stiže u Gazu
Gaza -- Palestinski predsednik Mahmud Abas posetiće pojas Gaze u roku od mesec dana, prvi put posle deset godina, nakon pomirenja dve rivalske palestinske organizacije.
"Predsednik Abu Mazen (Abas) će biti u Gazi za manje od mesec dana", najavio je Zakaria al-Aga, vođa Fataha u pojasu Gaze, koristeći Abasov nadimak. Najava je usledila dok se Fatah i islamski pokret Hamas pripremaju da obelodane... »

Konačno - pomirili se Hamas i Fatah (video)

Mondo pre 5 dana
Suprotstavljene palestinske frakcije Hamas i Fatah postigle su dogovor o političkom pomirenju, saopštio je danas šef Hamasa Ismail Hanijeh.
Foto: Screenshot, youtube On je istakao da će detalji sporazuma danas biti objavljeni na konferenciji za novinare u Kairu, gde su u prethodna dva dana vođeni razgovori, prenosi Slobodna Evropa. U sklapanju dogovora posredovao je... »

Teroristi dele zajedničke muke: Rivalske ekstremističke grupe Hamas i Fatah postigle sporazum

Kurir pre 5 dana
Glavni vođa palestinskog islamskog ekstremističkog pokreta Hamas izjavio postignut sporazum s rivalskim Fatahom palestinskog predsednika o kontroli pojasa Gaze. Vođa Hamasa Ismail Hanije je najavio da će detalji dogovora biti objavljeni u Kairu kasnije danas. Hamasovci vladaju pojasom Gaze više od... »

Fatah i Hamas postigli sporazum o pomirenju

RTS pre 5 dana
RTS: Fatah i Hamas postigli sporazum o pomirenju
Palestinske suparničke frakcije Hamas i Fatah postigle su dogovor o političkom pomirenju, a kako je najavljeno detalji sporazuma biće saopšteni u toku dana u Kairu, saopštio je informativni centar Hamasa.
Razgovori o jedinstvu dve suparničke frakcije počeli su u utorak, prenosi Rojters. Fatah, kojeg podržava zapad, izgubio je kontrolu u Gazi od Hamasa kojeg zapad i Izrael smatraju terorističkom organizacijom. Međutim, prošlog... »

Fatah i Hamas postigli sporazuzm o jedinstvu

RTV pre 5 dana
RTV: Fatah i Hamas postigli sporazuzm o jedinstvu
KAIRO - Palestinske suparničke frakcije Hamas i Fatah postigle su dogovor o političkom pomirenju, a kako je najavljeno detalji sporazuma biće poznati u toku dana u Kairu, saopštio je danas informativni centar Hamasa.
Kako se navodi, razgovori o jedinstvu dve suparničke frakcije počeli su u utorak, prenosi Rojters. Fatah, kojeg podržava zapad, izgubio je kontrolu u Gazi od Hamasa kojeg zapad i Izrael smatraju terorističkom organizacijom.... »

Hamas i Fatah postigli sporazum

B92 pre 5 dana
B92: Hamas i Fatah postigli sporazum
Kairo -- Glavni vođa palestinskog islamskog ekstremističkog pokreta Hamas izjavio postignut sporazum s rivalskim Fatahom palestinskog predsednika o kontroli pojasa Gaze.
Vođa Hamasa Ismail Hanije je najavio da će detalji dogovora biti objavljeni u Kairu kasnije danas. Hamasovci vladaju pojasom Gaze više od jedne decenije nakon što su silom preuzeli kontrolu od snaga lojalnih umerenijem,... »

Fatah i Hamas postigli dogovor o kontroli Gaze

Blic pre 5 dana
Glavni vođa palestinskog islamskog ekstremističkog pokreta Hamas Ismail Hanije izjavio je danas da je na pregovorima kojima je posredovao Egipat postignut sporazum s rivalskim Fatahom palestinskog predsednika Mahmuda Abasa o uslovima za kontrolu pojasa Gaze.
Hanije je najavio da će detalji biti objavljeni u Kairu kasnije danas. Hamasovci vladaju pojasom Gaze više od jedne decenije nakon što su silom preuzeli kontrolu od snaga lojalnih umerenijem, sekularnom Fatahu. To je dovelo da... »

Hamas i Fatah postigli sporazum

Novi magazin pre 5 dana
Glavni vođa palestinskog islamskog ekstremističkog pokreta Hamas Ismail Hanije izjavio je danas da je na pregovorima kojima je posredovao Egipat postignut sporazum s rivalskim Fatahom palestinskog predsednika Mahmuda Abasa o uslovima za kontrolu pojasa Gaze.
Hanije je najavio da će detalji biti objavljeni u Kairu kasnije danas. Hamasovci vladaju pojasom Gaze više od jedne decenije nakon što su silom preuzeli kontrolu od snaga lojalnih umerenijem, sekularnom Fatahu. To je dovelo da... »

Hamas i Fatah postigli sporazum

SEEbiz pre 5 dana
GAZA - Suparničke palestinske skupine Hamas i Fatah postigle su sporazum nakon dva dana rasprava vođenih iza zatvorenih vrata u Kairu, zamišljenih da konkretiziraju pomirenje najavljeno prošlog tjedna, priopćio je islamistički pokret Hamas u četvrtak.
Ured šefa Hamasa Ismaila Hanijeha, koji je objavio taj sporazum, nije iznio više detalja. Za podne je predviđena konferencija za tisak u Kairu, objavio je izvor unutar Fataha. "Fatah i Hamas postigli su sporazum u zoru pod... »

Komentari na drugim sajtovima

©2017 Netmark d.o.o.