Selaković: Kosovsko pitanje najteže, nemamo šta da čekamo

Selaković: Kosovsko pitanje najteže, nemamo šta da čekamo

Politika petak, 10. avgust 2018.
Pitanje Kosova i Metohije je najvažniji i najkompleksniji problem, više ne sme da se čeka, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić zalaže se za rešenje kojim će se izbeći rat u budućnosti, istakao je danas generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković. Prošla su vremena kada je vreme radilo u... »

Svi pričaju o razgraničenju kao rešenju za Kosovo, niko ne objašnjava šta to znači

Radio 021 petak, 10. avgust 2018.
Iako je u četvrtak prvi put eksplicitno rekao da se zalaže za razgraničenje kao način rešavanje pitanja Kosova, predsednik Srbije Aleksandar Vučić navodi da to nije novina i da se za tu opciju zalaže godinama.
Kako prenosi N1, iako i dalje nema nikakvih detalja šta podrazumeva ta ideja, "razgraničenje" izaziva brojne reakcije. O ovoj ideji koju je juče izneo u Šidu, Vučić nije davao opširnija objašnjenja. "Ja se zalažem sa... »

Šta zapravo znači ideja o razgraničenju na Kosovu?

N1 Info petak, 10. avgust 2018.
Iako je u četvrtak prvi put eksplicitno rekao da se zalaže za razgraničenje kao način rešavanje pitanja Kosova, predsednik Srbije Aleksandar Vučić navodi da to nije novina i da se za tu opciju zalaže godinama. Iako i dalje nema nikakvih detalja šta podrazumeva ta ideja, "razgraničenje" izaziva brojne reakcije.
Izvor: N1 O ideji razgraničenja koju je juče izneo u Šidu, Aleksandar Vučić kratko je govorio u izjavama za “Blic” i “Večernje novosti”, ali bez iznošenja detalja. O detaljima će, kako kaže direktor kancelarije za Kosovo Marko... »

Dveri: Selaković da odgovori da li postoje nformacije o mogućim nemirima na Kosovu

Novi magazin petak, 10. avgust 2018.
Pokret Dveri zatražio je danas od generalnog sekretara predsednika Srbije Nikole Selakovića da odgovori da li postoje informacije o mogućim nemirima na Kosovu i Metohiji ili predsednik Srbije Aleksandar Vučić svojim izjavama o mogućem sukobu samo zastrašuje narod.
Iz tog pokreta su upitali i zašto se žuri s rešavanjem kosovskog problema i ocenili da je vladajuća Srpska napredna stranka odgovorna za ukidanje srpskih institucija, policije i sudstva na Kosovu. U saopštenju Dveri se dodaje da... »

Ko je licemer i koga, po Dačiću, treba da bude sramota?

B92 petak, 10. avgust 2018.
B92: Ko je licemer i koga, po Dačiću, treba da bude sramota?
O stavovima velikih svetskih sila povodom kosovskog pitanja u poslednjim nedeljama uglavnom govori šef srpske diplomatije Ivica Dačić.
U provladinim medijima često su citirane i isticane na naslovnim stranama njegove tvrdnje da se američka pozicija promenila. “Ranije su smatrali da je pitanje Kosova rešeno i da mi imamo samo da priznamo Kosovo. Nova... »

Dveri: Selaković, pravnik koji se zalaže za kršenje Ustava

Danas petak, 10. avgust 2018.
Samo je kod nas moguće da jedan doktor pravnih nauka podržava kršenje Ustava i međunarodnih pravnih dokumenata, a to upravo čini Nikola Selaković kada podržava ideju o podeli Kosova, saopštio je srpski pokret Dveri.
„Budući da g. Selaković tvrdi da će se ovim rešenjem izbeći rat u budućnosti tražimo da informiše javnost da li on to ima neke bezbednosne informacije o mogućim nemirima, ili kao i predsednik samo zastrašuje narod,“ navodi se... »

Đurić: Vučić pokazao hrabrost

Danas petak, 10. avgust 2018.
Vršilac dužnosti direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da trenutno „nema na stolu apsolutno ništa“ što bi bilo vezano za podelu Kosova, ističući da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „pokazao hrabrost“ kad je pomenuo predlog o razgraničenju.
Predsednik Srbije je pokazao hrabrost i smelost da izađe sa svojim razmišljanjem o toj temi, i još više da predloži da se razgovara o toj temi, rekao je Đurić na konferenciji za novinare. On je poručio da će vlast, čim bude... »

"SAD menja stav o Kosovu"

Vesti online petak, 10. avgust 2018.
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je izjavio da se promenila pozicija SAD prema pitanju KiM i da sada svi vide prištinsku stranu kao remetilački faktor koji odbija da dođe do kompromisa.
Dačić je ponovio da podržava predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je, govoreći o rešavanju kosovskog pitanja, rekao da se zalaže za razgraničenje sa Albancima. - Promenila se pozicija SAD, ranije su smatrali da je... »

Dačić: Podržavam predlog Vučića za razgraničenje KiM, to je jedino moguće rešenje

Kurir petak, 10. avgust 2018.
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da podržava zalaganje predsednika Srbije Aleksandra Vučića za razgraničenje Kosova i da smatra da je to jedino moguće rešenje. "Ja se za to zalažem već desetak godina i mislim da je to jedino moguće i brzo rešenje koje u ovom trenutku... »

"Vučić za rešenje kojim će se izbeći rat"

