Povezane vesti

Američka tenkovska divizija na granicama Rusije: General Konošenkov najavljuje kontra mere - "ovo nije naivno" (video)

Pravda četvrtak, 12. oktobar 2017.
Sjedinjene Države su - iskoristivši histeriju koju su razduvavale povodom rusko-beloruskih vojnih manevara Zapad-2017 - prevele u Poljsku i tri baltičke državice infrastrukturu za celu tenkovsku diviziju.
Portparol Ministarstva odbrane RF, general Igor Konašenkov, tim povodom je dodatno ukazao: „Amerikanci tvrde da su ispred naše zapadne granice postavili beznačajne snage, ali to naprosto nije tačno. Dovezli su ratnu tehniku za... »

Rusija sprema još "iskandera" za Kalinjingrad

B92 četvrtak, 12. oktobar 2017.
B92: Rusija sprema još "iskandera" za Kalinjingrad
Moskva -- Rusija bi mogla da pošalje još taktičkih raketa iskander u svoju enklavu Kalinjingrad kao odgovor na najnovije akcije SAD na Baltiku.
To je rekao šef Odbora ruske Dume za odbranu Vladimir Šamanov, a izvestila je novinska agencija RIA. Rusija je optužila SAD da nezakonito jačaju svoje snage u Poljskoj i na Baltiku navodeći da su u tajnosti rasporedile čitavu... »

Rusija: SAD ilegalno jačaju snage u Poljskoj i na Baltiku

Politika četvrtak, 12. oktobar 2017.
MOSKVA - Druga oklopna brigada SAD stigla je u Poljsku i raspoređena je zajedno sa oklopnim vozilima, dok je tamo ostala tehnika treće američke brigade, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov. Prema njegovim rečima, planirane rusko-beloruske strateške vežbe... »

Rusija: Amerikanci mučki rasporedili vojsku

Mondo četvrtak, 12. oktobar 2017.
Rusija je danas optužila SAD da ilegalno jačaju svoje snage u Poljskoj i u baltičkom regionu, i da su tamo ćutke rasporedile čitavu oklopnu diviziju kršeći glavni pakt o odnosima Moskve s NATO-om. Poljska odbacila optužbe Rusije.
Foto: youtube/screenshot Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je pakt prekršen dok je Rusija sprovodila vojne vežbe velikih razmera "Zapad-2017." sa saveznicom Belorusijom prošlog meseca, prenosi Rojters. Portparol... »

Kontra Amerima: Rusi prete moćnim "iskanderom"

Mondo četvrtak, 12. oktobar 2017.
Moskva bi mogla da razmesti dodatne raketne sisteme "iskander" u enklavi Kalinjingrad na Baltičkom moru kao odgovor na povećano vojno prisustvo SAD u Poljskoj. Evo zbog čega NATO može da strahuje od "iskandera".
Foto: Youtube/PrintScreen Ruski poslanik i predsednik Odbora za odbranu Državne dume Vladimir Šamanov rekao je da bi Rusija mogla da preduzme kontramere zbog povećanja količine američkog oružja u Poljskoj i da razmesti... »

Rusija najavila razmeštanje dodatnih raketnih sistema u Kalinjingradu

Blic četvrtak, 12. oktobar 2017.
Ruski poslanik i predsednik Odbora za odbranu Državne dume Vladimir Šamanov izjavio je danas da bi Moskva mogla da razmesti dodatne raketne sisteme "iskander" u enklavi Kalinjingrad na Baltičkom moru kao odgovor na povećano vojno prisustvo SAD u Poljskoj.
Penzionisani general Šamanov rekao je danas da bi Rusija mogla da preduzme kontramere zbog povećanja količine američkog oružja u Poljskoj i da razmesti najsavremenije sisteme "iskander" u svojim zapadnim oblastima, uključujući i... »

Na američke tenkove Rusija odgovara "Iskanderima"?

Vesti online četvrtak, 12. oktobar 2017.
Rusija bi mogla da pošalje još taktičkih raketa Iskander u svoju enklavu Kalinjingrad kao odgovor na najnovije akcije SAD na Baltiku, rekao je šef Odbora ruske dume za odbranu Vladimir Šamanov, a izvestila je novinska agencija RIA.
Rusija je optužila SAD da nezakonito jačaju svoje snage u Poljskoj i na Baltiku navodeći da su u tajnosti rasporedile čitavu oklopnu diviziju čime je prekršila glavni pakt koji upravlja odnosima između Moskve i... »

Rusija: SAD ilegalno jačaju snage u Poljskoj i na Baltiku

Blic četvrtak, 12. oktobar 2017.
Rusija je danas optužila SAD da ilegalno jačaju svoje snage u Poljskoj i u baltičkom regionu, i da su tamo ćutke rasporedile čitavu oklopnu diviziju kršeći glavni pakt o odnosima Moskve s NATO-om.
Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je, kako navodi, do kršenja pakta došlo u periodu kada je Rusija sprovodila vojne vežbe velikih razmera pod nazivom "Zapad-2017." sa saveznicom Belorusijom prošlog meseca. General Igor... »

