Povezane vesti

Vučić ispunjava obećanja, penzioneri prvi osetili efekte: Vulin o isplati jednokratne pomoći

Press četvrtak, 12. oktobar 2017.
Da bi ovo bilo moguće morala je Vlada Aleksandra Vučića da bude štedljiva, strpljiva i vredna i da stvori novac, rekao je Vulin
Foto: Tanjug Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da su penzioneri, koji su najviše trpeli, isplatom jednokratne pomoći prvi osetili poboljšanje ekonomske situacije i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispunio... »

SAD i Izrael se povlače iz Uneska

Glas Amerike četvrtak, 12. oktobar 2017.
Sjedinjene Države saopštile su da se povlače iz Uneska, optužujući tu organizaciju za "anti-izraelsku" pristrasnost. "Ta odluka nije lako doneta i odražava zabrinutost Sjedinjenih Država u pogledu stanja u Unesku, potrebe za korenitom reformom u organizaciji i nastavka anti-izraelskih predrasuda",... »

Amerika se povlači iz Uneska!

Vesti online četvrtak, 12. oktobar 2017.
Američki Stejt department saopštio je danas da se SAD od 31. decembra povlače iz Uneska, a iz agencije UN za kulturu i obrazovanje izraženo je "duboko žaljenje" povodom te odluke, prenosi Rojters.
"Odluku nije bilo lako doneti i ona odražava zabrinutost SAD zbog sve većih neizmirenih obaveza u Unesku, potrebe za reformisanjem iz osnova ove organizacije i stalne pristrasnosti u Unesku usmerene protiv Izraela", navedeno je... »

Vašington se povlači iz Uneska

Politika četvrtak, 12. oktobar 2017.
Kao razlog za izlazak iz Organizacije Ujedinjenih nacija za kulturu, nauku i obrazovanje SAD navode antiizraelski stav ovog tela
Posle brojnih kritika na račun rezolucija koje američka administracija smatra antiizraelskim, SAD su najavile da će se u decembru povući iz Uneska, organizacije Ujedinjenih nacija za kulturu, nauku i obrazovanje, prenele su... »

Amerika izlazi iz Uneska

Mondo četvrtak, 12. oktobar 2017.
Američki Stejt department saopštio je danas da se SAD od 31. decembra povlače iz Uneska, a iz agencije UN za kulturu i obrazovanje izraženo je "duboko žaljenje" povodom te odluke, prenosi Rojters.
Foto: AP Photo/Francois Mori, File "Odluku nije bilo lako doneti i ona odražava zabrinutost SAD zbog sve većih neizmirenih obaveza u Unesku, potrebe za reformisanjem iz osnova ove organizacije i stalne pristrasnosti u Unesku... »

Reakcija Rusije: Odluka Amerikanaca za žaljenje

B92 četvrtak, 12. oktobar 2017.
B92: Reakcija Rusije: Odluka Amerikanaca za žaljenje
Moskva -- Odluka američkog rukovodstva da se SAD povuku iz Uneska pogoršava situaciju po ovu organizaciju i za žaljenje je.
To je navela portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. "Ova odluka rukovodstva SAD je za žaljenje. Zemlja koja je učestvovala od početaka Uneska odlazi u teškom trenutku po organizaciju, i tim potezom... »

SAD napuštaju unesko

Večernje novosti četvrtak, 12. oktobar 2017.
Američka odluka zbog odnosa prema Izraelu i nasleđu na palestinskim teritorijama. Vašington: Ova agencija je antiizraelska. Bokova: Duboko žalimo
ZAHLAĐENjE odnosa između SAD i Uneska, započeto pre šest godina, okončaće se "razvodom" poslednjeg dana ove godine, pošto je američki Stejt department saopštio da se Sjedinjene Države od 31. decembra povlače iz Organizacije UN za... »

I Izrael se povlači iz Uneska: "SAD hrabre i moralne"

B92 četvrtak, 12. oktobar 2017.
B92: I Izrael se povlači iz Uneska: "SAD hrabre i moralne"
Jerusalim -- Izraelski premijer Benjamin Netanjahu objavio je da se Izrael sprema za povlačenje iz Uneska, nekoliko sati nakon što su SAD uputile slično saopštenje.
Navodi se da je Netanjahu odluku SAD da napusti Unesko nazvao "hrabrom i moralnom" i u saopštenju dodao da je dao instrukcije Ministarstvu spoljnih poslova da započne pripreme za izraelsko napuštanje agencije UN za kulturu i... »

Bežanija iz UNESCO: Posle SAD i Izrael najavio da napušta ovu organizaciju!

