Повезане вести

Немачки систем се љуља

Немачки систем се љуља

Дојче веле 03.07.2018
Демохришћани су довршили заокрет од либералне до рестриктивне избегличке политике, пише штампа након договора ЦДУ и ЦСУ о оснивању „транзитних центара“ на граници одакле би се потражиоци азила враћали у друге земље. Хорст… »
Њемачки демокршћани постигли компромис, завршена криза

Њемачки демокршћани постигли компромис, завршена криза

СЕЕбиз 03.07.2018
БЕРЛИН - Странке демокршћанске Уније ЦДУ/ЦСУ постигле су у понедјељак навечер компромис око избјегличке политике, чиме је окончана вишетједна криза која је пријетила распадом страначке уније, а тиме и њемачке Владе. "Драго ми… »
Цела немачка гледала у њих: Ангела Меркел и Зехофер постигли компромис за опстанак владе

Цела немачка гледала у њих: Ангела Меркел и Зехофер постигли компромис за опстанак владе

Блиц 02.07.2018
Челници две сестринске странке ЦДУ и ЦСУ, Ангела Меркел и Хорст Зехофер, на кризном састанку у Берлину вечерас су компромисом превазишли разлике када је реч о приступу мигрантској кризи. Њихови коалициони партнери из СПД су… »
Зехофер оштро: "Неће ме сменити канцеларка која је то само због мене"

Зехофер оштро: "Неће ме сменити канцеларка која је то само због мене"

Блиц 02.07.2018
Уочи вечерашњег кризног самита ЦДУ и ЦСУ, на којем ће коалициони партнери покушати да пронађу решење за кризу поводом миграционе политике, а која прети влади канцеларке Ангеле Меркел, немачки министар унутрашњих послова и… »

Вести дана »