Povezane vesti

Mičel u Beogradu: SAD smatraju Srbiju okosnicom stabilnosti na Balkanu

Blic utorak, 13. mart 2018.
- SAD smatraju Srbiju okosnicom stabilnosti na Balkanu - izjavio je sinoć zvaničnik američkog Stejt departmenta Ves Mičel u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, koji mu je uručio reprint izjave američkog predsednika Vudroa Vilsona o Kosovu iz "Njujork tajmsu" u junu 1918. godine.... »

Kakve poruke Mičel donosi Srbiji?

Slobodna Evropa utorak, 13. mart 2018.
Ves Mičel, pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju i naslednik Viktorije Nuland na toj poziciji, posle boravka u Skoplju, stigao je u zvaničnu posetu Beogradu. U glavnom gradu Srbije, Mičel se u utorak uveče sastao sa šefom srpske diplomatije, Ivicom Dačićem. Kako je saopšteno... »

Mičel: SAD smatraju Srbiju okosnicom stabilnosti na Balkanu

RTS utorak, 13. mart 2018.
RTS: Mičel: SAD smatraju Srbiju okosnicom stabilnosti na Balkanu
Zvaničnik američkog Stejt departmenta Ves Mičel u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem poručio je da SAD smatraju Srbiju okosnicom stabilnosti na Balkanu. Dačić je Mičelu uručio reprint izjave američkog predsednika Vudroa Vilsona o Kosovu objavljene u "Njujork tajmsu" u junu 1918. godine.
Pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Ves Mičel je u razgovoru sa Dačićem istakao da SAD Srbiju smatraju jednom od najznačajnijih zemalja regiona i okosnicom stabilnosti na Balkanu. Pomoćnik državnog sekretara... »

Dačić dočekao američkog zvaničnika: Ves Mičel stigao u Beograd, pogledajte kako ga je Ivica dočekao i šta mu je poručio

Kurir utorak, 13. mart 2018.
BEOGRAD - Visoki američki zvaničnik Ves Mičel doputovao je u Beograd gde se sastao sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem. On je u Beograd doputovao iz Makedonije gde je razgovarao sa najvišim makedonskim zvaničnicima. Mičel, koji je pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i... »

Vulin: Mičel sa opozicijom – pritisak na Vučića

B92 utorak, 13. mart 2018.
B92: Vulin: Mičel sa opozicijom – pritisak na Vučića
Ministar odbrane Aleksandar Vulin obratio se povodom najave da će se funkcioner Stejt departmenta Ves Mičel sastati sa predstavnicima opozicije u Srbiji.
On je istakao da takvu nameru vidi kao “dodatni pritisak na predsednika Srbije Aleksandra Vučića pred teške razgovore koji ga očekuju sa Mičelom, tim pre što Mičel u Skoplju i Prištini, gde je boravio pre Beograda, nije... »

Mičel: SAD smatraju Srbiju okosnicom stabilnosti na Balkanu

Večernje novosti utorak, 13. mart 2018.
SAD smatraju Srbiju okosnicom stabilnosti na Balkanu, izjavio je večeras zvaničnik američkog Stejt departmenta Ves Mičel u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem
SAD smatraju Srbiju okosnicom stabilnosti na Balkanu, izjavio je večeras zvaničnik američkog Stejt departmenta Ves Mičel u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, koji mu je uručio reprint izjave američkog... »

Dačić uručio Mičelu izjavu Vilsona o Kosmetu

Vesti online utorak, 13. mart 2018.
Visoki američki zvaničnik Ves Mičel doputovao je u Beograd gde se sastao sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.
U razgovoru su razmatrane teme koje se tiču regionalne stabilnosti, evropskog puta Srbije, kao i nastavka Briselskog dijaloga, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova. “Sagovornik je istakao da Sjedinjene Američke Države... »

Dačić dočekao Mičela – osmeh i "kako je na putu" / VIDEO

B92 utorak, 13. mart 2018.
B92: Dačić dočekao Mičela – osmeh i "kako je na putu" / VIDEO
Visoki američki zvaničnik Ves Mičel doputovao je u Beograd, gde se sastao sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.
On je u Beograd doputovao iz Makedonije, gde je razgovarao sa najvišim makedonskim zvaničnicima. Mičel, koji je pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju, u sredu će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom... »

Vulin: Mičel pritiska Vučića; Vojska Kosova pretnja za mir i stabilnost na Balkanu

Večernje novosti utorak, 13. mart 2018.
Najavu da će se funkcioner Stejt departmenta Ves Mičel sastati u Beogradu i sa opozicijom ministar odbrane Aleksandar Vulin vidi kao dodatni pritisak na predsednika Srbije pred teške razgovore koji ga očekuju sa Mičelom
Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da na Kosovu i Metohiji može da postoj samo jedna oružana sila, a to je KFOR i za Srbiju je to jedino moguće i jedino prihvatljivo. Komentarišući izjavu američkog zvaničnika Vesa Mičela,... »

