Lekari obeležili svoju slavu

Lekari obeležili svoju slavu

RT Kragujevac utorak, 14. novembar 2017.
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici obeležavaju praznik posvećen Kozmi i Damjanu, u narodu poznat kao Sveti Vračevi ili Vrači. Ovi sveci se smatraju zaštitnicima lekarske profesije. Danas ovu slavu obeležio je Klinički centar Kragujevac i Zavod za hitnu medicinsku pomoć. Prema predanju,... »

Gradonačelnik čestitao slavu Sveti Vrači

Jugmedia utorak, 14. novembar 2017.
Povodom današnjeg praznika u narodu poznatog kao Sveti Vrači, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je svim sugrađanima i sugrađankama, pripadnicima pravoslavne veroispovesti, uputio iskrene čestitke putem saopštenja. “Kako se ovaj praznik obeležava u mnogobrojnim zdravstvenim ustanovama, jer se... »

Cvetanović čestitao Svete Vrače

Jug press utorak, 14. novembar 2017.
LESKOVAC Povodom današnjeg praznika u narodu poznatog kao Sveti Vrači, svim sugrađanima i sugrađankama, pripadnicima pravoslavne veroispovesti, upućujem iskrene čestitke, navodi se u saopštenju upućenom iz kabineta gradonačelnika Leskovca . “Kako se ovaj praznik obeležava u mnogobrojnim... »

SPC i vernici slave Vračeve

Ritam grada Kg utorak, 14. novembar 2017.
Srpska pravoslavna crkva obeležava praznik posvećen Kozmi i Damjanu, u narodu poznat kao Vračevi ili Vrači. Ovi sveci se smatraju zaštitnicima lekarske profesije. Praznik svetih vrača Kozme i Damjana obeležava se danas u hramovima Srpske pravoslavne crkve, pravoslavnim domovima i mnogobrojnim... »

Danas su Sveti Vrači, slava svih lekara: Ako želite da se rešite svakog psihičkog i fizičkog bola, obavezno izgovorite ove jake reči! (foto)

Telegraf utorak, 14. novembar 2017.
Mnoge zdravstvene ustanove ove svetitelje i lekare danas slave kao zaštitnike svoje profesije iako Sveti Vrači u kalendar SPC nisu upisani crvenim slovom i nije obavezan post
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju slavu posvećenu Kozmi i Damjanu, svecima koji se u narodu smatraju zaštitnicima lekarske profesije, zbog čega se i zove Sveti Vrači. ZAŠTO NIKAKO NE SME DA VAM PUKNE... »

SREĆNA SLAVA: Sveti Vrači zaštitnici lekarske profesije

Niške vesti utorak, 14. novembar 2017.
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju praznik posvećen Kozmi i Damjanu, u narodu poznatiji kao Vrači. Smatraju se zaštitnicima lekarske profesije. Osim u hramovima Srpske pravoslavne crkve i domovima, Svete Vrače obeležavaju i mnogobrojne zdravstvene ustanove, među kojima i niška... »

Danas su Sveti Vrači, obavezno se pomolite za zdravlje

Glas Zapadne Srbije utorak, 14. novembar 2017.
Srpska pravoslavna crkva danas obeležava slavu posvećenu Kozmi i Damjanu, u narodu poznatu i kao Sveti Vrači. Osim u hramovima i crkvama Srpske pravoslavne crkve i domovima građana, ovaj praznik se obeležava u mnogobrojnim zdravstvenim ustanovama jer se ovi sveci smatraju zaštitnicima lekarske... »

Danas su Sveti Vrači, slava lekara: Izgovorite ovu molitvu za ozdravljenje

BK TV utorak, 14. novembar 2017.
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave svete Kozmu i Damjana, poznate kao Vračevi Bezsrebrenici. Zdravstvene ustanove i lekari kao zaštitnike svoje profesije slave Vračeve. Bog je po svojoj volji stvorio svet i ljude na njemu. Izabrao je neke ljude preko sina svog Isusa Hrista i... »
©2018 Netmark d.o.o.