DANAS JE PETROVDAN: Dan apostola Petra i Pavla

DANAS JE PETROVDAN: Dan apostola Petra i Pavla

Niške vesti četvrtak, 12. jul 2018.
Sveti apostoli Petar i Pavle smatraju se prvim propovednicima i učiteljima, a prema predanju, zaslužni su za krštenje prvih vernika i njihovo prevođenje u hrišćanstvo. U crkvi Svetog Petra i Pavla u Rimu čuvaju se verige Svetog Petra kao znamenje snage svetitelja u koje ga je okovao car Irod. Prema... »

Crveno slovo: Danas slavimo Petrovdan, ovo obavezno morate da uradite, a jedan cvet će vam otkriti veliku tajnu

iKragujevac četvrtak, 12. jul 2018.
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave Svete Apostole Petra i Pavla, praznik u narodu poznatiji kao Petrovdan.
Prema predanju, sveti apostoli Petar i Pavle zaslužni su za krštenje prvih vernika i njihovo prevođenje u hrišćanstvo. Sveti apostol Petar pominje se kao jedan od najodanijih Hristovih sledbenika, a reči: “Ti si Hristos, Sin Boga... »

Danas je Petrovdan

Studio B četvrtak, 12. jul 2018.
Srpska pravoslavna crkva proslavlja praznik posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu, prvim propovednicima hrišćanstva i najbližim učenicima Isusa Hrista.
Petrovdan je jedan od 15 najvećih hrišćanskih praznika, prenosi RTS. Česti su sabori na današnji dan. Pale se i lile, velike vatre, koje se prave od mlade kore divlje trešnje ili breze. Po narodnom verovanju, Sveti Petar je sa... »

Danas je Petrovdan

Glas Zapadne Srbije četvrtak, 12. jul 2018.
Srpska pravoslavna crkva proslavlja praznik posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu, prvim propovednicima hrišćanstva i najbližim učenicima Isusa Hrista. Petrovdan je jedan od 15 najvećih hrišćanskih praznika. Česti su sabori na današnji dan. Pale se i lile, velike vatre, koje se prave od mlade... »

Danas je Petrovdan: Ove tri stvari nikako ne smete da radite, jer prizivaju nesreću

Telegraf četvrtak, 12. jul 2018.
Kao i za ostale praznike, i za Petrovdan su vezana brojna verovanja. Danas se raznose jabuke prvim susedima za dušu umrlih i ne zaliva se bašta
Pravoslavni vernici i SPC danas slave Petrovdan. Ovaj praznik pomen je na stradanje Svetih apostola Petra i Pavla, koje se dogodilo u Rimu 67. godine nove ere, a prema nekim izvorima 69. godine nove ere. Kao za ostale i za ovaj... »

Danas je Petrovdan, slava pekara i ribara, a Srbi vekovima poštuju stare običaje

BK TV četvrtak, 12. jul 2018.
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave praznik posvećen svetim apostolima Petrui Pavlu, u našem narodu poznat i pod imenom - Petrovdan. Petrovdanskim slavljem završava se Petrovski post i počinje pričešće vernika koji su poštovali pravila predviđena kanonom Crkve. Ovaj praznik pomen... »

Dogodilo se na današnji dan, 12. jul

BK TV četvrtak, 12. jul 2018.
Redakcija BKTVNews za vas je izdvojila najvažnije činjenice i događaje koji su obeležili današnji dan. PETROVDAN Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici slave Dan svetih apostola Petra i Pavla 12. jula po gregorijanskom kalendaru, praznik koji je u našem narodu poznat pod imenom - Petrovdan. Foto:... »

Danas je Petrovdan

Plus online četvrtak, 12. jul 2018.
Srpska pravoslavna crkva danas obeležava Petrovdan, praznik posvećen Svetim apostolima Petru i Pavlu. Petrovdanskim slavljem završava se Petrovski post i počinje pričešće vernika koji su poštovali pravila predviđena kanonom Crkve. Ovaj praznik pomen je na stradanje Svetih apostola Petra i Pavla,... »
©2019 Netmark d.o.o.