Povezane vesti

Mali: Ispunjeni uslovi za MMF, Zakon o penzijama potpuno ukinuti

Dnevnik sreda, 13. jun 2018.
BEOGRAD: Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je Srbija ispunila sve uslove kako bi već u julu potpisala novi aranžman sa MMF, koji će trajati do januara 2021.
Reč je o aranžmanu poznatijem kao "čuvarkuća", koji podrazumeva savetodavnu ulogu MMF, a ne finansijsku pomoć. „Zakon o penzijama biće potpuno, a ne fazno, ukinut do kraja godine, istakao je ministar finansija. „Vlada Srbije... »

Dogovoren novi aranžman Srbije i MMF

EurActiv sreda, 13. jun 2018.
Vlada Srbije postigla je dogovor sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o novom aranžmanu u trajanju od 30 meseci koji ne bi bio finansijski već savetodavni (Instrument za koordinaciju politika - PCI), saopštio je 13. juna Fond. Novi program sa MMF će pomoći Srbiji u upravljanju... »

Dogovoren novi aranžman sa MMF-om

Radio 021 sreda, 13. jun 2018.
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je Srbija ispunila sve uslove kako bi već u julu potpisala novi aranžman sa MMF, koji će trajati do januara 2021.
Reč je o aranžmanu poznatijem kao "čuvarkuća", koji podrazumeva savetodavnu ulogu MMF, a ne finansijsku pomoć. "Razgovori sa MMF-om bili su teški, ali konstruktivni. Ispunili smo uslove i postigli dogovor", naveo je Mali nakon... »

„Čuvarkuća” dogovorena, povišice u septembru

Politika sreda, 13. jun 2018.
Precizan iznos povećanja plata i penzija znaće se tek nakon što na jesen MMF sa vladom otvori pregovore o budžetu za 2019. godinu
Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), predvođena Džejmsom Rufom, postigla je sa Vladom Srbije dogovor o novom aranžmanu. Međutim, odgovor na pitanje šta će građanima Srbije program „čuvarkuća” konkretno doneti znaće se od... »

Gorivo da pojeftini, duvan i alkohol da poskupe

Politika sreda, 13. jun 2018.
Smanjenje akciza na gorivo nije prioritet MMF-a. Vlada ipak o tome razmišlja, a Udruženje naftnih kompanija predlaže veće akcize na duvan i alkohol čime će se očuvati nivo ukupnih fiskalnih prihoda u budžetu
Iako za Međunarodni monetarni fond prioritet nije smanjenje akciza na gorivo, kako je juče potvrdio Džems Ruf, šef ove misije, kao i da su derivati poskupeli zbog povećanja cene nafte na svetskom tržištu, a ne zbog akciza, Vlada... »

Računica "blica ": Vlada predložila rast plata od osam do 10 odsto, evo koliko će dobijati lekari, učitelji, policajci

Blic sreda, 13. jun 2018.
Vlada Srbije predložila je predstavnicima MMF-a povećanje plata u javnom sektoru za osam do deset odsto, saznaje "Blic". Prema planu srpske vlade, povećanje zarada od deset odsto imali bi lekari, policija, učitelji i nastavnici u osnovnom i srednjem obrazovanju, dok bi ostalima u javnom sektoru... »

Dogovor s MMF, o platama i penzijama u septembru

N1 Info sreda, 13. jun 2018.
Vlada Srbije postigla je dogovor sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda o novom aranžmanu u trajanju od 30 meseci koji ne bio bio finansijski već savetodavni. Delegacija MMF-a koju predvodi Džejms Ruf boravila je u Beogradu od 11. juna. Koliko novi aranžman, ali i stanje srpskih finansija ostavljaju mogućnosti za rast standarda građana.
Izvor: N1 U novi aranžman, smatra ministar finansija, Srbija ulazi sa stabilnom ekonomijom, smanjenim dugom i nezaposlenošću, trendom rasta privrede, niskom inflacijom, viškom u budžetu. Kaže da je privreda u prva tri meseca... »

Jedino kasa meri povišice

Večernje novosti sreda, 13. jun 2018.
Koliko će biti povećane penzije i plate, prema dogovoru sa MMF, biće poznato na jesen. Mali: Kada vidimo budžetski prostor u septembru, odredićemo koliko para imamo za povećanje
U SEPTEMBRU će se tačno znati koliko će biti povećanje penzija i plata u javnom sektoru, najavio je u sredu ministar finansija Siniša Mali. - MMF insistira da se sa tom cifrom ne izlazi do septembra, kada će se tačno znati kako... »

