Na Javoru obeleženi herojski dani naše prošlosti

Na Javoru obeleženi herojski dani naše prošlosti

Dnevnik četvrtak, 12. jul 2018.
NOVA VAROŠ, IVANjICA: Polaganjem venaca na Kalipolju, danas na Petrovdan obeležene su 142. godine od Javorskog rata (1876-1877), u kome je Srbija u sukobu sa turskim snagama izgubila blizu 20.000 vojnika.
Vence su položili generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković, predstavnici Vojske Srbije, opština Ivanjica i Nova Varoš. "Važno je da se okupljamo i da nas veže ljubav prema precima i njihovim velikim delima, ali... »

Položeni venci povodom godišnjice Javorskog rata

RTS četvrtak, 12. jul 2018.
RTS: Položeni venci povodom godišnjice Javorskog rata
Polaganjem venaca na Kalipolju, obeležene su 142. godine od Javorskog rata (1876-1877), u kojem je Srbija u sukobu sa turskim snagama izgubila blizu 20.000 vojnika. Vence su položili generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković, predstavnici Vojske Srbije, opština Ivanjica i Nova Varoš. Povodom godišnjice, Selaković je otvorio put preko sela Ljepojevići koji povezuje Zlatiborski i Moravički okrug.
Nikola Selaković je istakao važnost okupljanja i ljubavi prema precima i njihovim velikim delima, ali i da se okupljanja obeležavaju onim što je važno za sadašnjost i budućnost. "Danas je takva prilika, kada na jedan veliki... »

Otvoren put preko Ljepojevića

RTV četvrtak, 12. jul 2018.
RTV: Otvoren put preko Ljepojevića
NOVA VAROŠ - Zlatiborski i Moravički okrug konačno su spojeni asfaltnim putem preko sela Ljepojevići, pa između Ivanjice, Nove Varoši i Sjenice više nema prirodnih prepreka i meštani okolnih sela mogu lakše da funkcionišu.
Put preko Ljepojevića svečano je otvorio generalni sekretar predsednika države Nikola Selaković. "Velika mi je čast da upravo na desetogodišnjicu početka obeležavanja Javorskog rata otvorimo asfaltni put za koji se nadam da će... »
©2019 Netmark d.o.o.