Greška pilota možda uzrok pada ruskog aviona

Greška pilota možda uzrok pada ruskog aviona

RTS utorak, 13. februar 2018.
RTS: Greška pilota možda uzrok pada ruskog aviona
Istražitelji su saopštili da je pad ruskog putničkog aviona, u kojem je u nedelju poginula 71 osoba, možda prouzrokovan greškom pilota, koji pred poletanje nisu aktivirali grejanje opreme za merenje pritiska, što je rezultiralo pogrešnim podacima o brzini letenja.
Nakon analiziranja crne kutije sa podacima o letu aviona "Saratov erlajnsa", Međudržavni komitet za vazduhoplovstvo saopštio je da je do pada letelice u nedelju došlo pošto su piloti videli različite podatke na dva indikatora... »

Otkriven mogući uzrok pada ruskog putničkog aviona

B92 utorak, 13. februar 2018.
B92: Otkriven mogući uzrok pada ruskog putničkog aviona
Senzori za brzinu, koji su se zaledili, verovatan su uzrok pada ruskog putničkog aviona u kom se nalazila 71 osoba, prenose svetski mediji.
Istražitelji su saopštili da je pad aviona možda izazvala greškom pilota, koji pred poletanje nisu aktivirali grejanje opreme za merenje pritiska, što je rezultiralo pogrešnim podacima o brzini letenja. Nakon analiziranja crne... »

Greška pilota mogući uzrok pada ruskog „antonova”

Politika utorak, 13. februar 2018.
MOSKVA – Istražitelji su danas saopštili da je pad ruskog putničkog aviona, u kojem je u nedelju poginula 71 osoba, možda uzrokovan greškom pilota, koji pred poletanje nisu aktivirali grejanje opreme za merenje pritiska, što je rezultiralo pogrešnim podacima o brzini letenja. Nakon analiziranja... »

Otkriven uzrok pada ruskog aviona

Blic utorak, 13. februar 2018.
Istražitelji su saopštili da je mogući uzrok pada ruskog putničkog aviona, kada je poginula 71 osoba, greška pilota, koji nije uključio grejač opreme za merenje pritiska, što je dovelo do pogrešnog očitavanja brzine.
Međudržavni komitet za avijaciju saopštio je, posle analiziranja podataka iz crne kutije, da je avion pao nakon što su piloti uočili različite podatke na dva brzinomera. Pogrešno očitavanje dogodilo se jer piloti pre poletanja... »

Crne kutije otkrivaju: Za pad odgovorni piloti jer nisu uključili važan sigurnosni sistem

Kurir utorak, 13. februar 2018.
Netačni podaci o brzini aviona na pilotovom indikatoru, koji je povezan sa statičko-senzornim sistemom, doveli su do "specijalne situacije", kako se navodi. Ipak, za nesreću je odgovroan ljudki faktor jer piloti pred poletanje nisu aktivirali grejanje opreme za merenje pritiska, što je rezultiralo... »

Greška pilota najvjerovatnije uzrok pada ruskog aviona

Al Jazeera utorak, 13. februar 2018.
Nakon analize crne kutije s podacima o letu aviona, Međudržavni komitet za avijaciju saopćio uzrok pada.
Istražitelji su u utorak saopćili da je pad ruskog putničkog aviona, u kojem je u nedjelju poginula 71 osoba, možda uzrokovan greškom pilota, koji pred polijetanje nisu aktivirali grijanje opreme za mjerenje pritiska, što je... »

Istraga kaže: Ruski avion pao zbog greške pilota?

Večernje novosti utorak, 13. februar 2018.
Pad ruskog putničkog aviona, u kojem je poginula 71 osoba, možda uzrokovan greškom pilota, koji pred poletanje nisu aktivirali grejanje opreme za merenje pritiska, što je pokazalo pogrešne podatke o brzini letenja
Istražitelji su saopštili da je pad ruskog putničkog aviona, u kojem je u nedelju poginula 71 osoba, možda uzrokovan greškom pilota, koji pred poletanje nisu aktivirali grejanje opreme za merenje pritiska, što je rezultiralo... »

Greška pilota najverovatnije uzrok pada ruskog aviona

RTV utorak, 13. februar 2018.
RTV: Greška pilota najverovatnije uzrok pada ruskog aviona
MOSKVA - Istražitelji su danas saopštili da je pad ruskog putničkog aviona, u kojem je u nedelju poginula 71 osoba, možda uzrokovan greškom pilota, koji pred poletanje nisu aktivirali grejanje opreme za merenje pritiska, što je rezultiralo pogrešnim podacima o brzini letenja.
Nakon analiziranja crne kutije sa podacima o letu aviona, Međudržavni komitet za vazduhoplovstvo saopštio je danas da je do pada letelice u nedelju došlo pošto su piloti videli različite podatke na dva indikatora brzine aviona,... »

Putin zahvalio Trampu na ponuđenoj pomoći u istrazi o padu aviona

Večernje novosti utorak, 13. februar 2018.
Predsednik Rusije Vladimir Putin zahvalio je u telefonskom razgovoru američkom predsedniku Donaldu Trampu na ponuđenoj pomoći u istrazi o padu aviona An-148
Predsednik Rusije Vladimir Putin zahvalio je u telefonskom razgovoru američkom predsedniku Donaldu Trampu na ponuđenoj pomoći u istrazi o padu aviona An-148, saopštio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov. "Predsednik se... »

