Dačić: Vojska Kosova bi služila za eventualne sukobe

Dačić: Vojska Kosova bi služila za eventualne sukobe

Glas Amerike petak, 14. septembar 2018.
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u petak da se Srbija apsolutno protivi formiranju vojske Kosova, jer je to u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 i vodi ka ugrožavanju stabilnosti i bezbednosti na Kosovu. Rezolucija 1244 vidi Kfor kao jedini oblik oružanog prisustva na Kosovu,... »

Dačić: Priča o Vojsci Kosova novi udarac mirovnom procesu

Blic petak, 14. septembar 2018.
Namera Prištine da formira Vojsku Kosova predstavlja još jedan udarac mirovnom procesu, ocenio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i dodao da to rade one snage koje žele da potkopaju mogućnost iznalaženja trajnog rešenja. - Srbija je apsolutno protivi formiranju Vojske Kosova i... »

Dačić: Srbija se apsolutno protivi formiranju vojske Kosova

Nova ekonomija petak, 14. septembar 2018.
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio da se Srbija apsolutno protivi formiranju oružanih snaga Kosova jer je to u suprotnosti sa Rezolucijom 1244. "To apsolutno ugrožava bezbednost i stabilnost na Kosovu", rekao je Dačić. On je dodao da Rezolucija SB UN 1244 kao oružane snage predviđa samo... »

Dačić: Protiv formiranja vojske Kosova

Danas petak, 14. septembar 2018.
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je danas da se Srbija apsolutno protivi formiranju vojske Kosova, ukazujući da to vodi ka ugrožavanju stabilnosti i bezbednosti na Kosovu.
To je u suprotnosti sa aktuelnim međunarodnim pravnim poretkom i Rezolucijom 1244 koja vidi Kfor kao jedini oblik oružanog prisustva, rekao je Dačić i upitao čemu bi te snage služile pored Kfora, osim za neke eventualne sukobe.... »

"Vidi se, NATO i SAD nisu zadovoljni i protivno je R-1244"

B92 petak, 14. septembar 2018.
B92: "Vidi se, NATO i SAD nisu zadovoljni i protivno je R-1244"
Beograd -- Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio da se Srbija apsolutno protivi formiranju oružanih snaga Kosova jer je to u suprotnosti sa Rezolucijom 1244.
"To apsolutno ugrožava bezbednost i stabilnost na Kosovu", rekao je Dačić. On je dodao da Rezolucija SB UN 1244 kao oružane snage predviđa samo Kfor i upitao čemu bi vojska Kosova služila pored Kfora. Dačić je ocenio da se, prema... »

Dačić: Formiranje vojske Kosova ugrozilo bi stabilnost

N1 Info petak, 14. septembar 2018.
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da se Srbija apsolutno protivi formiranju oružanih snaga Kosova jer je to u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 i ugrožava bezbednost na Kosovu. "To apsolutno ugrožava bezbednost i stabilnost na Kosovu", rekao je Dačić.
On je dodao da Rezolucija SB UN 1244 kao oružane snage predviđa samo Kfor i upitao čemu bi vojska Kosova služila pored Kfora. Dačić je ocenio da se, prema reakcijama NATO i SAD, vidi da nisu zadovoljni načinom na koji Kosovo... »

Dačić: Srbija apsolutno protiv formiranja vojske Kosova

RTS petak, 14. septembar 2018.
RTS: Dačić: Srbija apsolutno protiv formiranja vojske Kosova
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručuje da se Srbija apsolutno protivi formiranju vojske Kosova, ukazujući da to vodi ka ugrožavanju stabilnosti i bezbednosti u južnoj pokrajini.
Ivica Dačić je rekao da je to u suprotnosti sa aktuelnim međunarodnim pravnim poretkom i Rezolucijom 1244 koja vidi Kfor kao jedini oblik oružanog prisustva. "Smatramo da je to još jedan udarac mirovnom procesu i da to čine snage... »

Srbija se protivi formiranju oružanih snaga Kosova! Dačić: Čemu bi ta vojska služila pored Kfora?

Kurir petak, 14. septembar 2018.
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da se Srbija apsolutno protivi formiranju oružanih snaga Kosova jer je to u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 i ugrožava bezbednost na Kosovu. "To apsolutno ugrožava bezbednost i stabilnost na Kosovu", rekao je Dačić. On je dodao da Rezolucija SB... »

Dačić: Srbija se apsolutno protivi formiranju tzv. kosovske vojske

Večernje novosti petak, 14. septembar 2018.
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da se Srbija apsolutno protivi formiranju oružanih snaga Kosova jer je to u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 i ugrožava bezbednost na Kosovu
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da se Srbija apsolutno protivi formiranju oružanih snaga Kosova jer je to u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 i ugrožava bezbednost na Kosovu. "To apsolutno ugrožava bezbednost i... »

Srbija se protivi formiranju oružanih snaga Kosova

Al Jazeera petak, 14. septembar 2018.
NATO i SAD traže da se formiranje vojske Kosova izvede kroz ustavne promjene i to se ne može dogoditi bez predstavnika Srba u Skupštini Kosova, kaže šef diplomatije Srbije Ivica Dačić.
Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u petak da se njegova zemlja apsolutno protivi formiranju oružanih snaga Kosova, jer je to, kako je rekao, u suprotnosti s Rezolucijom 1244 Vijeća sigurnosti Ujedinjenih... »

Dačić: Srbija se apsolutno protivi formiranju oružanih snaga Kosova

Slobodna Evropa petak, 14. septembar 2018.
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je u petak da se Srbija apsolutno protivi formiranju oružanih snaga Kosova jer je to u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 i ugrožava bezbednost na Kosovu. "To apsolutno ugrožava bezbednost i stabilnost na Kosovu", rekao je Dačić. On je dodao da Rezolucija... »

Kina zatvorila Tibet za strance

Novi magazin  pre 1 sat  još 8 povezanih

Poginuo rudar u Resavici

Dnevnik  pre 46 minuta  još 7 povezanih

Danas pretežno sunčano, temperatura do 15 stepeni

IndeksOnline  pre 2 sata  još 7 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.