Povezane vesti

Slovenski analitičari: Pahorova prednost pred Šarecom nedostižna

SEEbiz ponedeljak, 23. oktobar 2017.
LJUBLJANA - Premda je za izborni stožer Boruta Pahora razočaranje što aktualni predsjednik nije već u nedjelju u prvom krugu predsjedničkih izbora osigurao svoj drugi mandat, malo je vjerojatno da bi u drugom krugu koji će se održati 12. studenoga Pahorova konačna mogla biti ugrožena, smatraju slovenski analitičari.
Pahor je prema još uvijek neslužbenim rezultatima dobio 47,7 posto glasova, pa mu je za pobjedu u prvom krugu koja se najavljivala i nakon zatvaranja birališta nedostajalo nešto više od 20 tisuća glasova. Njegov glavni izazivač s... »

Izbori u Sloveniji: Pahor neće menjati strategiju za drugi krug

Blic ponedeljak, 23. oktobar 2017.
Predsednik Borut Pahor neće menjati strategiju za drugi krug predsedničkih izbora, koji će se održati 12. novembra, izjavio je predsednik Pahorove kampanje Dušan Kumer.
- Držimo se jedinstva. Nećemo se baviti temama koje nas dele, već ćemo promovisati teme koje nas ujedinjuju - rekao je Kumer, prenosi agencija STA. Na predsedničkim izborima, prema rezultatima na osnovu 99,9 odsto prebrojanih... »

Pahor osvojio 47, 20 odsto, ide u drugi krug sa Šarecom

Blic ponedeljak, 23. oktobar 2017.
Na predsedničkim izborima u Sloveniji, prema rezultatima na osnovu 90 odsto prebrojanih glasova, aktuelni predsednik Borut Pahor osvojio je 47,20 odsto glasova, zbog čega će ići u drugi krug sa gradonačelnikom Kamnika Marjanom Šarecom, koji je osvojio 24,91 odsto glasova.
Kako navodi STA, izlaznost je bila 42,02 odsto. Nakon što su preliminarni rezultati pokazali da mu nedostaje tri odsto glasova za pobedu u prvom krugu, Pahor je kazao da će biti potreban zaokret, prenosi slovenačka agencija STA.... »

Slaba izlaznost na predsedničkim izborima u Sloveniji

Blic ponedeljak, 23. oktobar 2017.
U Sloveniji se danas održava prvi krug predsedničkih izbora, a do 16 časova glasalo je svega 32,02 odsto birača, saopštila je slovenačka izborna komisija.
Predsednik Slovenije Borut Pahor, izraziti favorit na današnjim izborima, rekao je posle glasanja na biračkom mestu da zna da nijedan slovenački predsednik osim Milana Kučana nije obezbedio drugi mandat, navodi Asošiejted pres. -... »
©2018 Netmark d.o.o.