Kurir četvrtak, 12. oktobar 2017.
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je naredio da započnu pripreme za povlačenje iz UNESCO nakon što su Sjedinjene Države najavile povlačenje iz međunarodne organizacije. Ranije danas Stejt Department je saopštio da SAD izlaze iz UNESCA, a odluka da se izađe iz iz ove organizacije povezana je sa... »

SAD se povlače iz Uneska

OK radio četvrtak, 12. oktobar 2017.
SAD donele su odluku da se povuku iz Uneska zbog "antiizraelskih stavova" tela, javlja AFP. Zvaničnici Uneska izrazili su žaljenje zbog ove odluke.
Kako se navodi u saopštenju Stejt departmenta, o odluci SAD obaveštena je generalna direktorka Uneska Irina Bokova. “Odluka nije lako doneta i izražava zabrinutost SAD zbog stanja u ovoj organizaciji, potrebe za temeljnom... »

SAD napuštaju Unesko zbog "antiizraelskih rezolucija"

N1 Info četvrtak, 12. oktobar 2017.
Vašington je odlučio da napusti Unesko (UNESCO) zbog rezolucija te organizacije koje američka administracija smatra antiizraelskim, izjavili su neimenovani američki zvaničnici agenciji AP.
Američki zvaničnici koji su insistirali na anonimnosti su izjavili da je doneta odluka o izlasku SAD iz članstva u toj organizaciji u trenutku kada je u toku procedura izbora novog direktora Unesko. Povlačenje SAD iz Uneska... »

SAD se povlače iz Uneska

Novi magazin četvrtak, 12. oktobar 2017.
SAD se povlače iz Uneska pošto smatraju da je ta organizacije antiizraelska i zbog potrebe za njenom "temeljnom reformom", saopštio je Stejt department.
Stejt department je naveo da je danas obavestio direktorku Uneska Irinu Bokovu u toj odluci. SAD žele da imaju status "stalnog posmatrača". Povlačenje SAD iz Uneska stupiće na snagu 31. decembra 2018. godine. SAD su suspendovale... »

SAD se povlače iz Uneska

Danas četvrtak, 12. oktobar 2017.
SAD donele su odluku da se povuku iz Uneska, javlja AFP. Zvaničnici Uneska izrazili su žaljenje zbog ove odluke. Kako se navodi u saopštenju Stejt departmenta, o odluci SAD obaveštena je generalna direktorka Uneska Irina Bokova. “Odluka nije lako doneta i izražava zabrinutost SAD zbog stanja u ovoj... »

SAD se povlače iz Uneska , Bokova: Duboko žalimo

RTV četvrtak, 12. oktobar 2017.
RTV: SAD se povlače iz Uneska , Bokova: Duboko žalimo
VAŠINGTON/PARIZ - Američki Stejt department saopštio je danas da se SAD od 31. decembra povlače iz Uneska, a iz agencije UN za kulturu i obrazovanje izraženo je "duboko žaljenje" povodom te odluke.
"Odluku nije bilo lako doneti i ona odražava zabrinutost SAD zbog sve većih neizmirenih obaveza u Unesku, potrebe za reformisanjem iz osnova ove organizacije i stalne pristrasnosti usmerene protiv Izraela", navedeno je iz Stejt... »

