Zaev i Cipras blizu dogovora o imenu

Zaev i Cipras blizu dogovora o imenu

Slobodna Evropa četvrtak, 17. maj 2018.
Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je nakon razgovora sa njegovim grčkim kolegom Aleksisom Ciprasom u četvrtak u Sofiji da je utvrđena jedna opcija oko spora oko imena koja bi mogla biti prihvatljiva za obje strane. Ali, kako je Zaev rekao, sada treba da se vidi da li bi to rješenje moglo da se... »

Zaev i Cipras u Sofiji o sporu oko imena

Slobodna Evropa četvrtak, 17. maj 2018.
Premijeri Makedonije i Grčke, Zoran Zaev i Aleksis Cipras, razgovali su danas u Sofiji, na marginama Samita EU - Zapadni Balkan, o mogućnostima približavanja razlika u sporu oko imena. U kratkom saopštenju makedonske vlade se navodi da su premijeri dve susedne zemlje razgovarali o "aktuelnom... »

Cipras pozvao Makedonce da požure

Sputnik četvrtak, 17. maj 2018.
Grčki premijer Aleksis Cipras ogradio se danas od izjava makedonskog kolege Zorana Zaeva u vezi sa njihovim današnjim razgovorom u Sofiji, na marginama samita EU-Zapadni Balkan, rekavši da još nije vreme da se govori o dogovoru sa Makedonijom o rešenju višedecenijskog spora oko imena.
Cipras je novinarima nakon samita rekao da predstavnici dveju država nastavljaju dijalog u cilju postizanja konačnog dogovora do kraja jula. Grčki premijer je pozvao makedonske zvaničnike na bržu reakciju s obzirom na to da je,... »

Zaev: Očekujem rešenje spora oko imena pre samita EU u junu

Sputnik četvrtak, 17. maj 2018.
Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je u Sofiji da je sa grčkim kolegom razgovarao o sporu oko imena, koje bi bilo prihvatljivo za obe strane, te da očekuje da će rešenje biti pronađeno u junu pre samita lidera EU.
Zaev je novinarima rekao da dogovor oko tog višegodišnjeg spora zavisi od mnogo faktora i da, čak, ako ne dođe do dogovora u junu, napori za iznalaženje problema će biti nastavljeni. „Razgovarali smo o nekoliko opcija i jedna od... »

Han optimista: Cipras i Zaev na dobrom putu da reše spor

Kurir četvrtak, 17. maj 2018.
Komesar EU za proširenje Johanes Han izjavio je danas u Sofiji da je optimist da će Makedonija i Grčka rešiti spor oko imena i da su premijeri dve zemlje na dobrom putu da to urade.
Han nije želeo, kao što je radio ranije, da prognozira u kojem roku bi dvoipodecenijski spor oko imena Makedonije mogao biti rešen. "Uvek sam optimist. I ostaću optimist. Dva premijera su na dobrom putu", rekao je evrokomesar za... »

Zaev: Imamo rešenje prihvatljivo za obe strane...

RTS četvrtak, 17. maj 2018.
RTS: Zaev: Imamo rešenje prihvatljivo za obe strane...
Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je u Sofiji, posle razgovora sa predsednikom grčke vlade Aleksisom Ciprasom, da je jedna od opcija razmatrana tokom pregovora prihvatljiva za obe strane, ali će, nakon konsultacija, biti jasno da li je ta rešenja moguće i sprovesti. "Ukoliko je moguće, verovatno ćemo imati rešenje", rekao je Zaev. Cipras oprezan: "Ostalo je još dosta posla."
Četvrt veka dug spor oko imena Makedonije mogao bi biti uskoro rešen, ukoliko političke stranke u Makedoniji i Grčkoj prihvate rešenja oko kojih su se složili premijeri dve države, Zoran Zaev i Aleksis Cipras. "Važno je da... »

Zaev: Spor oko imena se mora rešiti pre juna

Vesti online četvrtak, 17. maj 2018.
Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je danas u Sofiji da je sa grčkim kolegom razgovarao o sporu oko imena koji bi bio prihvatljiv za obe strane, te da očekuje da će rešenje biti pronđeno u junu pre samita lidera EU.
Zaev je novinarima rekao da dogovor oko tog višegodišnjeg spora zavisi od mnogo faktora i da čak, kako kaže, ako ne dođe do dogovora u junu, napori za nalaženje problema će biti nastavljeni. - Razgovarali smo o nekoliko opcija i... »

Zaev očekuje rješenje spora s Grčkom prije samita EU-a u junu

Al Jazeera četvrtak, 17. maj 2018.
Sastanak Vijeća Evropske unije zakazan je za 25. i 26. juni u Briselu.
Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je u Sofiji da je s grčkim kolegom Alexisom Tsiprasom razgovarao o sporu u vezi s imenom koje bi bilo prihvatljivo za obje strane i da očekuje da će rješenje biti pronađeno u junu prije... »

Novo ime Makedonije u junu: Zaev i Cipras u Sofiji razgovarali o rešenju spora (foto)