Mali: U septembru će se znati koliko će porasti plate i penzije, novi ugovor sa MMF u julu

Pravda sreda, 13. jun 2018.
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je Srbija ispunila sve uslove kako bi već u julu potpisala novi aranžman sa MMF, koji će trajati do januara 2021. Reč je o aranžmanu poznatijem kao "čuvarkuća", koji podrazumeva savetodavnu ulogu MMF, a ne finansijsku pomoć.
- Razgovori sa MMF-om bili su teški, ali konstruktivni. Ispunili smo uslove i postigli dogovor. U julu potpisujemo novi savetodavni ugovor koji ć trajati do 2021. godine - istakao je ministar finansija Siniša Mali nakon trodnevne... »

Vlast ipak popustila pod pritiskom! Mali i MMF: Vlada razmišlja o eventualnom smanjenju akciza na gorivo!

Pravda sreda, 13. jun 2018.
Vlada razmišlja o eventualnom smanjenju akciza na gorivo kako bi se našlo najbolje rešenje za građane, a ne da bi se odgovorilo na proteste i zahteve sa ulica.
To je izjavio ministar finansija Siniša Mali. Na konferenciji za novinare sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda, upitan o tome da li postoji prostor da se smanje akcize na gorivo, Mali odgovara da se ne može svaka mera... »

Savić: Novi sporazum sa MMF dobrodošao jer je prethodni sanirao srpske javne finansije

Beta sreda, 13. jun 2018.
Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Ljubodrag Savić rekao je danas da je dobro što je Srbija ugovorila novi aranžman sa Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF) jer su, zahvaljujući prethodnom programu sa tom medjunarodnom finansijskom institucijom sanirane srpske javne finansije. Vada Srbije... »

Savić: Novi sporazum sa MMF dobrodošao jer je prethodni sanirao srpske javne finansije

Novi magazin sreda, 13. jun 2018.
Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Ljubodrag Savić rekao je danas da je dobro što je Srbija ugovorila novi aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) jer su, zahvaljujući prethodnom programu sa tom međunarodnom finansijskom institucijom sanirane srpske javne finansije.
Vada Srbije postigla je dogovor da delegacijom MMF-a o novom aranžmanu u trajanju od 30 meseci koji ne podrazumeva finansijsku podršku već je savetodavnog karaktera i poznat je pod imenom Instrument za koordinaciju politika... »

MMF završio trodnevnu posetu Srbiji, dogovorena „čuvarkuća“

Dnevnik sreda, 13. jun 2018.
BEOGRAD: Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) završila je trodnevnu posetu Beogradu dogovorom o novom aranžmanu sa srpskim vlastima, poznatijem kao “čuvarkuća”, koji ima savetodavnu ulogu i ne uključuje finansijsku pomoć.
Izvršni odbor MMF-a bi sredinom jula trebalo da razmotri zaključenje postignutog dogovora o novom aranžmanu sa Srbijom, koji je planiran da traje do januara 2021. godine. Očekuje se da će predstavnici misije MMF-a ponovo doći u... »

Mali: U septembru će se znati koliko će biti povećanje plata

Novi magazin sreda, 13. jun 2018.
Ministar finansija Srbije Siniša Mali danas je rekao da je sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) dogovoreno da do kraja godine bude ukinut zakon kojim su penzije smanjene, kao i povećanje plata u javnom sektoru.
Koliko će iznositi povećenje zarada zaposlenih u javnom sektoru znaće se u septembru, rekao je Mali na konferenciji za novinare u Vladi Srbije povodom dogovora o novom aranžmanu Srbije sa MMF-om. On je rekao da je dogovoreno i... »

Savić: Dobro je što je Srbija ugovorila aranžman s MMF-om

N1 Info sreda, 13. jun 2018.
Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Ljubodrag Savić rekao je da je dobro što je Srbija ugovorila novi aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom, jer su, zahvaljujući prethodnom programu sa tom međunarodnom finansijskom institucijom sanirane srpske javne finansije.
Vada Srbije postigla je dogovor sa delegacijom MMF-a o novom aranžmanu u trajanju od 30 meseci, koji ne podrazumeva finansijsku podršku, već je savetodavnog karaktera i poznat je pod imenom Instrument za koordinaciju politika... »