Putin se zahvalio trampu: Predsednik SAD ponudio pomoć u istrazi oko pada ruskog aviona

Kurir utorak, 13. februar 2018.
"Predsednik se zahvalio svom američkom kolegi za izraze saučešće povodom nedavne avionske nesreće", rekao je Peskov, prenela je agencija Tass. "I za ponuđenu pomoć u istrazi, predsednik mu je, takođe, zahvalio", istakao je portparol Kremlja. Putin je u razgovoru u ponedeljak informisao Trampa o... »

Za razliku od SAD, Putin nema zvaničan portret

Vesti online utorak, 13. februar 2018.
"Predsednik Vladimir Putin nema zvaničan portret i takva tradicija ne postoji u Rusiji za razliku od SAD", izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Na pitanje novinara da li ruski lider ima zvaničan portret poput onih koje imaju američki predsednici, Peskov je odgovorio: „Ne, kod nas ne postoji takva tradicija“. U ponedeljak su u Nacionalnoj galeriji portreta predstavljeni... »

Na vezi: Tramp ponudio pomoć prvom čoveku Rusije, Putin odgovara: Hvala

Blic utorak, 13. februar 2018.
Predsjednik Rusije Vladimir Putin zahvalio je predsedniku SAD Donaldu Trampu na ponudi da pomogne u istrazi o avionskoj nesreći u moskovskoj oblasti, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
On je rekao da je Putin zahvalio Trampu na izjavljenom saučešću, kao i na ponudi da pomogne u istrazi, i dodao da je ruski predsednik obavestio američkog kolegu o koracima koje preduzima Međudržavni komitet za avijaciju (MAK).... »

Tramp ponudio pomoć Putinu

Vesti online utorak, 13. februar 2018.
SAD su spremne da pomognu ruskim vlastima u istrazi o padu aviona "An-148" u Moskovskoj oblasti, izjavio je predsednik SAD Donald Tramp.
On je tokom telefonskog razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom izjavio saučešće predsedniku Rusije i dodao da je Vašington spreman da pomogne u procesu istrage, saopšteno je iz Bele kuće. Avion kompanije "Saratov... »

Tramp nudi pomoć putinu: Predsednik SAD ponudio pomoć u istrazi o padu aviona

Blic utorak, 13. februar 2018.
SAD su spremne da pomognu ruskim vlastima u istrazi o padu aviona "An-148" u Moskovskoj oblasti, izjavio je predsednik SAD Donald Tramp.
On je tokom telefonskog razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom izjavio saučešće predsedniku Rusije i dodao da je Vašington spreman da pomogne u procesu istrage, saopšteno je iz Bele kuće. Avion kompanije "Saratov... »

Dramatični prizori iz vazduha: Novi snimak dronom pokazuje gde se srušio ruski avion

Pravda utorak, 13. februar 2018.
Putnički avion Antonov An-148 poleteo je za Orsk, u oblasti Urala, u nedelju sa aerodroma Domodedovo i nestao sa radara posle par minuta.
Niko nije preživeo od ukupno 65 putnika i šest članova posade u avionu. Delovi letelice pronađeni su nedaleko od sela Stepanovskoje u distriktu Ramenski, moskovskog regiona. Ostaci letelice uočeni su u blizini sela Stepanovskoje... »

Vujanović i Brajović uputili telegrame saučešća nakon pada aviona

Blic utorak, 13. februar 2018.
Predsednik Crne Gore Filip Vujanović uputio je telegram saučešća predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu zbog avionske nesreće u blizini Moskve u kojoj je stradalo 65 putnika i šest članova posade.
"Upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća zbog ogromnog gubitka ljudskih života u tragediji uzrokovanoj padom aviona 'Saratov erlajns' u blizini Moskve. Crna Gora deli bol Rusije u žalosti", naveo je Vujanović. Predsednik... »

Tramp uputio saučešće Putinu

Blic utorak, 13. februar 2018.
Američki predsednik Donald Tramp izrazio je večeras saučešće ruskom kolegi Vladimiru Putin povodom avionske nesreće u blizini Moskve u kojoj je stradalo 65 putnika i šest članova posade.
Tramp je izrazio saučešće u telefonskom razgovoru sa Putinom, javljaju ruske novinske agencije pozivajući se na Kremlj. Putnički avion "An-148", u kojem se nalazila 71 osoba, srušio se juče neposredno nakon poletanja sa aerodroma... »

Kvar verovatni uzrok pada ruskog aviona

Danas utorak, 13. februar 2018.
Rusija u žalosti zbog nedeljne avio-nesreće U Rusiji je danas bio dan žalosti zbog nedeljne avionske nesreće u kojoj je stradalo svih 71 putnika i članova posade, dok su moskovske vlasti otkazale i tradicionalni festival Maslenica kojim se ispraća zima i dočekuje leto, a koji je jedan od omiljenih narodnih praznika, poznat i kao nedelja palačinki.
Zbog strašne avionske nesreće u kojoj je avion tipa Antonov An-148 Saratov erlajns pao neposredno nakon poletanja sa moskovskog aerodroma Domadedovo državne televizije ograničile su emitovanje zabavnih programa, prenosi državna... »
©2019 Netmark d.o.o.