Telegraf četvrtak, 17. maj 2018.
Dogovor oko tog višegodišnjeg spora zavisi od mnogo faktora i ako ne dođe do dogovora u junu, napori za iznalaženje problema će biti nastavljeni Povezane vesti Najnovije iz kategorije Vesti
Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je danas u Sofiji da je sa grčkim kolegom Aleksisom Ciprasom razgovarao o sporu oko imena koji bi bio prihvatljiv za obe strane, te da očekuje da će rešenje biti pronađeno u junu pre samita... »

Zaev i Cipras našli kompromis oko imena Makedonije

Srbija danas četvrtak, 17. maj 2018.
"Bilo bi lepo da rešenje koje bi obe strane htele bude prihvatljivo"
Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavi je na konferenciji za novinare da su on i njegov grčki kolega Aleksis Cipras utvrdili tokom razgovora na marginama samita EU-Zapadni Balkan u Sofiji opciju rešenja spora oko imena koja je... »

Zaev: Cipras i ja smo našli opciju za rešenje spora oko imena Makedonije

Kurir četvrtak, 17. maj 2018.
Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavi je na konferenciji za novinare da su on i njegov grčki kolega Aleksis Cipras utvrdili tokom razgovora na marginama samita EU-Zapadni Balkan u Sofiji opciju rešenja spora oko imena koja je prihvatljiva za obe strane.
"Razmatrali smo nekoliko opcija i jedna je prihvatljiva za obe strane. Sad moramo da vidimo da li to rešenje može da bude realizovano u praksi i da li će ga prihvatiti nadležne institucije. Jesmo utvrdili da je ta jedna opcija... »

Zaev i Cipras našli kompromis oko imena Makedonije

Večernje novosti četvrtak, 17. maj 2018.
Premijeri Makedonije Zoran Zaev i Grčke Aleksis Cipras utvrdili su danas u Sofiji opciju rešenja spora oko imena koja je prihvatljiva za obe strane.
Na konferenciji za novinare Zaev je rekao da je jedna od opcija za rešenje, koje je razmatrao sa premijerom Grčke Alekisom Ciprasom, prihvatljiva za obe strane. "Razgovarali smo suštinski i razmatrali nekoliko opcija. Jedna od... »

Zaev: Očekujem rešenje spora oko imena pre samita u junu

RTV četvrtak, 17. maj 2018.
RTV: Zaev: Očekujem rešenje spora oko imena pre samita u junu
SOFIJA - Premijer Makedonije Zoran Zaev rekao je danas u Sofiji da očekuje da se dogovor u vezi višedecenijskog spora sa Grčkom oko imena postigne pre samita EU u junu.
Zaev je na marginama Samita EU-Zapadni Balkan u Sofiji razgovarao sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom o, kako je rekao, jednom (određenom) rešenju. "Razgovarali smo o jednom (određenom) rešenju imena koje bi bilo prihvatljivo... »

Zaev i Cipras pronašli opciju rešenja prihvatljivog za obe strane

Novi magazin četvrtak, 17. maj 2018.
Premijeri Makedonije Zoran Zaev i Grčke Aleksis Cipras utvrdili su danas u Sofiji opciju rešenja spora oko imena koja je prihvatljiva za obe strane.
Na konferenciji za novinare Zaev je rekao da je jedna od opcija za rešenje, koje je razmatrao sa premijerom Grčke Alekisom Ciprasom, prihvatljiva za obe strane. "Razgovarali smo suštinski i razmatrali nekoliko opcija. Jedna od... »

U fokusu pažnje u Sofiji: Zaev i Cipras o imenu Makedonije (video)

Kurir četvrtak, 17. maj 2018.
Premijeri Makedonije i Grčke, Zoran Zaev i Aleksis Cipras, razgovarali su danas u Sofiji, na marginama Samita EU - Zapadni Balkan, o do sada postignutim rezultatima dijaloga o sporu oko imena i mogućnosti pevazilaženja razlika o preostalim otvorenim pitanjima.
Zaev i Cipras nisu davali izjave za medije posle sastanka, a detalji razgovora nisu saopšteni. Na sajtu makedonske vlade samo je kratko saopšteno da su "dvojica premijera razgovarala o sporu oko imena i problemima koje Grčka ima... »

Zaev i Cipras razgovarali o rešavanju spora oko imena Makedonije

Beta video četvrtak, 17. maj 2018.
SOFIJA - Premijeri Makedonije i Grčke, Zoran Zaev i Aleksis Cipras, razgovali su danas u Sofiji, na marginama Samita EU - Zapadni Balkan, o mogućnostima približavannja razlika u sporu oko imena. Preuzet materijal... »

Zaev i Cipras razgovarali o rešavanju spora oko imena

B92 četvrtak, 17. maj 2018.
B92: Zaev i Cipras razgovarali o rešavanju spora oko imena
Premijeri Makedonije i Grčke razgovali, na marginama Samita EU - Zapadni Balkan, o mogućnostima približavannja razlika u sporu oko imena.
U kratkom saopštenju makedonske vlade se navodi da su premijeri dve susedne zemlje razgovarali o "aktuelnom trenutku u razgorima o problemu koji Grčka ima sa ustavnim imenom Makedonije i mogućnosti da približe razlike u traženju... »
©2018 Netmark d.o.o.