Povezane vesti

Hiljade Palestinaca u Gazi slavile pomirenje Fataha i Hamasa

Novi magazin četvrtak, 12. oktobar 2017.
Hiljade Palestinaca danas su na ulicama u pojasu Gaze slavile palestinsko ujedinjenje, pevajući pesme i deleći bombone, a na drugoj palestinskoj teritoriji, na Zapadnoj obali, stanovnici su rekli da je ujedinjenje san i ambicija svakog palestinskog patriote.
Rivalske palestinske organizacije Hamas i Fatah su se danas, posle pregovora, dogovorile u Kairu o preliminarnom i delimičnom sporazumu o međusobnom pomirenju. Sporazum o pomirenju bi mogao da otvori put povratku kontrole... »

Hamas i Fatah potpisali sporazum o pomirenju

Glas Amerike četvrtak, 12. oktobar 2017.
Rivalske palestinske frakcije Hamas i Fatah potpisale su u četvrtak u Kairu sporazum o pomirenju, nakon što je Hamas pristao da prepusti administrativnu kontrolu nad Gazom, uključujući i ključni granični prelaz Rafu. Dogovor, u čijem postizanju je posredovao Egipat, trebalo bi da premosti duboki... »

Kairo: Palestinski Fatah i Hamas potpisali pomirenje

Dnevnik četvrtak, 12. oktobar 2017.
KAIRO: Palestinski rivalski pokreti Fatah i Hamas potpisali su danas sporazum o pomirenju u prisustvu egipatskih obaveštajnih zvaničnika nakon pregovora u Kairu, prenose palestinski mediji.
Prema saopštenju egipatske informacione službe, dve strane su se složile da će administrativnu kontrolu nad Gazom u potpunosti predati vladi nacionalnog jedinstva do 1. decembra, prenosi Rojters.Kako se navodi, oni su se... »

Palestinsko ujedinjenje: Fatah i Hamas postigli sporazuzm o političkom pomirenju

Večernje novosti četvrtak, 12. oktobar 2017.
Palestinske suparničke frakcije Hamas i Fatah postigle su dogovor o političkom pomirenju, a kako je najavljeno detalji sporazuma biće poznati u toku dana u Kairu
Palestinske suparničke frakcije Hamas i Fatah postigle su dogovor o političkom pomirenju, a kako je najavljeno detalji sporazuma biće poznati u toku dana u Kairu, saopštio je danas informativni centar Hamasa. Kako se navodi,... »

Abas pozdravio sporazum Fataha i Hamasa

Novi magazin četvrtak, 12. oktobar 2017.
Palestinski predsednik Mahmuda Abas pohvalio je danas sporazum o pomirenju dve glavne palestinske frakcije, svog Fataha i rivalskog Hamasa, označivši ga "konačnim sporazumom za okončanje podele".
"Pozdravljam sporazum iz Kaira i dajem instrukcije delegaciji (u egipatskom glavnom gradu) da ga odmah potpiše," rekao je Abas u telefonskom razgovoru za Frans pres. On je dodao da je detaljno obeveštan o pregovorima, vođenim... »

Nakon pomirenja Fataha i Hamasa, Abas stiže u Gazu

B92 četvrtak, 12. oktobar 2017.
B92: Nakon pomirenja Fataha i Hamasa, Abas stiže u Gazu
Gaza -- Palestinski predsednik Mahmud Abas posetiće pojas Gaze u roku od mesec dana, prvi put posle deset godina, nakon pomirenja dve rivalske palestinske organizacije.
"Predsednik Abu Mazen (Abas) će biti u Gazi za manje od mesec dana", najavio je Zakaria al-Aga, vođa Fataha u pojasu Gaze, koristeći Abasov nadimak. Najava je usledila dok se Fatah i islamski pokret Hamas pripremaju da obelodane... »

Konačno - pomirili se Hamas i Fatah (video)

Mondo četvrtak, 12. oktobar 2017.
Suprotstavljene palestinske frakcije Hamas i Fatah postigle su dogovor o političkom pomirenju, saopštio je danas šef Hamasa Ismail Hanijeh.
Foto: Screenshot, youtube On je istakao da će detalji sporazuma danas biti objavljeni na konferenciji za novinare u Kairu, gde su u prethodna dva dana vođeni razgovori, prenosi Slobodna Evropa. U sklapanju dogovora posredovao je... »

Teroristi dele zajedničke muke: Rivalske ekstremističke grupe Hamas i Fatah postigle sporazum

Kurir četvrtak, 12. oktobar 2017.
Glavni vođa palestinskog islamskog ekstremističkog pokreta Hamas izjavio postignut sporazum s rivalskim Fatahom palestinskog predsednika o kontroli pojasa Gaze. Vođa Hamasa Ismail Hanije je najavio da će detalji dogovora biti objavljeni u Kairu kasnije danas. Hamasovci vladaju pojasom Gaze više od... »