Mali: Vlada razmišlja o smanjenju akciza na gorivo

SEEbiz sreda, 13. jun 2018.
BEOGRAD - Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da Vlada Srbije razmišlja o smanjenju akciza na gorivo i da se još procenjuje kakve bi to imalo efekte.
"Intenzivno radimo s predsednicom Vlade (Anom Brnabić) na tome da nadjemo najbolju meru i da izadjemo gradjanima u susret i po tom pitanju. Ali apsolutno ne da odgovoramo na one proteste sa ulica i zahteve sa ulica", rekao je... »

"Ostavio sam stabilnu kasu, i državna je stabilna"

B92 sreda, 13. jun 2018.
B92: "Ostavio sam stabilnu kasu, i državna je stabilna"
Beograd -- Svom nasledniku na mestu gradonačelnika Beograda ostavio sam finansijski stabilnu gradsku kasu, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.
On je dodao i da je preuzeo isto tako stabilnu državnu kasu na novoj funkciji u Vladi Srbije, "Izazovi su uvek različiti, ali na kraju velika je čast raditi u Vladi Srbije i svojim znanjem, iskustvom i energijom doprineti nekom... »

Vlada razmišlja o smanjenju akciza na gorivo

Novi magazin sreda, 13. jun 2018.
Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da Vlada Srbije razmišlja o smanjenju akciza na gorivo i da se još procenjuje kakve bi to imalo efekte.
"Intenzivno radimo s predsednicom Vlade (Anom Brnabić) na tome da nađemo najbolju meru i da izađemo građanima u susret i po tom pitanju. Ali apsolutno ne da odgovoramo na one proteste sa ulica i zahteve sa ulica", rekao je Mali... »

Ko je kriv za javni dug Srbije?

Slobodna Evropa sreda, 13. jun 2018.
Vlada Srbije postigla je dogovor sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) o novom aranžmanu u trajanju od 30 meseci, koji ne bio bio finansijski već savetodavni. Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je jedan od elemenata novog aranžmana, insistiranje MMF-a da se javni dug Srbije smanji na... »

Mali: Veće penzije i plate, o procentima u septembru

N1 Info sreda, 13. jun 2018.
Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je da je sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda dogovoreno da do kraja godine bude ukinut zakon kojim su penzije smanjene, kao i povećanje plata u javnom sektoru.
Koliko će iznositi povećenje zarada zaposlenih u javnom sektoru znaće se u septembru, rekao je Mali na konferenciji u Vladi Srbije povodom dogovora o novom aranžmanu Srbije sa MMF-om. On je rekao da je dogovoreno i povećanje... »

Postignut dogovor: Srbiji novi aranžman s MMF

B92 sreda, 13. jun 2018.
B92: Postignut dogovor: Srbiji novi aranžman s MMF
Beograd -- Šef Misije MMF-a za Srbiju Džejms Ruf izjavio je da je sa vlastima Srbije postignut dogovor o novom aranžmanu sa tom međunarodnom finansijskom institucijom.
Reč je o makroekonomskim politikama i reformama koje treba da podrži PCI, novi instrument koji je MMF uveo tokom 2017. godine radi pružanja podrške zemljama kao što je Srbija, za koje bi bio koristan okvir politika predviđen... »

"Završavamo sve krakove auto-puta ka Grčkoj i Bugarskoj"

B92 sreda, 13. jun 2018.
B92: "Završavamo sve krakove auto-puta ka Grčkoj i Bugarskoj"
Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je porast investicija koje se finansiraju iz državnog budžeta osnova rasta
On je rekao i da je važno da novac za tu namenu raste iz godine u godinu. Naveo je i da će ove godine biti završeni svi krakovi auto-puta ka Grčkoj i Bugarskoj i da je u toku rehabilitacija velikog broja kilometara pruga. "Moj... »

Mali: Ostavio sam stabilnu kasu u Beogradu, i državna je stabilna

Politika sreda, 13. jun 2018.
Svom nasledniku na mestu gradonačelnika Beograda ostavio sam finansijski stabilnu gradsku kasu, a preuzeo sam isto tako stabilnu državnu kasu na novoj funkciji u Vladi Srbije, izjavio je ministar finansija Siniša Mali. „Izazovi su uvek različiti, ali na kraju velika je čast raditi u Vladi Srbije i... »

Moguće smanjenje akciza na gorivo!

