Povezane vesti

Od kamenica do granata: Ako Palestinci krenu u treću intifadu, ona bi mogla da bude i najkrvavija

Blic četvrtak, 7. decembar 2017.
Palestinska militantna grupa Hamas pozvala je na novu intifadu nakon odluke američkog predsednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim za glavni grad Izraela.
- Treba da pozivamo i radimo na otpočinjanju nove intifade pravo u lice neprijatelju - rekao je lider Hamasa Ismail Hanijeh tokom govora u Gazi. Antiamerički i antiizraelski protesti izbili su širom Palestine odmah nakon što je... »

Hamas: Trampova odluka o Jerusalimu je objava rata

Vesti online četvrtak, 7. decembar 2017.
Vođa Hamasa Ismail Hanija rekao je povodom odluke SAD da priznaju Jerusalim kao glavni grad Izraela da je to "objava rata usmerena protiv Palestinaca" i pozvao je na podizanje nove "Intifade".
Hanija je u govoru održanom u Gazi rekao da je američki predsednik priznavanjem "ubio" izraelsko-palestinski mirovni proces. - Ova odluka ubila je mirovni proces, ubila je Oslo, ubila je dogovor o izgradnji naselja. Odluka... »

Plač, bol i strah: Kako zaista izgleda život u podeljenom gradu o kojem danas bruji ceo svet (video)

Blic četvrtak, 7. decembar 2017.
"Ovo je naša zemlja i nemamo gde da odemo", reči su koje izgovaraju i Izraelci i Palestinci koji živa u Jerusalimu.
Sukob Jevreja i Palestinaca, iako nikada nije potpuno prestao, ponovo preti da se rasplamsa nakon odluke američkog predsednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim za glavni grad Izraela. Za mnoge koji žive na teritoriji zahvaćenoj... »

EU zabrinuta zbog Trampove odluke o Jerusalimu

Danas četvrtak, 7. decembar 2017.
Evropska unija je zabrinuta zbog mogućih posledica odluke predsednika SAD Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela. Svetski lideri izrazili su neslaganje s takvom odlukom i ponovili posvećenost rešenju o dve države, a palestinski islamistički pokret Hamas pozvao je 7. decembra na... »

Hamas poziva na intifadu zbog Jerusalima, Hezbolah preti napadima

RTS četvrtak, 7. decembar 2017.
RTS: Hamas poziva na intifadu zbog Jerusalima, Hezbolah preti napadima
Palestinska islamska grupa Hamas pozvala je na novi ustanak protiv Izraela nakon što je američki predsednik Donald Tramp Jerusalim proglasio za prestonicu te države.
"Pozivamo i trebalo bi da radimo na pokretanju intifade (ustanka) protiv cionističkog neprijatelja. Neka 8. decembar bude prvi dan intifade protiv okupatora", rekao je lider Hamasa Ismail Hanijeh u Gazi, prenosi Rojters. Lider... »

Palestina sprema ustanak, Izrael šalje trupe

Vesti online četvrtak, 7. decembar 2017.
Šef političkog biroa palestinskog pokreta Hamasa Ismail Hanija je pozvao na ustanak zbog odluke SAD o Jerusalimu, javlja "Al Džazira".
- Pozivamo sve slobodne ljude Palestine da izađu danas na ’dan gneva‘ i objave ovaj dan početkom nove intifade. Sutra će početi ustanak našeg naroda protiv okupacije. Mi smo sigurni u pobedu, povratak i oslobođenje naše svete... »

Hamas: Trumpova odluka o Jerusalemu je objava rata

Al Jazeera četvrtak, 7. decembar 2017.
Vođa Hamasa Ismail Haniya pozvao je sve palestinske frakcije da se zajednički suprotstave Trumpovoj odluci o priznavanju Jerusalema kao glavnog grada Izraela.
Vođa Hamasa Ismail Haniya rekao je povodom odluke SAD-a da prizna Jerusalem kao glavni grad Izraela da je to "objava rata usmjerena protiv Palestinaca" i zazvao na podizanje nove "Intifade". Haniya je u govoru održanom u Gazi... »