Mondo petak, 10. avgust 2018.
Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković kaže da je pitanje Kosova i Metohije najvažniji i najteži problem i da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić zalaže za rešenje kojim će se izbeći rat u budućnosti.
Foto: Mondo/Stefan Stojanović Selaković je za RTS rekao da je o razgraničenju, za koje je Vučić juče rekao da se zalaže, govorio još Dobrica Ćosić, koji je bio predsednik SRJ pre 26 godina. "To samo govori koliko je ovaj problem... »

Dačić: Zagovaram ideju razgraničenja već deset godina

Danas petak, 10. avgust 2018.
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas za Prvu televiziju da podržava predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića o razgraničenju sa Kosovom, uz napomenu da on sam tu ideju zagovara već skoro deset godina.
On je istakao da je najveća i najvažnija promena stava Amerike, koja je ranije smatrala da je pitanje Kosova rešeno i da mi treba samo da ga priznamo, dok je nova administracija promenila poziciju i otvorena je da sagleda sve... »

Selaković o KiM: Vreme ne radi za nas

Vesti online petak, 10. avgust 2018.
"Pitanje Kosova i Metohije je najvažniji i najkompleksniji problem, više ne sme da se čeka, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić zalaže se za rešenje kojim će se izbeći rat u budućnosti", istakao je danas generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković.
- Prošla su vremena kada je vreme radilo u korist Srbije - upozorava on. - Šta da cekamo, hoćemo li da čekamo da u situaciji u kojoj zabijamo glavu u pesak ugrozimo i ekonomiju i nova radna mesta, a smanjili smo za pola... »

Selaković o kosovskom pitanju: Nemamo šta da čekamo, vreme više ne radi u korist Srbije

Kurir petak, 10. avgust 2018.
Pitanje Kosova i Metohije je najvažniji i najkompleksniji problem, više ne sme da se čeka, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić zalaže se za rešenje kojim će se izbeći rat u budućnosti, istakao je danas generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković. Prošla su vremena kada je vreme radilo u... »

Selaković o Kosovu: Šanse su 95 odsto da rešenja neće biti

N1 Info petak, 10. avgust 2018.
Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da je pitanje Kosova i Metohije najvažniji i najteži problem i da s njegovim rešenjem više ne smemo da čekamo, mada su šanse za to svega pet odsto.
Gostujući u Dnevniku Radio televizije Srbije, Selaković je rekao da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić zalaže za rešenje kojim će se izbeći rat u budućnosti. Podsetivši da je o razgraničenju, koje je Vučić pomenuo kao moguće... »

Selaković o KiM: Najkompleksniji problem, nemamo šta da čekamo

Blic petak, 10. avgust 2018.
Pitanje Kosova i Metohije je najvažniji i najkompleksniji problem, više ne sme da se čeka, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić zalaže se za rešenje kojim će se izbeći rat u budućnosti, istakao je danas generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković. Kako je kazao, prošla su vremena kada je... »

Ne smemo više da čekamo, Vučić se zalaže za rešenje kojim će se izbeći rat: Selaković o razgraničenju

Telegraf petak, 10. avgust 2018.
Prošla su vremena kada je vreme radilo za nas - istakao je Selaković
Pitanje Kosova i Metohije je najvažniji i najkompleksniji problem, više ne sme da se čeka, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić zalaže se za rešenje kojim će se izbeći rat u budućnosti, istakao je danas generalni sekretar... »

Selaković o "za šta se zalaže predsednik Vučić"

B92 petak, 10. avgust 2018.
B92: Selaković o "za šta se zalaže predsednik Vučić"
Beograd -- Pitanje KiM je najvažniji i najkompleksniji problem, više ne sme da se čeka, rekao je generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković.
Kako je rekao, predsednik Srbije Aleksandar Vučić zalaže se za rešenje kojim će se izbeći rat u budućnosti. Prošla su vremena kada je vreme radilo u korist Srbije, upozorava on. "Šta da čekamo, hoćemo li da čekamo da u situaciji... »

Selaković: Kosovsko pitanje se rešava svakog dana, nemamo šta da čekamo

RTS petak, 10. avgust 2018.
RTS: Selaković: Kosovsko pitanje se rešava svakog dana, nemamo šta da čekamo
Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković ističe da je pitanje Kosova i Metohije najvažniji i najteži problem, te da predsednik i Vlada svakog dana rade na rešenju. Ističe da više ne sme da se čeka, te da se Vučić zalaže za rešenje kojim će se izbeći rat u budućnosti.
Nikola Selaković je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je o razgraničenju, koje je predsednik Vučić pomenuo kao moguće rešenje za Kosovo, govorio još Dobrica Ćosić, koji je bio predsednik SRJ pre 26 godina. "To samo govori... »

Selaković: Kosovsko pitanje se rešava svakog dana

Danas petak, 10. avgust 2018.
Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je za RTS da je pitanje Kosova i Metohije najvažniji i najteži problem, te da predsednik i Vlada svakog dana rade na rešenju.
Ističe da više ne sme da se čeka, te da se Vučić zalaže za rešenje kojim će se izbeći rat u budućnosti. Nikola Selaković je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je o razgraničenju, koje je predsednik Vučić pomenuo kao moguće... »

Dačić: Zamolio sam NATO da dolaze redovnim avio linijama

Večernje novosti  pre 1 sat  još 2 povezane

Izvučena sedmica na lotou: Evo gde ide šest miliona evra

Večernje novosti  pre 3 sata  još 1 povezana

Krah bregzita: Parlament odbacio predlog Tereze Mej

Večernje novosti  pre 1 sat  još 1 povezana

Partizan izgubio od Monaka u Beogradu

Danas  pre 1 sat  još 2 povezane
©2018 Netmark d.o.o.