Mondo sreda, 13. jun 2018.
Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da Vlada Srbije razmišlja o smanjenju akciza i da se još procenjuje kakve bi to imalo efekte.
Foto: Mondo/Goran Sivački "Intenzivno radimo s predsednicom Vlade (Anom Brnabić) na tome da nadjemo najbolju meru i da izađemo građanima u susret i po tom pitanju. Ali apsolutno ne da odgovoramo na one proteste sa ulica i zahteve... »

Srbija se dogovorila sa MMF-om o novom aranžmanu

RTS sreda, 13. jun 2018.
RTS: Srbija se dogovorila sa MMF-om o novom aranžmanu
Sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda, Srbija je postigla dogovor o novom aranžmanu, poznatijem kao "čuvarkuća", koji ima savetodavnu ulogu i ne uključuje finansijsku pomoć. Zakon o privremenom umanjenju penzija biće ukinut potpuno do kraja godine, a ne fazno, kaže Siniša Mali. Sa MMF-om smo se dogovorili o povećanju plata u javnom sektoru, a koliko tačno, znaćemo u septembru, rekao je ministar finansija.
Novi program "Instrument koordinacije politika" (PCI) osmišljen je s ciljem da obezbedi okvirnu politiku za zemlje koje ne zahtevaju finansijsku podršku, a tokom trajanja ovog programa MMF ima više savetodavnu nego kontrolnu... »

Ministar finansija: Razmišljamo o smanjenju akciza na gorivo

Radio 021 sreda, 13. jun 2018.
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da Vlada Srbije razmišlja o smanjenju akciza na gorivo i da se još procenjuje kakve bi to imalo efekte.
"Intenzivno radimo s predsednicom Vlade (Anom Brnabić) na tome da nađemo najbolju meru i da izađemo građanima u susret i po tom pitanju. Ali apsolutno ne da odgovoramo na one proteste sa ulica i zahteve sa ulica", rekao je Mali.... »

Za MMF akcize nisu prioritet, Vlada razmišlja o smanjenju

N1 Info sreda, 13. jun 2018.
Šef misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Srbiju Džejms Ruf izjavio je da smatra da akcize ne bi trebalo da budu prioritet i da rast cena goriva u poslednjih godinu dana predstavlja posledicu rasta cena nafte, a ne rasta akciza.
Ruf je rekao da su u kontekstu rasta privrede PDV i akcize "dobri porezi" i da bi mnogo više efekta imalo snižavanje poreza na rad ili parafiskalnih nameta. Sa ocenom MMF-a složio se i srpski ministar finansija Siniša Mali, ali... »

Ministar finansija Srbije: Vlada razmišlja o smanjenju akciza na gorivo

Beta sreda, 13. jun 2018.
Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da Vlada Srbije razmišlja o smanjenju akciza na gorivo i da se još procenjuje kakve bi to imalo efekte. "Intenzivno radimo s predsednicom Vlade (Anom Brnabić) na tome da nadjemo najbolju meru i da izadjemo gradjanima u susret i po tom pitanju.... »

Ministar finansija Srbije: Vlada razmišlja o smanjenju akciza na gorivo

Beta sreda, 13. jun 2018.
Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da Vlada Srbije razmišlja o smanjenju akciza na gorivo i da se još procenjuje kakve bi to imalo efekte. "Intenzivno radimo s predsednicom Vlade (Anom Brnabić) na tome da nadjemo najbolju meru i da izadjemo gradjanima u susret i po tom pitanju.... »

Mali: Srbija ispunila sve uslove za novi aranžman sa MMF

Vesti online sreda, 13. jun 2018.
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je Srbija ispunila sve uslove kako bi već u julu potpisala novi aranžman sa MMF, koji će trajati do januara 2021.
Reč je o aranžmanu poznatijem kao "čuvarkuća", koji podrazumeva savetodavnu ulogu MMF, a ne finansijsku pomoć. "Do kraja 2019. očekujem završetak reformi sistema plata" "Do kraja 2019. očekujem završetak reformi sistema... »

