Arhiva » Vesti » Vesti online 13.02.2018

Za razliku od SAD, Putin nema zvaničan portret

"Predsednik Vladimir Putin nema zvaničan portret i takva tradicija ne postoji u Rusiji za razliku od SAD", izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Vesti online utorak, 13. februar 2018.  |  Vestionline

Na pitanje novinara da li ruski lider ima zvaničan portret poput onih koje imaju američki predsednici, Peskov je odgovorio: „Ne, kod nas ne postoji takva tradicija“.

U ponedeljak su u Nacionalnoj galeriji portreta predstavljeni portreti bivšeg američkog predsednika Baraka Obame i njegove supruge Mišel i to je prvi put da se u kolekciji nalaze radovi afroameričkih umetnika. Portret 44. predsednika Sjedinjenih Američkih Država pripada četkici njujorškog umetnika Kijande Vajli, a portret njegove supruge Mišel izradila je slikarka iz Baltimora Emi Šerald.

​Portreti su urađeni u netradicionalnom stilu za klasični predsednički portret: Barak Obama sedi blago savijen prema gledaocu, rukama prekrštenih na kolenima ispred svetlozelenih listova. Mišel Obama je prikazana kako sedi u dugoj haljini sa apstraktnim geometrijskim dizajnom sa otvorenim leđima i bez rukava, što je vizit-karta bivše prve dame.


Objavljeno na sajtu vesti-online.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.