Fatah i Hamas postigli sporazum o pomirenju

RTS četvrtak, 12. oktobar 2017.
RTS: Fatah i Hamas postigli sporazum o pomirenju
Palestinske suparničke frakcije Hamas i Fatah postigle su dogovor o političkom pomirenju, a kako je najavljeno detalji sporazuma biće saopšteni u toku dana u Kairu, saopštio je informativni centar Hamasa.
Razgovori o jedinstvu dve suparničke frakcije počeli su u utorak, prenosi Rojters. Fatah, kojeg podržava zapad, izgubio je kontrolu u Gazi od Hamasa kojeg zapad i Izrael smatraju terorističkom organizacijom. Međutim, prošlog... »

Fatah i Hamas postigli sporazuzm o jedinstvu

RTV četvrtak, 12. oktobar 2017.
RTV: Fatah i Hamas postigli sporazuzm o jedinstvu
KAIRO - Palestinske suparničke frakcije Hamas i Fatah postigle su dogovor o političkom pomirenju, a kako je najavljeno detalji sporazuma biće poznati u toku dana u Kairu, saopštio je danas informativni centar Hamasa.
Kako se navodi, razgovori o jedinstvu dve suparničke frakcije počeli su u utorak, prenosi Rojters. Fatah, kojeg podržava zapad, izgubio je kontrolu u Gazi od Hamasa kojeg zapad i Izrael smatraju terorističkom organizacijom.... »

Hamas i Fatah postigli sporazum

B92 četvrtak, 12. oktobar 2017.
B92: Hamas i Fatah postigli sporazum
Kairo -- Glavni vođa palestinskog islamskog ekstremističkog pokreta Hamas izjavio postignut sporazum s rivalskim Fatahom palestinskog predsednika o kontroli pojasa Gaze.
Vođa Hamasa Ismail Hanije je najavio da će detalji dogovora biti objavljeni u Kairu kasnije danas. Hamasovci vladaju pojasom Gaze više od jedne decenije nakon što su silom preuzeli kontrolu od snaga lojalnih umerenijem,... »

Fatah i Hamas postigli dogovor o kontroli Gaze

Blic četvrtak, 12. oktobar 2017.
Glavni vođa palestinskog islamskog ekstremističkog pokreta Hamas Ismail Hanije izjavio je danas da je na pregovorima kojima je posredovao Egipat postignut sporazum s rivalskim Fatahom palestinskog predsednika Mahmuda Abasa o uslovima za kontrolu pojasa Gaze.
Hanije je najavio da će detalji biti objavljeni u Kairu kasnije danas. Hamasovci vladaju pojasom Gaze više od jedne decenije nakon što su silom preuzeli kontrolu od snaga lojalnih umerenijem, sekularnom Fatahu. To je dovelo da... »

Hamas i Fatah postigli sporazum

Novi magazin četvrtak, 12. oktobar 2017.
Glavni vođa palestinskog islamskog ekstremističkog pokreta Hamas Ismail Hanije izjavio je danas da je na pregovorima kojima je posredovao Egipat postignut sporazum s rivalskim Fatahom palestinskog predsednika Mahmuda Abasa o uslovima za kontrolu pojasa Gaze.
Hanije je najavio da će detalji biti objavljeni u Kairu kasnije danas. Hamasovci vladaju pojasom Gaze više od jedne decenije nakon što su silom preuzeli kontrolu od snaga lojalnih umerenijem, sekularnom Fatahu. To je dovelo da... »

Hamas i Fatah postigli sporazum

SEEbiz četvrtak, 12. oktobar 2017.
GAZA - Suparničke palestinske skupine Hamas i Fatah postigle su sporazum nakon dva dana rasprava vođenih iza zatvorenih vrata u Kairu, zamišljenih da konkretiziraju pomirenje najavljeno prošlog tjedna, priopćio je islamistički pokret Hamas u četvrtak.
Ured šefa Hamasa Ismaila Hanijeha, koji je objavio taj sporazum, nije iznio više detalja. Za podne je predviđena konferencija za tisak u Kairu, objavio je izvor unutar Fataha. "Fatah i Hamas postigli su sporazum u zoru pod... »

Komentari na drugim sajtovima

Direktor Zvezdinog stadiona: Malo primedbi od UEFA

Novi magazin  pre 8 sati  još 64 povezane

Bezbednosni izazovi Zapadnog Balkana i Srbije

RTS  pre 4 sata  još 29 povezanih

Severna Koreja pristala da zatvori nuklearni pogon, kaže Mun

BBC News  pre 12 sati  još 25 povezanih

Mirković: Ne plašim se nikoga, ali ovaj gospodin...

B92  pre 2 sata  još 24 povezane
©2018 Netmark d.o.o.