Mali: Vlada razmišlja o smanjenju akciza na gorivo MMF: To nije prioritet

Kurir sreda, 13. jun 2018.
BEOGRAD - Vlada Srbije razmišlja o eventualnom smanjenju akciza na gorivo kako bi se našlo najbolje rešenje za građane, a ne zbog toga da bi se odgovorilo na proteste i zahteve sa ulica, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali. Na konferenciji za novinare sa predstavnicima Međunarodnog... »

Povećanje plata u javnom sektoru do 10 odsto

Gde investirati sreda, 13. jun 2018.
Vlada Srbije predložila je predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) povećanje plata u javnom sektoru od osam do 10 odsto.
Prema planu Vlade, povećanje zarada od 10 odsto dobili bi lekari, policija, učitelji i nastavnici u osnovnom i srednjem obrazovanju, dok bi ostalima plata bila veća za oko osam odsto, navodi Blic. Tako bi, na primer, učitelj koji... »

Mali: Vlada razmišlja o smanjenju akciza na gorivo; MMF: To nam nije prioritet

Blic sreda, 13. jun 2018.
Vlada Srbije razmišlja o eventualnom smanjenju akciza na gorivo kako bi se našlo najbolje rešenje za građane, a ne zbog toga da bi se odgovorilo na proteste i zahteve sa ulica, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali. Na konferenciji za novinare sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog... »

"Razmišljamo o nižim akcizama zbog građana, a ne zahteva s ulice"

B92 sreda, 13. jun 2018.
B92: "Razmišljamo o nižim akcizama zbog građana, a ne zahteva s ulice"
Beograd -- Vlada razmišlja o eventualnom smanjenju akciza na gorivo kako bi se našlo najbolje rešenje za građane, a ne da bi se odgovorilo na proteste i zahteve sa ulica.
To je izjavio ministar finansija Siniša Mali. Na konferenciji za novinare sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda, upitan o tome da li postoji prostor da se smanje akcize na gorivo, Mali odgovara da se ne može svaka mera... »

Vlada ipak razmišlja o smanjenju akciza

RTV sreda, 13. jun 2018.
RTV: Vlada ipak razmišlja o smanjenju akciza
BEOGRAD - Vlada Srbije razmišlja o eventualnom smanjenju akciza na gorivo kako bi se našlo najbolje rešenje za građane, a ne zbog toga da bi se odgovorilo na proteste i zahteve sa ulica, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.
Na konferenciji za novinare sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda, upitan o tome da li postoji prostor da se smanje akcize na gorivo, Mali odgovara da se ne može svaka mera posmatrati izolovano, te da i MMF smatra da... »

Potpuno se ukida Zakon o penzijama, rastu i plate

Mondo sreda, 13. jun 2018.
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će Zakon o penzijama biti potpuno, a ne fazno, ukinut do kraja godine. S MMF-om dogovoreno i povećanje plata u javnom sektoru.
"Bila je ideja da idemo fazno, ali mi imamo dovoljno fiskalnog prostora da to u potpunosti uradimo ove godine", izjavio je Mali. Dogovoreno je da će biti povećane penzije za sve one penzionere koji nisu bili obuhvaćeni ovim... »

Dogovoren novi aranžman Srbije i MMF-a!

Mondo sreda, 13. jun 2018.
Vlada Srbije postigla je dogovor da delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o novom aranžmanu u trajanju od 30 meseci koji ne bio bio finansijski već savetodavni
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je Srbija ispunila sve uslove kako bi već u julu potpisala novi aranžman sa MMF, koji će trajati do januara 2021. Reč je o aranžmanu poznatijem kao "čuvarkuća", koji podrazumeva... »

Ruf: Dogovoren novi, savetodavni aranžman sa MMF-om

Danas sreda, 13. jun 2018.
Vlada Srbije postigla je dogovor da delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o novom aranžmanu u trajanju od 30 meseci koji ne bio bio finansijski već savetodavni (Instrument za koordinaciju politika – PCI), saopštio je MMF.
Delegacija MMF-a koju predvodi Džejms Ruf boravila je u Beogradu od 11. juna povodom završetka razgovora o novom programu sa Srbijom o makroekonomskim politikama i reformama, koji Izvršni odbor MMF-a treba da odbori sredinom... »

