Povezane vesti

Šta stoji u zakonima Prištine kojima se na mala vrata gura vojska Kosova

Blic petak, 14. septembar 2018.
Predlozi tri zakona, koji se odnose na transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, a koje je vlada u Prištini utvrdila u odsustvu članova Srpske liste, predviđaju povećanje broja pripadnika sa 2.500 na 5.000 i 3.000 rezervista, umesto dosadašnjih 800, kao i proširenje nadležnosti, rekao... »

Priština: KBS sa istim imenom, ali – duplo više vojnika?

RTV petak, 14. septembar 2018.
RTV: Priština: KBS sa istim imenom, ali – duplo više vojnika?
PRIŠTINA - Predlozi tri zakona, koji se odnose na transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, koje je vlada u Prištini utvrdila u odsustvu članova Srpske liste, predviđaju povećanje broja pripadnika sa 2.500 na 5.000 i 3.000 rezervista, umesto dosadašnjih 800, kao i proširenje nadležnosti, rekao je ministar za pitanje tog resora Rustem Beriša.
Beriša je, prenosi Epoka, rekao da se ime Kosovskih bezbednosnih snaga neće menjati. "Ideja je da se započne sa procesom tranzicije, sve dok se ne steknu uslovi za ustavne izmene", rekao je Beriša Inače, odluku o usvajanju tri... »

Igor Simić: Cilj Prištine da se skrene pažnja sa dijaloga i izazove nekontrolisana reakcija Srba sa KiM

Kurir petak, 14. septembar 2018.
Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je danas da je cilj predloga zakona o formiranju takozvane kosovske vojske da se izazovu tenzije nakon posete predsednika Srbije Kosovu, ali i da se skrene pažnja javnosti sa dijaloga Beograda i Prištine. "Bez saglasnosti poslanika Srpske liste (u... »

Simić: Priština skreće pažnju

B92 petak, 14. septembar 2018.
B92: Simić: Priština skreće pažnju
Beograd -- Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio da je cilj predloga zakona o formiranju takozvane kosovske vojske da se izazovu tenzije i da se skrene pažnja.
"Bez saglasnosti poslanika Srpske liste (u kosovskoj skupštini) i izmene Ustava, nemoguće je izvršiti transformaciju bezbednosnih snaga Kosova", naglasio je Simić za TV Pink. Prema njegovim rečima, prištinska strana na sve moguće... »

"Odluka vlade u Prištini o vojsci destabilizuje razgovore" (VIDEO)

Vesti online petak, 14. septembar 2018.
Predsednik Skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun kaže za RTS da, "potez prištinske vlade, koja je usvojila predloge zakona o tranformaciji Kosovskih snaga bezbednosti u vojsku, pokazuje sve jaču nespremnost Prištine da se postigne konačan dogovor sa Beogradom. To svakako nanosi štetu i destabilizuje razgovore koji se obavljaju na planu konačnog reševanja statusa KiM", ističe Drecun.
Milovan Drecun je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo da Priština očigledno ne odustaje od namere da mimo volje, interesa i bezbednosti srpskog naroda stvori oružanu silu koja je apsolutno suprotna Rezoluciji 1244 kojom je... »

Drecun: Destabilizacija razgovora Prištine i Beograda

Danas petak, 14. septembar 2018.
Predsednik Odbora Skupštine Srbije Milovan Drecun ocenio je da potez prištinske vlade, koja je usvojila predloge zakona o tranformaciji Kosovskih snaga bezbednosti u vojsku, pokazuje sve jaču nespremnost Prištine da se postigne konačan dogovor sa Beogradom.
To svakako nanosi štetu i destabilizuje razgovore koji se obavljaju na planu konačnog rešavanja statusa Kosova, rekao je Drecun za RTS. On je kazao da bi te snage dodatno ugrozile međuetničke odnose koji izuzetno narušeni između... »

Simić: Priča o vojsci da se skrene pažnja sa dijaloga

Blic petak, 14. septembar 2018.
Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je danas da je cilj predloga zakona o formiranju takozvane kosovske vojske da se izazovu tenzije nakon posete predsednika Srbije Kosovu, ali i da se skrene pažnja javnosti sa dijaloga Beograda i Prištine. - Bez saglasnosti poslanika Srpske liste i... »

Simić: Cilj Prištine da se skrene pažnja sa dijaloga

Vesti online petak, 14. septembar 2018.
Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je danas da je cilj predloga zakona o formiranju takozvane kosovske vojske da se izazovu tenzije nakon posete predsednika Srbije Kosovu, ali i da se skrene pažnja javnosti sa dijaloga Beograda i Prištine.
- Bez saglasnosti poslanika Srpske liste (u kosovskoj skupštini) i izmene Ustava, nemoguće je izvršiti transformaciju bezbednosnih snaga Kosova - naglasio je Simić za TV Pink. Prema njegovim rečima, prištinska strana na sve... »

Drecun: Odluka vlade u Prištini o vojsci destabilizuje razgovore

RTS petak, 14. septembar 2018.
RTS: Drecun: Odluka vlade u Prištini o vojsci destabilizuje razgovore
Predsednik Skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun kaže za RTS da potez prištinske vlade, koja je usvojila predloge zakona o tranformaciji Kosovskih snaga bezbednosti u vojsku, pokazuje sve jaču nespremnost Prištine da se postigne konačan dogovor sa Beogradom. To svakako nanosi štetu i destabilizuje razgovore koji se obavljaju na planu konačnog reševanja statusa KiM, ističe Drecun.
Milovan Drecun je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo da Priština očigledno ne odustaje od namere da mimo volje, interesa i bezbednosti srpskog naroda stvori oružanu silu koja je apsolutno suprotna Rezoluciji 1244 kojom je... »

Simić: Srpska lista neće podržati transformaciju Kosovskih snaga bezbednosti

Blic petak, 14. septembar 2018.
Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je danas da Srpska lista i srpski narod na KiM neće podržati transformaciju bezbednosnih snaga u Vojsku Kosova, jer je to protivno interesima srpskog naroda, Rezoluciji SB UN 12 44 i Kumanovskom sporazumu. Simić je za "Radio Kontakt Plus", komentarišući... »
©2018 Netmark d.o.o.