Povezane vesti

Mogao je da bude pravi međunarodni, a ne sud koji osniva ili raspušta Priština

RTV petak, 12. januar 2018.
RTV: Mogao je da bude pravi međunarodni, a ne sud koji osniva ili raspušta Priština
BEOGRAD/PRIŠTINA - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da Srbija nije konsultovana kada je dogovarano kako će biti ustrojen Specijalni sud za ratne zločine tzv. OVK na KiM i da je to mogao da bude "zaista međunarodni sud, a ne sud koji osniva ili raspušta parlament u Prištini".
"Nisu nas konsultovali ni kada su postajali najbolji prijatelji ni kada su se dogovarali oko toga kako će da ustroje taj sud, pa nemoj da nas zovu ni sada kada su se posvađali", rekao je Đurić na pitanje novinara da... »

Đurić: Specijalni sud je mogao da bude zaista međunarodni, da je Srbija konsultovana

Politika petak, 12. januar 2018.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da je Specijalni sud za zločine na Kosovu mogao da bude zaista međunarodni sud, a ne sud koji osniva ili raspušta parlament u Prištini, da je i Srbija po tom pitanju konsultovana. Srbija nije konsultovana kada je dogovarano kako će... »

Đurić: Specijalni sud za Kosovo pogrešno ustrojen

Danas petak, 12. januar 2018.
Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je Specijalni sud za Kosovo mogao da bude ustrojen bitno drugačije, da bude zaista međunarodni sud, a ne sud koji osniva ili raspušta parlament u Prištini, jer bi tada bi stvari bile drugačije. Nisu nas ni zvali, ni... »

Đurić: Nemoj da nas zovu sad kad su se posvađali

B92 petak, 12. januar 2018.
B92: Đurić: Nemoj da nas zovu sad kad su se posvađali
Beograd -- Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da Srbija nije konsultovana kada je dogovarano kako će biti ustrojen Specijalni sud za zločine OVK na KiM.
On je naveo da je to mogao da bude "zaista međunarodni sud, a ne sud koji osniva ili raspušta parlament u Prištini". "Nisu nas konsultovali ni kada su postajali najbolji prijatelji ni kada su se dogovarali oko toga kako će da... »

Đurić: Specijani sud je mogao da bude zaista međunarodni, da je Srbija konsultovana

Novi magazin petak, 12. januar 2018.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je danas da je Specijalni sud za zločine na Kosovu mogao da bude zaista međunarodni sud, a ne sud koji osniva ili raspušta parlament u Prištini, da je i Srbija po tom pitanju konsultovana.
Srbija nije konsultovana kada je dogovarano kako će biti ustrojen Specijalni sud za ratne zločine na Kosovu pa nema potrebe da je sada neko poziva kada se deo međunarodne zajednice svađa sa Prištinom zbog namere da zaustavi rad... »

Đurić o apelu EU: Neka nas ne zovu sada kada su se posvađali

RTS petak, 12. januar 2018.
RTS: Đurić o apelu EU: Neka nas ne zovu sada kada su se posvađali
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je, komentarišući poziv EU kosovskim vlastima da povuku inicijativu za ukidanje zakona o Specijalnom sudu, da Srbija nije konsultovana kada je dogovarano kako će biti ustrojen Specijalni sud za ratne zločine takozvane OVK na KiM i da je to mogao da bude "zaista međunarodni sud, a ne sud koji osniva ili raspušta parlament u Prištini".
"Nisu nas konsultovali ni kada su postajali najbolji prijatelji ni kada su se dogovarali oko toga kako će da ustroje taj sud, pa nemoj da nas zovu ni sada kada su se posvađali", rekao je Đurić na pitanje novinara da... »

"Nemoj da nas zovu sada kada su se posvađali"

Mondo petak, 12. januar 2018.
Komentarišući pritiske sa Zapada na kosovske vlasti da ne prekidaju formiranje i početak rada suda za zločine OVK, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da Srbija nije konsultovana kada je dogovarano kako će biti ustrojen taj sud.
Foto: FOTO TANJUG /ZORAN ZESTIC "Nisu nas konsultovali ni kada su postajali najbolji prijatelji ni kada su se dogovarali oko toga kako će da ustroje taj sud, pa nemoj da nas zovu ni sada kada su se posvađali", rekao je Đurić na... »

Đurić o pritiscima zapada na Prištinu: Nemoj da nas zovu sada kada su se posvađali

Blic petak, 12. januar 2018.
Srbija nije konsultovana kada je dogovarano kako će biti ustrojen Specijalni sud za ratne zločine pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) na KiM. To je mogao da bude zaista međunarodni sud, a ne sud koji osniva ili raspušta parlament u Prištini, kaže direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
- Nisu nas konsultovali ni kada su postajali najbolji prijatelji, ni kada su se dogovarali oko toga kako će da ustroje taj sud, pa nemoj da nas zovu ni sada kada su se posvađali - rekao je Đurić. On je naglasio da Srbija... »