Mali: U septembru će se znati koliko će biti povećanje plata u javnom sektoru

Kurir sreda, 13. jun 2018.
BEOGRAD - Ministar finansija Siniša Mali danas je rekao da je sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) dogovoreno da do kraja godine bude ukinut zakon kojim su penzije smanjene, kao i povećanje plata u javnom sektoru. Koliko će iznositi povećenje zarada zaposlenih u javnom sektoru znaće... »

Dogovoren novi, savetodavni aranžman sa MMF-om

SEEbiz sreda, 13. jun 2018.
BEOGRAD - Vlada Srbije postigla je dogovor da delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o novom aranžmanu u trajanju od 30 meseci koji ne bio bio finansijski već savetodavni (Instrument za koordinaciju politika - PCI), saopštio je MMF.
Delegacija MMF-a koju predvodi Džejms Ruf boravila je u Beogradu od 11. juna povodom završetka razgovora o novom programu sa Srbijom o makroekonomskim politikama i reformama, koji Izvršni odbor MMF-a treba da odbori sredinom... »

Mali: U septembru će se znati koliko će biti povećanje plata u javnom sektoru

Beta sreda, 13. jun 2018.
Ministar finansija Siniša Mali danas je rekao da je sa delegacijom Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) dogovoreno da do kraja godine bude ukinut zakon kojim su penzije smanjene, kao i povećanje plata u javnom sektoru. Koliko će iznositi povećenje zarada zaposlenih u javnom sektoru zanače se u... »

Zakon o penzijama biće potpuno ukinut do kraja godine

RTV sreda, 13. jun 2018.
RTV: Zakon o penzijama biće potpuno ukinut do kraja godine
BEOGRAD - Zakon o penzijama biće potpuno, a ne fazno ukinut do kraja godine, izjavio je ministar finansija Siniša Mali. Istovremeno, Srbija i misija Međunarodnog monetarnog fonda postigli su dogovor o novom aranžmanu, poznatijem kao "čuvarkuća", koji ima savetodavnu ulogu i ne uključuje finansijsku pomoć.
Novi program “Instrument koordinacije politika” (PCI) osmišljen je s ciljem da obezbedi okvirnu politiku za zemlje koje ne zahtevaju finansijsku podršku, a tokom trajanja ovog programa MMF ima više savetodavnu nego kontrolnu... »

Dogovoren novi aranžman Srbije i MMF-a

Politika sreda, 13. jun 2018.
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je Srbija ispunila sve uslove kako bi već u julu potpisala novi aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom, koji će trajati do januara 2021
Vlada Srbije postigla je dogovor da delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o novom aranžmanu u trajanju od 30 meseci koji ne bio bio finansijski već savetodavni (Instrument za koordinaciju politika - PCI), saopštio je... »

Srbija ima novi aranžman sa MMF i zove se čuvarkuća Mali: Zakon o penzijama biće potpuno ukinut do kraja godine!

Kurir sreda, 13. jun 2018.
BEOGRAD - Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je Srbija ispunila sve uslove kako bi već u julu potpisala novi aranžman sa MMF, koji će trajati do januara 2021. Reč je o aranžmanu poznatijem kao "čuvarkuća", koji podrazumeva savetodavnu ulogu MMF, a ne finansijsku pomoć. Ministar Mali... »

Mali: U septembru će se znati koliko će porasti plate i penzije, novi ugovor sa MMF u julu

Blic sreda, 13. jun 2018.
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je Srbija ispunila sve uslove kako bi već u julu potpisala novi aranžman sa MMF, koji će trajati do januara 2021. Reč je o aranžmanu poznatijem kao "čuvarkuća", koji podrazumeva savetodavnu ulogu MMF, a ne finansijsku pomoć. - Razgovori sa MMF-om... »

"Cene derivata porasle, ali nije zbog akciza"

B92 sreda, 13. jun 2018.
B92: "Cene derivata porasle, ali nije zbog akciza"
Beograd -- Šef Misije MMF za Srbiju Džejms Ruf izjavio je da smanjenje akciza u Srbiji nisu prioritet.
Ruf se na zajedničkoj konferenciji sa predstavnicima Vlade Srbije i NBS u Beogradu osvrnuo na cene goriva i naveo da je činjenica da su cene naftnih derivata narasle porasle poslednjih godinu dana, ali da to nije posledica... »

Dogovoren savetodavni aranžman sa MMF-om - Plate u javnom sektoru veće za 8-10%?

