Dogodilo se na današnji dan, 13. januar

Dogodilo se na današnji dan, 13. januar

BK TV subota, 13. januar 2018.
Redakcija BKTVNews za vas je izdvojila najzanimljivije činjenice i događaje koji obeležavaju današnji dan. ROĐEN PISAC JOVAN STERIJA POPOVIĆ Srpski pisac Jovan Sterija Popović rođen je 1806. godine. Najpoznatiji je kao komediograf, ali bio je i pravni stručnjak, pedagog, muzeolog, čak lingvista -... »

Vremeplov: Rođen Sterija Popović

RTV subota, 13. januar 2018.
RTV: Vremeplov: Rođen Sterija Popović
NOVI SAD - Na današnji dan 1806. godine rođen je srpski pisac Jovan Sterija Popović. Najpoznatiji je kao komediograf, ali bio je i pravni stručnjak, pedagog, muzeolog, čak lingvista - jedna od najumnijih glava srpske kulture uopšte. Njegove komedije ismevaju mane tadašnjeg visokog društva, naročito pomodarstvo i nadriučenost. Posle završenih studija prava u Kežmarku (danas Slovačka) radio je kao advokat u rodnom Vršcu, potom je prešao u tadašnju Kneževinu Srbiju i postao je profesor prava na Liceju, prvo u
Danas je subota, 13. januar, 13. dan 2018. Do kraja godine ima 352 dana. 1854 - Posle Britansko-kineskog rata, koji je Evropljanima omogućio prodor na Daleki Istok, američki i ruski brodovi su uplovili u luku Uraga kod Eda... »

Komentari na drugim sajtovima

©2018 Netmark d.o.o.