EU poziva Kosovo da odustane od ukidanja zakona o specijalnom sudu

Politika petak, 12. januar 2018.
Nakon novih diplomatskih aktivnosti, Haradinaj ne menja stav
PRIŠTINA - Kancelarija EU na Kosovu pozvala je poslanike kosovskog parlamenta da odustanu od inicijative za ukidanje zakona o specijalnom sudu za ratne zločine. Inicijativa za ukidanje zakona o specijalnim većima i specijalnom tužilaštvu koju su pokrenula 43 poslanika... »

I: pored svih pritisaka zapada, Haradinaj ne menja stav o ukidanju Specijalnog suda za zločine OVK

Blic petak, 12. januar 2018.
I posle niza susreta sa međunarodnim diplomatama, uključujući francusko-nemačku delegaciju, koje su upozorile kosovske lidere o posledicama povlačenja zakona o Specijalnom sudu, kosovski premijer Ramuš Haradinaj ne menja stav da će s tim u vezi podržati odluku koju donese parlament, piše prištinska Koha.
"Premijer nije promenio svoju javnu poziciju po tom pitanju", rekao je Haradinajev savetnik za Kohu, a prenosi Unmik u svom pregledu štampe. Haradinaj, koji je juče boravio u poseti Albaniji, rekao je da je poništavanje zakona o... »

"Koha": Bez obzira na upozorenja, Haradinaj ne menja stav

B92 petak, 12. januar 2018.
B92: "Koha": Bez obzira na upozorenja, Haradinaj ne menja stav
Priština -- I posle upozorenja stranih diplomata o posledicama povlačenja zakona o Specijalnom sudu, premijer Haradinaj ne menja stav, piše Koha ditore.
"Premijer nije promenio svoju javnu poziciju po tom pitanju", rekao je savetnik Ramuša Haradinaja za taj list, a prenosi Unmik u svom pregledu štampe. Haradinaj, koji je juče boravio u poseti Albaniji, rekao je da je poništavanje... »

Nakon novih diplomatskih aktivnosti, Haradinaj ne menja stav

Večernje novosti petak, 12. januar 2018.
I posle niza susreta sa međunarodnim diplomatama premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj ne menja stav da će podržati odluku koju donese parlament u vezi sa Specijalnim sudom
I posle niza susreta sa međunarodnim diplomatama, uključujući francusko-nemačku delegaciju, koje su upozorile kosovske lidere o posledicama povlačenja zakona o Specijalnom sudu, premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj ne menja stav... »

EU poziva Kosovo da odustane od ukidanja zakona o specijalnom sudu

Novi magazin petak, 12. januar 2018.
Kancelarija EU na Kosovu pozvala je danas poslanike kosovskog parlamenta da odustanu od inicijative za ukidanje zakona o specijalnom sudu za ratne zločine.
Inicijativa za ukidanje zakona o specijalnim većima i specijalnom tužilaštvu koju su pokrenula 43 poslanika kosovskog parlamenta izaziva ;veliku zabrinutost u EU i njenim zemljama članicama, saopšteno je iz kancelarije EU u... »

EU upozorila poslanike Kosova

Vesti online petak, 12. januar 2018.
Evropska unija pozvala je kosovske poslanike da odustanu od inicijative za opoziv odluke o formiranju Specijalnog suda za ratne zločine tzv. OVK na Kosovu i Metohiji.
Kako javlja AP, Kancelarija EU na Kosovu je saopštila da je "izuzetno zabrinuta" zbog inicijative 43 kosovska poslanika da ukinu Zakon o specijalizovanim većima i kancelariji specijalnog tužilaštva. EU ih poziva da odustanu od... »

EU zabrinuta zbog inicijative o ukidanju suda na Kosovu

Danas petak, 12. januar 2018.
Kancelarija Evropske unije na Kosovu izrazila je danas zabrinutost zbog inicijative za ukidanje zakona o specijalnom sudu, javio je AP. U saopštenju se izražava izrazita zabrinutost povodom incijative 43 poslanika skupštine Kosova da se povuče zakon o specijalnom sudu i specijalnom tužilaštvu i... »

Zaev: Ovo je veliki dan za našu zemlju

Danas  pre 47 minuta  još 17 povezanih

Palmer: Što pre postići sporazum Beograda i Prištine

Beta  pre 23 minuta  još 10 povezanih

Tragedija u Ćićevcu: Jedna osoba poginula, dve povređene u udesu

Večernje novosti  pre 48 minuta  još 8 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.