"Regionu nije potrebno da bude na liniji vatre između SAD i Rusije"

RTS utorak, 13. mart 2018.
RTS: "Regionu nije potrebno da bude na liniji vatre između SAD i Rusije"
Predsednik Odbora za KiM Milovan Drecun kaže za RTS da je visoki američki zvaničnik Ves Mičel došao na Balkan da pošalje poruku da će problem Kosmeta biti tretiran u okviru njihovog geopolitičkog sučeljavanja sa Rusijom i da će se nastaviti sa jednostranim pristupom kosovskom problemu.
Milovan Drecun je rekao gostujući u Dnevniku RTS-a da je jasno da nema "američkog paketa za Kosovo" o kome se u medijima spekulisalo. "Visoki američki zvaničnik Ves Mičel došao je da pošalje određene poruke. Prva je da će problem... »

Ves Mičel: Pomoćnik za pregovore

Danas utorak, 13. mart 2018.
Ličnost Danas Pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel boravi danas u Beogradu, gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, šefom diplomatije Ivicom Dačićem i opozicionim liderima.
Kako se očekuje, Mičel će tokom posete Beogradu učestvovati u razgovorima o odnosima Beograda i Prištine. Tom prilikom bi trebalo da bude predstavljena radna verzija takozvanog specijalnog „kosovskog paketa“ koji su pripremile... »

"Regionu nije potrebno da bude na liniji vatre između SAD i Rusije"

Pravda utorak, 13. mart 2018.
Predsednik Odbora za KiM Milovan Drecun kaže da je visoki američki zvaničnik Ves Mičel došao da pošalje poruku da će problem Kosmeta biti tretiran u okviru njihovog geopolitičkog sučeljavanja sa Rusijom i da će se nastaviti sa jednostranim pristupom kosovskom problemu.
Milovan Drecun rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da je jasno da nema "američkog paketa za Kosovo" o kome se u medijima spekulisalo. Pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel večeras stiže u Beograd.... »

Drecun: Na pitanju KiM "prelama" se sučeljavanje SAD i Rusije

Blic utorak, 13. mart 2018.
Prva poruka koju je doneo američki zvaničnik Ves Mičel jeste da će problem Kosova i Metohije, ali i odnos SAD prema Srbiji, biti tretiran u okviru njihovog geopolitičkog sučeljavanja sa Rusijom, a to nije dobro za nas, kaže predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun. Druga poruka koju je... »

Drecun: Evo koje poruke u Srbiju donosi Ves Mičel

Kurir utorak, 13. mart 2018.
Prva poruka koju je doneo američki zvaničnik Ves Mičel jeste da će problem Kosova i Metohije, ali i odnos SAD prema Srbiji, biti tretiran u okviru njihovog geopolitičkog sučeljavanja sa Rusijom, a to nije dobro za nas, kaže predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun. Druga poruka koju je... »

Drecun: Da ne budemo na liniji vatre

Danas utorak, 13. mart 2018.
Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je danas da je visoki američki zvaničnik Ves Mičel došao da pošalje poruku da će problem Kosova biti tretiran u okviru njihovog geopolitičkog sučeljavanja sa Rusijom i da će se nastaviti sa jednostranim pristupom kosovskom problemu.
Gostujući u Dnevniku Radio televizije Srbije, on je istakao da je novina poruka da će SAD imati aktivniju ulogu na Kosovu naredne godine. Treba videti kako će definisati tu ulogu. Mičel govori o potrebi nastavka normalizacije... »

"Amerika i Rusija ponovo lome koplja preko Srbije - nije dobro..."

Vesti online utorak, 13. mart 2018.
"Prva poruka koju je doneo američki zvaničnik Ves Mičel jeste da će problem Kosova i Metohije, ali i odnos SAD prema Srbiji, biti tretiran u okviru njihovog geopolitičkog sučeljavanja sa Rusijom, a to nije dobro za nas", kaže predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun.
Druga poruka koju je preneo Mičel u Prištini je, kako kaže, da će SAD nastaviti sa jednostranim pristupom problemu i da tu nema nikakvih promena, te da se nastavlja tvrda pozicija SAD prema Srbiji kada je u pitanju kosmetski... »

SAD i teroristi ozbiljno prete Srbiji: Haradinaj razgovarao sa Amerima o dijalogu sa Beogradom i vojsci Kosova

Pravda utorak, 13. mart 2018.
Pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i evroaziju Ves Mičel razgovarao je juče u Prištini i sa tzv. kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem o dijalogu sa Beogradom i transformaciji tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku Kosova.
Haradinaj je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, zvaničniku SAD zahvalio na nesebičnoj podršci SAD u svim dosadašnjim procesima i istakao potrebu dalje podrške u integracionim procesima, ekonomskim odnosima i vladavini... »
©2018 Netmark d.o.o.