Povezane vesti

Nemački sistem se ljulja

Nemački sistem se ljulja

Dojče vele 03.07.2018
Demohrišćani su dovršili zaokret od liberalne do restriktivne izbegličke politike, piše štampa nakon dogovora CDU i CSU o osnivanju „tranzitnih centara“ na granici odakle bi se potražioci azila vraćali u druge zemlje. Horst Zehofer, lider… »
Njemački demokršćani postigli kompromis, završena kriza

Njemački demokršćani postigli kompromis, završena kriza

SEEbiz 03.07.2018
BERLIN - Stranke demokršćanske Unije CDU/CSU postigle su u ponedjeljak navečer kompromis oko izbjegličke politike, čime je okončana višetjedna kriza koja je prijetila raspadom stranačke unije, a time i njemačke Vlade. "Drago mi je da smo postigli… »
Cela nemačka gledala u njih: Angela Merkel i Zehofer postigli kompromis za opstanak vlade

Cela nemačka gledala u njih: Angela Merkel i Zehofer postigli kompromis za opstanak vlade

Blic 02.07.2018
Čelnici dve sestrinske stranke CDU i CSU, Angela Merkel i Horst Zehofer, na kriznom sastanku u Berlinu večeras su kompromisom prevazišli razlike kada je reč o pristupu migrantskoj krizi. Njihovi koalicioni partneri iz SPD su čekali rasplet razgovora… »
Zehofer oštro: "Neće me smeniti kancelarka koja je to samo zbog mene"

Zehofer oštro: "Neće me smeniti kancelarka koja je to samo zbog mene"

Blic 02.07.2018
Uoči večerašnjeg kriznog samita CDU i CSU, na kojem će koalicioni partneri pokušati da pronađu rešenje za krizu povodom migracione politike, a koja preti vladi kancelarke Angele Merkel, nemački ministar unutrašnjih poslova i lider CSU Horst… »

Vesti dana »