"U Briselu žele da nam pošalju plaćene vojnike u Mađarsku"

"U Briselu žele da nam pošalju plaćene vojnike u Mađarsku"

B92 petak, 14. septembar 2018.
B92: "U Briselu žele da nam pošalju plaćene vojnike u Mađarsku"
Mađarski premijer Viktor Orban je izjavio da Evropska unija nastoji da Mađarskoj oduzme pravo da štiti sopstvene granice.
"Oni žele da iz Brisela ovamo pošalju plaćene vojnike koji će puštati migrante (u Mađarsku)", rekao je Orban za državni "Košut radio", prenosi MTI. U vezi sa izveštajem evropske poslanice iz Holandije Judit Sargentini koji je... »

Orban ljut na EU: Hoće da nas žigošu, šalju vojsku

Mondo petak, 14. septembar 2018.
Mađarski premijer Viktor Orban danas je izjavio da Evropska unija nastoji da Mađarskoj oduzme pravo da štiti sopstvene granice.
"Oni žele da iz Brisela ovamo pošalju plaćene vojnike koji će puštati migrante (u Mađarsku)", rekao je Orban. U vezi s izveštajem evropske poslanice iz Holandije Judit Sargentini koji je Evropski parlament usvojio u sredu, Orban... »

Orban: Razmotrićemo pravne korake povodom odluke EP

N1 Info petak, 14. septembar 2018.
Mađarska vlada odlučiće u ponedeljak o pravnim koracima povodom odluke Evropskog parlamenta protiv te zemlje zbog ignorisanja demokratskih standarda, rekao je premijer Viktor Orban.
Evropski parlament glasao je o sankcionisanju Mađarske zbog ignorisanja pravila EU o demokratiji, građanskim pravima i korupciji. Orban je za državni radio rekao da očekuje "ozbiljnu pravnu raspravu" o odluci. Orban, jedan od... »

Orban: EU želi da ovamo pošalje vojnike da puštaju migrante

Vesti online petak, 14. septembar 2018.
Mađarski premijer Viktor Orban danas je izjavio da Evropska unija nastoji da Mađarskoj oduzme pravo da štiti sopstvene granice.
- Oni žele da iz Brisela ovamo pošalju plaćene vojnike koji će puštati migrante (u Mađarsku) - rekao je Orban za državni "Košut radio", prenosi MTI. U vezi sa izveštajem evropske poslanice iz Holandije Judit Sargentini koji je... »

Orban najavio odgovor na kaznu iz EU: Hoće da nam oduzmu pravo da štitimo sopstvene granice! (video)

Kurir petak, 14. septembar 2018.
BUDIMPEŠTA - Premijer Mađarske Viktor Orban danas je izjavio da će mađarska vlada u ponedeljak doneti odluku o pravnim koracima koje će preduzeti kako bi se suprotstavila odluci Evropskog parlamenta o pokretanju kaznene procedure protiv Budimpešte zbog omalovažavanja demokratskih standarda EU i dodao da Brisel hoće da oduzme Mađarskoj pravo da štiti sopstvene granice.
"Oni žele da iz Brisela ovamo pošalju plaćene vojnike koji će puštati migrante (u Mađarsku)", rekao je Orban za državni "Košut radio", prenosi MTI. #RawPolitics | A first for the European Parliament, they have voted to trigger... »

"EU: želi da ovamo pošalje plaćene vojnike da puštaju migrante": Orban pojačao retoriku nakon odluke Brisela

Blic petak, 14. septembar 2018.
Mađarski premijer Viktor Orban danas je izjavio da Evropska unija nastoji da Mađarskoj oduzme pravo da štiti sopstvene granice. - Oni žele da iz Brisela ovamo pošalju plaćene vojnike koji će puštati migrante (u Mađarsku) - rekao je Orban za državni "Košut radio", prenosi MTI. U vezi sa izveštajem... »

Orban: Žele da nam pošalju plaćenike

RTV petak, 14. septembar 2018.
RTV: Orban: Žele da nam pošalju plaćenike
BUDIMPEŠTA - Predsednik mađarske vlade Viktor Orban izjavio je danas da Evropska komisija, pošto nije uspela da slomi doslednu migrantsku politiku zvanične Budimpešte, nastoji da na njene granice dovede strane plaćenike.
"Sargentini-izveštaj, usvojen u sredu u Evropskom parlamentu, ne predstavlja za Mađarsku bilo kakvu opasnost, a u pozadini svega stoji dogovor nemačke kancelarske Angele Merkel i francuskog predsednika Emanuela Makrona da bi... »

Orban: U ponedeljak odluka mađarske vlade o pravnim koracima

Vesti online petak, 14. septembar 2018.
Premijer Mađarske Viktor Orban danas je izjavio da će mađarska vlada u ponedeljak doneti odluku o pravnim koracima koje će preduzeti kako bi se suprotstavila odluci Evropskog parlamenta o pokretanju kaznene procedure protiv Budimpešte zbog omalovažavanja demokratskih standarda EU.
Rojters prenosi da je Orban mađarskom državnom radiju kazao da očekuje "ozbiljnu pravnu debatu" u vezi s ovom odlukom. Podseća se da je Evropski parlament u sredu izglasao sankcije Mađarskoj zbog omalovažavanja pravila EU u... »

Orban razmišlja o odgovoru Evropskom parlamentu

B92 petak, 14. septembar 2018.
B92: Orban razmišlja o odgovoru Evropskom parlamentu
Budimpešta -- Premijer Mađarske Viktor Orban kaže da će vlada u ponedeljak doneti odluku o pravnim koracima koje će preduzeti kako bi se suprotstavila odluci parlamenta EU.
Podsetimo, Evropski parlament je doneo odluku o pokretanju kaznene procedure protiv Budimpešte zbog omalovažavanja demokratskih standarda EU. Rojters prenosi da je Orban mađarskom državnom radiju kazao da očekuje "ozbiljnu pravnu... »

Poljska protiv sankcija Mađarskoj

Danas petak, 14. septembar 2018.
Poljska će staviti veto na eventualne evropske sankcije Mađarskoj, izjavio je danas u Vilnjusu šef poljske diplomatije Jacek Čaputovič reagujući na odluku Evropskog parlamenta o pokretanju procedure protiv vlasti u Budimpešti.
„U slučaju razgovora o tome u Evropskom savetu, mi ćemo biti protiv. Stavićemo veto na odluku o sankcjama“, rekao je Čaputovič tokom posete Litvaniji, prenosi RSE. Evropski poslanici glasali su u sredu za preduzimanje mera protiv... »
©2019 Netmark d.o.o.