NBS očekuje ubrzanje privrednog rasta

NBS očekuje ubrzanje privrednog rasta

Politika sreda, 14. februar 2018.
Inflacija niska i stabilna i u narednom periodu, premija rizika zemlje u protekle dve godine više nego prepolovljena
Narodna banka Srbije predviđa ubrzanje rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) u 2018. i 2019. godini od oko 3,5 procenata, a u srednjem roku od oko četiri odsto. Za Srbiju je posebno važno poboljšanje izgleda privrednog rasta zone... »

Tabaković: Privredni rast 3,5 odsto

Večernje novosti sreda, 14. februar 2018.
Narodna banka o pozitivnim trendovima u našoj privredi. Guverner Jorgovanka Tabaković predstavila februarski Izveštaj o inflaciji
IZA nas je dobra godina, a nastavak pozitivnih trendova očekujemo i u ovoj - istakla je u sredu guverner Narodne banke Srbije, Jorgovanka Tabaković, predstavljajući februarski Izveštaj o inflaciji NBS. Ona je naglasila da će se,... »

Tabaković: Rizik države na najnižem nivou

Danas sreda, 14. februar 2018.
EMBI indeks za Srbiju prvi put ispod 100 poena, kamata na desetogodišnje obveznice 5,35 odsto Ukupne investicije u 2017. godini iznosile su oko 20 odsto BDP-a, rečeno je na predstavljanju februarskog Izveštaja o inflaciji u narodnoj banci Srbije.
Neto strane direktne investicije iznosile su 2,4 milijarde evra odnosno 6,6 odsto BDP-a, dok su javne investicije dostigle tri odsto BDP-a. Privatne investicije (domaće i strane) su iznosile oko 17 odsto BDP-a i porasle su za 8,8... »

NBS: Inflacija u ciljanom rasponu i u naredne dve godine

RTV Novi Pazar sreda, 14. februar 2018.
Prema februarskoj projekciji Narodne banke Srbije (NBS), međugodišnja inflacija će i u naredne dve godine nastaviti da se kreće u granicama cilja od tri odsto, uz odstupanja od 1,5 procenata u oba smera, saopšteno je danas u NBS. U uslovima niskih inflatornih pritisaka, po osnovu većine faktora, iz... »

NBS: Inflacija ove godine bliže donjoj ciljanoj granici, ubrzanje ekonomskog rasta

SEEbiz sreda, 14. februar 2018.
BEOGRAD - Inflacija će se u Srbiji ove godine kretati bliže donjoj ciljanoj granici, a očekivani privredni rast je oko 3,5 odsto, rekla je danas guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković.
Ona je na konferenciji za novinare kazala da prema projekciji NBS i u naredne dve godine medjugodišnja inflacija će se kretati u granicama cilja koji je tri odsto, uz odstupanja plus ili minus 1,5 odsto. "Iza nas je dobra godina,... »

NBS: Inflacija ove godine bliže donjoj ciljanoj granici, ubrzanje ekonomskog rasta

Beta sreda, 14. februar 2018.
Inflacija će se u Srbiji ove godine kretati bliže donjoj ciljanoj granici, a očekivani privredni rast je oko 3,5 odsto, rekla je danas guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković. Ona je na konferenciji za novinare kazala da prema projekciji NBS i u naredne dve godine medjugodišnja... »

NBS: Inflacija u ciljanoj granici, BDP 3,5 odsto

Nova ekonomija sreda, 14. februar 2018.
Inflacija u Srbiji će se tokom ove godine kretati bliže donjoj ciljanoj granici, a očekivani ovogodišnji rast bruto domaćeg proizvoda je 3,5 odsto, navodi se u izveštaju Narodne banke Srbije (NBS) o inflaciji. Prema februarskoj projekciji NBS, i u naredne dve godine međugodišnja inflacija će se... »

Tabaković: Manje loših kredita, više investicija

B92 sreda, 14. februar 2018.
B92: Tabaković: Manje loših kredita, više investicija
Narodna banka Srbije predviđa ubrzanje rasta BDP-a u 2018. i 2019. godini na oko 3,5 procenata, izjavila je guverner NBS Jorgovanka Tabaković.
"Za nas je posebno važno poboljšanje izgleda privrednog rasta zone evra i zemalja regiona, koje su naši važni spoljnotrgovinski partneri, i po tom osnovu očekujemo pozitivne efekte na dalji rast našeg izvoza, koji je prošle... »

NBS: Inflacija u ciljanoj granici, BDP 3,5 odsto

N1 Info sreda, 14. februar 2018.
Inflacija u Srbiji će se tokom ove godine kretati bliže donjoj ciljanoj granici, a očekivani ovogodišnji rast bruto domaćeg proizvoda je 3,5 odsto, navodi se u izveštaju Narodne banke Srbije (NBS) o inflaciji.
Prema februarskoj projekciji NBS, i u naredne dve godine međugodišnja inflacija će se kretati u granicama cilja koji je tri odsto, uz odstupanja plus ili minus 1,5 odsto. Procena NBS je da će se u uslovima niskih inflatornih... »

Inflacija stabilna i naredne dve godine: Kretaće se oko 3 odsto

Kurir sreda, 14. februar 2018.
Prema februarskoj projekciji Narodne banke Srbije (NBS), međugodišnja inflacija će i u naredne dve godine nastaviti da se kreće u granicama cilja od tri odsto, uz odstupanja od 1,5 procenata u oba smera, saopšteno je danas u NBS. U uslovima niskih inflatornih pritisaka, po osnovu većine faktora, iz... »

NBS očekuje oporavak domaće tražnje i inflaciju od 3%

B92 sreda, 14. februar 2018.
B92: NBS očekuje oporavak domaće tražnje i inflaciju od 3%
Prema februarskoj projekciji NBS, međugodišnja inflacija će i u naredne dve godine nastaviti da se kreće u granicama cilja od tri odsto.
Odstupanja su moguća od 1,5 procenata u oba smera, saopšteno je u NBS. U uslovima niskih inflatornih pritisaka, po osnovu većine faktora, iz domaćeg i međunarodnog okruženja i efekta visoke baze kod cena voća i povrća, a u... »

NBS: Inflacija u ciljanom rasponu i u naredne dve godine

Dnevnik sreda, 14. februar 2018.
BEOGRAD: Prema februarskoj projekciji Narodne banke Srbije (NBS), međugodišnja inflacija će i u naredne dve godine nastaviti da se kreće u granicama cilja od tri odsto, uz odstupanja od 1,5 procenata u oba smera, saopšteno je danas u NBS.
U uslovima niskih inflatornih pritisaka, po osnovu većine faktora, iz domaćeg i međunarodnog okruženja i efekta visoke baze kod cena voća i povrća, a u kratkom roku i energije, inflacija će se tokom ove godine kretati bliže... »

Tusk: EU ne može više ništa dodatno da učini da pomogne Terezi Mej

Novi magazin  pre 1 sat  još 20 povezanih

"Kriza je na pomolu"

B92  pre 5 sati  još 18 povezanih

Uhapšen 21-godišnjak: Zaplenjen heroin vredan oko 250.000 dinara

Večernje novosti  pre 2 sata  još 18 povezanih

Uživo: Lajović ima brejk u setu odluke protiv Nišikorija!

B92  pre 17 minuta  još 18 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.