EU zabrinuta zbog Trampove odluke o Jerusalimu

EurActiv četvrtak, 7. decembar 2017.
Evropska unija je zabrinuta zbog mogućih posledica odluke predsednika SAD Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela. Svetski lideri izrazili su neslaganje s takvom odlukom i ponovili posvećenost rešenju o dve države, a palestinski islamistički pokret Hamas pozvao je 7. decembra na... »

„Dan gneva“ na Bliskom istoku: Palestina sprema ustanak (video)

Pravda četvrtak, 7. decembar 2017.
Šef političkog biroa palestinskog pokreta Hamasa Ismail Hanija je pozvao na ustanak zbog odluke SAD o Jerusalimu, javlja „Al Džazira“.
„Pozivamo sve slobodne ljude Palestine da izađu danas na ’dan gneva‘ i objave ovaj dan početkom nove intifade. Sutra će početi ustanak našeg naroda protiv okupacije. Mi smo sigurni u pobedu, povratak i oslobođenje naše svete... »

"Dan gneva": Palestina sprema ustanak!

Mondo četvrtak, 7. decembar 2017.
Šef političkog biroa palestinskog pokreta Hamasa Ismail Hanija je pozvao na ustanak zbog odluke SAD o Jerusalimu.
Foto: Printscreen/YouTube (ilustracija) "Pozivamo sve slobodne ljude Palestine da izađu danas na ’dan gneva‘ i objave ovaj dan početkom nove intifade. Sutra će početi ustanak našeg naroda protiv okupacije. Mi smo sigurni u... »

Rijad osudio odluku Trampa, Hamas najavljuje novu intifadu

Novi magazin četvrtak, 7. decembar 2017.
Saudijska Arabija je danas osudila odluku administracije predsednika SAD Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela.
To je jedna od retkih osuda SAD i predsednika Trampa iz ove kraljevine, od koje se očekuje da pomogne Beloj kući ostvarenje bliskoistočnog mirovnog plana. Međutim, Saudijska Arabija je danas saopštila da je već upozorila protiv... »

(Video) Hamas zove na nov ustanak protiv Izraela: U petak počinje krvava intifada!

Kurir četvrtak, 7. decembar 2017.
Teroristi su se aktivirali dan pošto je predsednik SAD Donald Tramp priznao Jerusalim za prestonicu Izraela. "U svetlu novih prioriteta, žrtvovan je mirovni proces između Palestinaca i Izraelaca... Moramo da započnemo intifadu protiv cionističkog neprijatelja", izjavio je Hanije u Gazi i pozvao... »

Hamas poziva na ustanaka protiv Izraela

Dnevnik četvrtak, 7. decembar 2017.
Šef političkog biroa palestinskog pokreta Hamasa Ismail Hanija je pozvao na ustanak zbog odluke SAD o Jerusalimu, javlja „Al Džazira“.
„Pozivamo sve slobodne ljude Palestine da izađu danas na ‘dan gneva’ i objave ovaj dan početkom nove intifade. Sutra će početi ustanak našeg naroda protiv okupacije. Mi smo sigurni u pobedu, povratak i oslobođenje naše svete... »

Hamas poziva: Pokrenućemo novu intifadu u lice neprijatelju

Blic četvrtak, 7. decembar 2017.
Lider militantne grupe Hamas pozvao je danas na novi ustanak protiv Izraela nakon odluke američkog predsednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao glavni grad jevrejske države.
Intifada na koju je Hamas pozvao, referenca je na palestinski ustanak protiv izraelske okupacije Zapadne obale i pojasa Gaze, koji je počeo 1987. godine. - Treba da pozivamo i radimo na otpočinjanju nove intifade pravo u lice... »

Oštre reakcije na Trampovu odluku: "Najveća greška u njegovom životu"

Blic četvrtak, 7. decembar 2017.
Talas osuda stigao je iz gotovo svi zemalja sveta nakon odluke američkog predsednika Donalda Trampa da Jerusalim prizna za glavni grad Izraela.
Visoki palestinski zvaničnici osudili su Trampovu odluku i rekli da će ona ojačati ekstremističke pozive na sveti rat. - Ove procedure pomažu ekstremistima da pokrenu religijski rat koji se nikada ne bi završio, i na koji smo... »
©2018 Netmark d.o.o.