Ekapija sreda, 13. jun 2018.
(Foto: Atstock Productions/shutterstock.com) (Foto: Atstock Productions/shutterstock.com) Vlada Srbije postigla je dogovor da delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o novom aranžmanu u trajanju od 30 meseci koji ne bio bio finansijski već savetodavni (Instrument za koordinaciju politika -... »

Dogovoren novi aranžman Srbije i MMF

Slobodna Evropa sreda, 13. jun 2018.
Vlada Srbije postigla je dogovor da delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o novom aranžmanu u trajanju od 30 meseci koji ne bio bio finansijski već savetodavni (Instrument za koordinaciju politika - PCI), saopštio je danas MMF. Delegacija MMF-a koju predvodi Džejms Ruf (James Roaf)... »

Mali: Veće penzije i plate, o procentima u septembru

Danas sreda, 13. jun 2018.
Ove godine će u potpunosti biti ukinut zakon o privremenom smanjenju penzija, rekao je ministar finansija Siniša Mali.
„Oni koji nisu bili obuhvaćeni smanjenjem po zakonu mogu da računaju da će im penziie biti povišene. Koliko, znaće se u septembru, kad se bude videlo koliko postoji prostora u budžetu“, rekao je Mali, prenosi N1. Kako je naveo,... »

Srbija dogovorila novi aranžman sa MMF

Večernje novosti sreda, 13. jun 2018.
Novi program “Instrument koordinacije politika” (PCI) osmišljen je s ciljem da obezbedi okvirnu politiku za zemlje koje ne zahtevaju finansijsku podršku
Srbija i misija Međunarodnog monetarnog fona postigli su dogovor o novom aranžmanu, poznatijem kao “čuvarkuća”, koji ima savetodavnu ulogu i ne uključuje finansijsku pomoću . Novi program “Instrument koordinacije politika” (PCI)... »

"Veće i penzije i plate, MMF insistira da se ne izlazi sa cifrom"

B92 sreda, 13. jun 2018.
B92: "Veće i penzije i plate, MMF insistira da se ne izlazi sa cifrom"
Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je Srbija ispunila sve uslove kako bi već u julu potpisala novi aranžman sa MMF, koji će trajati do januara 2021.
Reč je o aranžmanu poznatijem kao "čuvarkuća", koji podrazumeva savetodavnu ulogu MMF, a ne finansijsku pomoć. Mali je na konferenciji za novinare kazao da će ove godine biti ukinut Zakon o privremenom smanjenju penzija i to u... »

Dogovoren novi aranžman Srbije i MMF-a

Beta sreda, 13. jun 2018.
Vlada Srbije postigla je dogovor da delegacijom Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) o novom aranžmanu u trajanju od 30 meseci koji ne bio bio finansijski već savetodavni (Instrument za koordinaciju politika - PCI), saopštio je danas MMF. Delegacija MMF-a koju predvodi Džejms Ruf boravila je u... »

Dogovoren novi, savetodavni aranžman sa MMF-om

N1 Info sreda, 13. jun 2018.
Vlada Srbije postigla je dogovor da delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o novom aranžmanu u trajanju od 30 meseci koji ne bio bio finansijski već savetodavni (Instrument za koordinaciju politika - PCI), saopštio je MMF.
Delegacija MMF-a koju predvodi Džejms Ruf boravila je u Beogradu od 11. juna povodom završetka razgovora o novom programu sa Srbijom o makroekonomskim politikama i reformama, koji Izvršni odbor MMF-a treba da odbori sredinom... »

Dogovoren novi aranžman Srbije i MMF-a

Novi magazin sreda, 13. jun 2018.
Vlada Srbije postigla je dogovor da delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o novom aranžmanu u trajanju od 30 meseci koji ne bio bio finansijski već savetodavni (Instrument za koordinaciju politika - PCI), saopštio je danas MMF.
Delegacija MMF-a koju predvodi Džejms Ruf boravila je u Beogradu od 11. juna povodom završetka razgovora o novom programu sa Srbijom o makroekonomskim politikama i reformama, koji Izvršni odbor MMF-a treba da odbori sredinom... »

Komentari na drugim sajtovima

©2018 Netmark d.o.o.