Povezane vesti

Danas je Petrovdan: Ove tri stvari nikako ne smete da radite jer prizivaju nesreću

Telegraf 12.07.2018
Kao i za ostale praznike, i za Petrovdan su vezana brojna verovanja. Danas se raznose jabuke prvim susedima za dušu umrlih i ne zaliva se bašta. Pravoslavni vernici i SPC danas slave Petrovdan. Ovaj praznik pomen je na stradanje Svetih apostola Petra i… »

Crveno slovo: Danas slavimo Petrovdan, ovo obavezno morate da uradite, a jedan cvet će vam otkriti veliku tajnu

iKragujevac 12.07.2018
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave Svete Apostole Petra i Pavla, praznik u narodu poznatiji kao Petrovdan. Prema predanju, sveti apostoli Petar i Pavle zaslužni su za krštenje prvih vernika i njihovo prevođenje u hrišćanstvo. Sveti… »

DANAS JE PETROVDAN: Dan apostola Petra i Pavla

Niške vesti 12.07.2018
Sveti apostoli Petar i Pavle smatraju se prvim propovednicima i učiteljima, a prema predanju, zaslužni su za krštenje prvih vernika i njihovo prevođenje u hrišćanstvo. U crkvi Svetog Petra i Pavla u Rimu čuvaju se verige Svetog Petra kao znamenje… »

Danas je Petrovdan

Studio B 12.07.2018
Srpska pravoslavna crkva proslavlja praznik posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu, prvim propovednicima hrišćanstva i najbližim učenicima Isusa Hrista. Petrovdan je jedan od 15 najvećih hrišćanskih praznika, prenosi RTS. Česti su sabori na… »

Danas je Petrovdan

Glas Zapadne Srbije 12.07.2018
Srpska pravoslavna crkva proslavlja praznik posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu, prvim propovednicima hrišćanstva i najbližim učenicima Isusa Hrista. Petrovdan je jedan od 15 najvećih hrišćanskih praznika. Česti su sabori na današnji dan… »

Danas je Petrovdan

Plus online 12.07.2018
Srpska pravoslavna crkva danas obeležava Petrovdan, praznik posvećen Svetim apostolima Petru i Pavlu. Petrovdanskim slavljem završava se Petrovski post i počinje pričešće vernika koji su poštovali pravila predviđena kanonom Crkve. Ovaj praznik… »

Dogodilo se na današnji dan, 12. jul

BK TV 12.07.2018
Redakcija BKTVNews za vas je izdvojila najvažnije činjenice i događaje koji su obeležili današnji dan. PETROVDAN Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici slave Dan svetih apostola Petra i Pavla 12. jula po gregorijanskom kalendaru, praznik koji je u… »

Danas je Petrovdan, slava pekara i ribara, a Srbi vekovima poštuju stare običaje

BK TV 12.07.2018
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave praznik posvećen svetim apostolima Petrui Pavlu, u našem narodu poznat i pod imenom - Petrovdan. Petrovdanskim slavljem završava se Petrovski post i počinje pričešće vernika koji su poštovali… »

Vesti dana »