Moskva: SAD ilegalno jačaju snage u Poljskoj i na Baltiku

RTS četvrtak, 12. oktobar 2017.
RTS: Moskva: SAD ilegalno jačaju snage u Poljskoj i na Baltiku
Rusija je optužila SAD da ilegalno jačaju svoje snage u Poljskoj i u baltičkom regionu, i da su tamo ćutke rasporedile čitavu oklopnu diviziju - kršeći glavni pakt o odnosima Moskve sa NATO-om.
Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je "do kršenja pakta" došlo u periodu kada je Rusija sprovodila vojne vežbe velikih razmera pod nazivom "Zapad-2017" sa saveznicom Belorusijom prošlog meseca, prenosi Rojters. General... »

Rusija: SAD ilegalno jača snage u Poljskoj i na Baltiku

Al Jazeera četvrtak, 12. oktobar 2017.
SAD je šutke rasporedio čitavu oklopnu diviziju u Poljsku i na Baltik, kršeći glavni pakt o odnosima Rusije s NATO-om, tvrdi Moskva.
Rusija je optužila Sjedinjene Američke Države da ilegalno jačaju svoje snage u Poljskoj i baltičkoj regiji i da su tamo šutke rasporedile čitavu oklopnu diviziju, kršeći glavni pakt o odnosima Moskve s NATO-om. Ministarstvo... »

Rusi optužuju: SAD ilegalno jačaju snage u Poljskoj i na Baltiku!

Večernje novosti četvrtak, 12. oktobar 2017.
Rusija je danas optužila SAD da ilegalno jačaju svoje snage u Poljskoj i u baltičkom regionu, i da su tamo ćutke rasporedile čitavu oklopnu diviziju kršeći glavni pakt o odnosima Moskve s NATO-om
MOSKVA - Rusija je danas optužila SAD da ilegalno jačaju svoje snage u Poljskoj i u baltičkom regionu, i da su tamo ćutke rasporedile čitavu oklopnu diviziju kršeći glavni pakt o odnosima Moskve s NATO-om. Rusko Ministarstvo... »

Rusija: SAD ilegalno jačaju snage u Poljskoj i na Baltiku

B92 četvrtak, 12. oktobar 2017.
B92: Rusija: SAD ilegalno jačaju snage u Poljskoj i na Baltiku
Moskva -- Rusija optužila SAD da ilegalno jačaju svoje snage u Poljskoj i baltičkom regionu, i da su ćutke rasporedile celu oklopnu diviziju kršeći dogovor Moskva - NATO.
Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je, kako navodi, do kršenja pakta došlo u periodu kada je Rusija sprovodila vojne vežbe velikih razmera pod nazivom "Zapad-2017." sa saveznicom Belorusijom prošlog meseca, prenosi... »

Rusija: SAD ilegalno jačaju snage u Poljskoj i na Baltiku

RTV četvrtak, 12. oktobar 2017.
RTV: Rusija: SAD ilegalno jačaju snage u Poljskoj i na Baltiku
MOSKVA - Rusija je danas optužila SAD da ilegalno jačaju svoje snage u Poljskoj i u baltičkom regionu, i da su tamo ćutke rasporedile čitavu oklopnu diviziju, kršeći glavni pakt o odnosima Moskve s NATO-om.
Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je, kako navodi, do kršenja pakta došlo u periodu kada je Rusija sprovodila vojne vežbe velikih razmera pod nazivom "Zapad 2017", sa saveznicom Belorusijom prošlog meseca, prenosi... »

NATO krši sporazum sa Rusijom: U Poljsku "tiho" stigla oklopna brigada SAD

Vesti online četvrtak, 12. oktobar 2017.
Druga oklopna brigada SAD stigla je u Poljsku i raspoređena je zajedno sa oklopnim vozilima, dok je tamo ostala tehnika treća američka brigada, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.
Prema njegovim rečima, planirane rusko-beloruske strateške vežbe "Zapad 2017" ove godine bile su praćene neviđenom medijskom histerijom u Evropi o njihovoj "netransparentnosti", "hibridnim" operacijama Oružanih snaga Rusije,... »

"Prisustvo vojske SAD na Baltiku je kršenje sporazuma Rusije i NATO-a"

Blic četvrtak, 12. oktobar 2017.
Prisustvo vojske SAD u baltičkim državama predstavlja kršenje sporazuma Rusije i NATO-a, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.
Druga američka oklopna brigada stigla je u Poljsku i razmještena je zajedno sa oklopnim vozilima, a treća američka brigada ostaje u Poljskoj, rekao je Konašenov. "Suprotno svim saopštenjima NATO-a i SAD o `beznačajnom` broju... »

Mali: Od oktobra veće penzije

Danas  pre 8 sati  još 1 povezana

Tusk: Britanski predlog za Bregzit neće funkcionisati

Blic  pre 5 sati  još 1 povezana

U Tanzaniji više od 40 mrtvih u prevrtanju broda u jezeru Viktorija (foto)

Večernje novosti  pre 7 sati  još 1 povezana

Uhapšen muškarac, pokušao da ukrade erbas 321 sa aerodroma

Večernje novosti  pre 7 sati  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.