SAD napuštaju Unesko

Radio 021 četvrtak, 12. oktobar 2017.
Sjedinjene Američke Države povlače se iz svetske organizacije za zaštitu istorijske i kulturne baštine, Unesko, zbog neslaganja oko odnosa prema nasleđu koje se nalazi na palestinskim teritorijama.
Stejt department je obavestio generalnu sekretarku Uneska Irinu Bokovu o odluci da se povuče iz te organizacije i uspostavi stalnu posmatračku misiju pri Unesku. Vašington navodi da "ova odluka nije bila laka, kao i da oslikava... »

State Department: SAD se povlači iz UNESCO-a

Al Jazeera četvrtak, 12. oktobar 2017.
Washington organizaciji zamjera što negira jevrejske veze sa svetim mjestima i što smatra Izrael okupatorom.
Sjedinjene Američke Države povući će se iz UN-ove organizacije za obrazovnu, naučnu i kulturnu organizaciju ( UNESCO) jer je Washington smatra kao protivizraelsku organizaciju kojoj treba „fundamentalna reforma“, prenose agencije... »

Sjedinjene američke države se povlače iz Uneska

Nova ekonomija četvrtak, 12. oktobar 2017.
SAD donele su odluku da se povuku iz Uneska, javlja AFP. Zvaničnici Uneska izrazili su žaljenje zbog ove odluke. Kako se navodi u saopštenju Stejt departmenta, o odluci SAD obaveštena je generalna direktorka Uneska Irina Bokova. "Odluka nije lako doneta i izražava zabrinutost SAD zbog stanja u ovoj... »

SAD se povukle iz UNESCO zbog "antiizraelske" rezolucije

Nedeljnik četvrtak, 12. oktobar 2017.
Kako prenosi AP, odluka je donesena zbog tenzija oko Palestine, tačnije zbog rezolucije koju je doneo UNESCO, a koju Vašington vidi kao antiizraelsku
Sjedinjene Američke Države donele su odluku da se povuku iz UNESCO, javljio je Asošijejtid pres. Kako navodi ova agencija o odluci SAD obaveštena je generalna direktorka UNESCO Irina Bokova. "Odluka nije lako donesena", navodi se... »

Presedan: Amerika napušta unesko

Pravda četvrtak, 12. oktobar 2017.
Sjedinjene Američke Države izlaze iz Uneska, saopštio je Stejt department.
Odluka da se izađe iz Uneska povezana je sa dugovanjima za članstvo, potrebom reformisanja te organizacije i antiizraelskom politikom, smatra Stejt department. „Dvanaestog oktobra 2017. godine Stejt department je obavestio... »

Presedan: SAD izlaze iz UNESCO, a evo šta se krije iza ove neobične odluke

Kurir četvrtak, 12. oktobar 2017.
SAD izlaze iz UNESCO, saopštio je Stejt department. Odluka da se izađe iz iz ove organizacije povezana je sa dugovanjima za članstvo, potrebom reformisanja i antiizraelskom politikom, smatraju u Stejt departmentu. "Odluka nije doneta olako već oslikava zabrinutost SAD u vezi sa ključnim oblastima... »

SAD se povlače iz UNESKA!

BK TV četvrtak, 12. oktobar 2017.
Niko ovo nije očekivao. Američki Stejt depatment je potvrdio da se ova zemlja zvanično povlači iz UNESKA. Kako prenose svetski mediji, to će se dogoditi do kraja 2018.godine, jer smatraju da su ovoj međunarodnoj UN-ovoj organizaciji za zaštitu prirodnog i kulturnog nasleđa, potrebne reforme i da je... »

SAD napuštaju Unesko zbog antiizraelskih rezolucija

Dnevnik četvrtak, 12. oktobar 2017.
PARIZ: Vašington je odlučio da napusti UNESKO zbog rezolucija te organizacije koje američka administracija smatra antiizraelskim, izjavili su neimenovani američki zvaničnici agenciji AP.
Američki zvaničnici koji su insistirali na anonimnosti su izjavili da je doneta odluka o izlasku SAD iz članstva u toj organizaciji u trenutku kada je u toku procedura izbora novog direktora UNESKO. Vašington je prekinuo da plaća... »
©2018 Netmark d.o.o.