Povezane vesti

Evropska komisija: U demokratskim institucijama nema mesta za incidente kao sa Šešeljem

Beta 19.04.2018
Evropska komisija ocenila je danas da za incident kakav je napravio lider radikala Vojislav Šešelj prilikom posete predsednika hrvatskog Sabora Gorana Jandrokovića nema mesta u demokratskim institucijama. "Ono što smo juče videli ne pripada… »

Brnabić: Zvala sam Plenkovića, nije se javio; Premijer Hrvatske: Odlučno ćemo reagovati na Šešeljev ispad

Večernje novosti 19.04.2018
Hrvatski premijer na početku sednice Vlade Hrvatske rekao da od Srbije očekuje "nedvosmislenu osudu" čina lidera radikala. Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić pozvala je odmah nakon incidenta Vojislava Šešelja u Skupstini Srbije svog hrvatskog… »

Brnabićeva: Zvala sam Plenkovića, nije se javio

B92 19.04.2018
Beograd -- Premijerka Ana Brnabić navela je da je pokušala da telefonom dobije premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, ali da se on nije javio. Kako je rekla, dan nakon incidenta u Skupštini Srbije kada je lider SRS Vojislav Šešelj gazio zastavu… »

Premijerka osudila incident koji je napravio Šešelj: Ali je negativno iznenađena i izjavom predsednika hrvatskog Sabora

Kurir 19.04.2018
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da direktno, nedvosmisleno i najoštrije osuđuje incident koji je lider radikala Vojislav Šešelj napravio u sredu u Skupštini, tokom posete delegacije hrvatskog Sabora. Ističući da je negativno… »

Brnabić: Zvala sam Plenkovića, nije mi se javio

Mondo 19.04.2018
Premijerka Ana Brnabić negativno je iznenađena izjavom šefa Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, koji kaže da se o njenoj i osudi incidenta predsednice parlamenta Maje Gojković može polemisati i relativizovati ovaj događaj. Foto: Mondo/Stefan… »

EK: Incident u srpskom parlamentu nepoštovanje institucije

Danas 19.04.2018
Za inicident koji je Skupštini Srbije izazvao lider SRS Vojislav Šešelj ne bi trebalo da bude mesta u demokratskim institucijama i on predstavlja izraz nepoštovanja prema insitituciji koja predstavlja građane, ocenila je Evropska komisija, prenosi… »

Šešelj, radikal sa državnim povlasticama?

Slobodna Evropa 19.04.2018
Incident Vojislava Šešelja, predsednika Srpske radikalne stranke i poslanika u parlamentu Srbije, uzdrmao je odnose Srbije i Hrvatske, ali i srpski Parlament, ocenili su sagovornici Radija Slobodna Evropa (RSE). Dan nakon što je zbog uvreda ovog… »

Evropska komisija o Šešelju: Ne može to tako

Mondo 19.04.2018
Evropska komisija ocenila je danas da za incident kakav je napravio lider radikala Vojislav Šešelj prilikom posete predsednika hrvatskog Sabora Gorana Jandrokovića nema mesta u demokratskim institucijama. Foto: Mondo/Mario Milojević "Ono što smo… »

Brnabićeva negativno iznenađena izjavom Jandrokovića

RTS 19.04.2018
Presednica Vlade Srbije Ana Brnabić ponovo je osudila incident sa zastavom i vređanjem hrvatske delegacije u srpskom parlamentu i istakla da je negativno iznenađena izjavom šefa Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, koji kaže da se o njenoj i osudi… »

I: Evropska komisija o Šešelju: Nepoštovanje institucija i građana

Blic 19.04.2018
Incident koji je lider radikala Vojislav Šešelj napravio u Narodnoj skupštini Srbije, a koji je bio usmeren protiv delegacije Hrvatske, ne pripada demokratskim institucijama, kaže portparol Evropske komisije (EK) Karlos Martin. - ”U pitanju je… »

EK: Incident u srpskom parlamentu nepoštovanje institucije

N1 Info 19.04.2018
Za inicident koji je Skupštini Srbije izazvao lider SRS Vojislav Šešelj ne bi trebalo da bude mesta u demokratskim institucijama i on predstavlja izraz nepoštovanja prema insitituciji koja predstavlja građane, ocenila je Evropska komisija. "Ono što… »

EK o Šešelju: Nepoštovanje demokratskih institucija

RTS 19.04.2018
Portparol Evropske komisije Karlos Marin kaže da incident koji je lider radikala Vojislav Šešelj napravio u Narodnoj skupštini Srbije, a koji je bio usmeren protiv delegacije Hrvatske, ne pripada demokratskim institucijama. "U pitanju je nepoštovanje… »

Plenković: Vlast u Srbiji da nedvosmisleno osudi postupak Šešelja

Beta 19.04.2018
Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je jutros da očekuje da vlast u Srbiji nedvosmisleno osudi incident koji je izazvao poslanik Srpske radikalne stranke i osudjeni ratni zločinac Vojislav Šešelj. "Očekujemo od Srbije da oštro i… »

Plenković: Hrvatska će nastaviti dijalog sa Srbijom

RTV 19.04.2018
ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da će Hrvatska nastaviti dijalog sa Beogradom i gradiće dobre odnose sa susedima, ali i da će na incidente, poput onog koji je izazvao Vojislav Šešelj sa hrvatskom zastavom i vređanjem… »

Plenković: Nastavićemo dijalog sa Beogradom

Dnevnik 19.04.2018
ZAGREB: Hrvatski premijer Andrej Pleković izjavio je danas da će Hrvatska nastaviti dijalog sa Beogradom i gradiće dobre odnose sa susedima, ali i da će na incidente, poput onog koji je izazvao Vojislav Šešelj sa hrvatskom zastavom i vređanjem… »

Plenković: Hrvatska će nastaviti dijalog sa Beogradom uprkos Šešeljevom ponašanju

Blic 19.04.2018
Hrvatski premijer Andrej Pleković izjavio je danas da će Hrvatska nastaviti dijalog sa Beogradom i gradiće dobre odnose sa susedima, ali i da će na incidente, poput onog koji je izazvao Vojislav Šešelj sa hrvatskom zastavom i vređanjem hrvatske… »

Plenković: Srbija oštro da osudi Šešeljevo ponašanje

Danas 19.04.2018
Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je da očekuje da Srbija oštro i nedvosmisleno osudi jučerašnji incident koji je u srpskom parlamentu izazvao lider radikala Vojislava Šešelja i da nastavak odnosa sa Srbijom bude u kontekstu te osude… »

Vesti dana »