Povezane vesti

Vučić odgovorio na saopštenje SPC: Pogađa me njihovo loše mešanje, neću da se kockam

Telegraf pre 4 dana
- Šta nam je ostalo od 1999. i od 2009. i gde su nam vojska, narod i koju teritoriju kontrolišemo? Kako da to čuvamo? - upitao je Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Helsinkiju da ga pogađa "loše mešanje" Srpske pravoslavne crkve u politiku. On je povodom saopštenja Sabora SPC da ni po koju cenu ne sme da se dovede pod znak pitanja pun... »

Vučić: Moj posao je da branim Srbiju

RTS pre 4 dana
RTS: Vučić: Moj posao je da branim Srbiju
Povodom stava Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve o nedeljivosti KiM, predsednik Aleksandar Vučić je rekao da mu je čudno i pomalo žalosno to što neki od njih najviše vole da se druže sa onima koji su "najviše doprineli stvaranju suvereniteta nekih drugih na Kosovu i Metohiji".
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se suverenitet Srbije na Kosovo i Metohiji ni po koju cenu ne može dovesti pod znak pitanja i da se na svaki način mora očuvati, ali je podsetio da Srbija nema potpuni suverenitet... »

Vučić o stavu SPC o Kosovu: Moj posao je da brinem o državi i narodu, neću da se junačim i šaljem tuđu decu u smrt

Kurir pre 4 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se suverenitet Srbije na Kosovo i Metohiji ni po koju cenu ne može dovesti pod znak pitanja i da se na svaki način mora očuvati, ali je podsetio da Srbija nema potpuni suverenitet nad tom svojom pokrajinom već mnogo godina, desetinama godina".... »

Sinod SPC-a zabrinut zbog Kosova

Al Jazeera pre 4 dana
Vrh Srpske pravoslavne crkve ne podržava zamrznuti konflikt na Kosovu, ali je i zabrinut zbog mogućeg razgraničenja.
Puni suverenitet i integritet Srbije na Kosovu ne smije se dovesti u pitanje ni po koju cijenu, priopćio je Sveti arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve nakon izvanrednog zasjedanja, uz napomenu kako ne podržava "zamrznuti... »

Stamatović podržao stav Sabora SPC o Kosovu i Metohiji

Beta pre 4 dana
Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović "bezrezervno" je danas podržao stav Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve (SPC) da se, ni po koju cenu, ne sme dovesti u pitanje puni suverenitet i integritet Srbije na Kosovu i Metohiji i pozvao SPC da 800. godišnjicu autokefalnosti, naredne... »

Vučić: Ne slažem se sa stavovima SPC, ali oni su mnogo moćniji od mene

RTV pre 4 dana
RTV: Vučić: Ne slažem se sa stavovima SPC, ali oni su mnogo moćniji od mene
HELSINKI/BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je razumeo poruku Srpske pravoslavne crkve o kosovskom pitanju, ali da ona neće promeniti njegovo mišljenje.
Vučić je novinarima u Helsinkiju, komentarišući stavove SPC da se suverenitet Srbije na KiM ni po koju cenu ne može dovesti pod znak pitanja i na svaki način mora očuvati, rekao da je dobro shvata da su državi vezane ruke.... »

Sabor SPC: Brine nas ideja o razgraničenju

Večernje novosti pre 4 dana
Srpska pravoslavna crkva protiv zamrznutog konflikta na KiM, ali istovremeno upozorava: Posledice odluke tragične za opstanak naroda
SRPSKA pravoslavna crkva ne podržava zamrznuti konflikt na Kosovu i Metohiji i zalaže se za nastavak dijaloga ali, kako je u sredu saopštio sa vanrednog zasedanja, Sveti arhijerejski sabor SPC izražava zabrinutost da se "pod... »

Vučić: Koji suverenitet da čuvamo na Kosovu?

Danas pre 4 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom saopštenja Sabora Srpske pravoslavne crkve o Kosovu, da ga pogađa „njihovo loše mešanje u politiku“ i upitao koji suverenitet Srbija treba da čuva na Kosovu, kako to traži SPC.
„Kažete da čuvamo puni suverenitet, a moje pitanje za vas je: Koji suverenitet?“, upitao je Vučić u izjavi novinarima u Helsinkiju, gde boravi na samitu Evropske narodne partije. Vučić je konstatovao da su teritorija, narod i... »

Vučić: Loše mešanje SPC u politiku, pogađa me

B92 pre 4 dana
B92: Vučić: Loše mešanje SPC u politiku, pogađa me
Helsinki -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio u Helsinkiju da ga pogađa "loše mešanje" Srpske pravoslavne crkve u politiku.
On je, povodom saopštenja Sabora SPC da ni po koju cenu ne sme da se dovede u pitanje pun suverenitet i integritet Srbije na Kosovu i Metohi, rekao da suverenitet čuvaju teritorija i narod, i pitao šta od toga Srbija ima na... »

SPC: Kosovo i Metohija nije samo političko pitanje

Blic pre 4 dana
Srpska pravoslavna crkva ne podržava zamrznuti konflikt na Kosovu i Metohiji, zalaže se za nastavak dijaloga međutim, izražava zabrinutost da se „pod vidom navodnog razgraničenja između Srba i Albanaca nameće mogućnost odvajanja dela KiM iz sastava Srbije“. Ovogodišnje redovno jesenje zasedanje... »

Vučić: Razumeo sam poruku SPC, ali ne menjam mišljenje

Blic pre 4 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je razumeo poruku Srpske pravoslavne crkve o kosovskom pitanju, ali da ona neće promeniti njegovo mišljenje. Vučić je novinarima u Helsinkiju, komentarišući stavove SPC da se suverenitet Srbije na KiM ni po koju cenu ne može dovesti pod znak... »

Vučić: Razumeo sam poruku SPC ali ne menjam mišljenje

Politika pre 4 dana
HELSINKI - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je razumeo poruku Srpske pravoslavne crkve o kosovskom pitanju, ali da ona neće promeniti njegovo mišljenje. Vučić je novinarima u Helsinkiju, komentarišući stavove SPC da se suverenitet Srbije na KiM ni po koju cenu ne može dovesti... »

Vučić: Pogađa me loše mešanje SPC u politiku

SEEbiz pre 4 dana
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Helsinkiju da ga pogađa "loše mešanje" Srpske pravoslavne crkve u politiku.
On je povodom saopštenja Sabora SPC da ni po koju cenu ne sme da se dovede pod znak pitanja pun suverenitet i integritet Srbije na Kosovu i Metohiji rekao da suverenitet čuvaju teritorija i narod, i pitao šta od toga Srbija ima... »

Vučić: Pogađa me loše mešanje SPC u politiku

N1 Info pre 4 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Helsinkiju da ga pogađa "loše mešanje" Srpske pravoslavne crkve u politiku.
On je povodom saopštenja Sabora SPC da ni po koju cenu ne sme da se dovede pod znak pitanja pun suverenitet i integritet Srbije na Kosovu i Metohiji rekao da suvereniti čuvaju teritorija i narod, i pitao šta od toga Srbija ima na... »

Vučić komentarisao poruku SPC o Kosovu: Razumeo sam, ali...

Sputnik pre 4 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je razumeo poruku Srpske pravoslavne crkve o kosovskom pitanju, ali da ona neće promeniti njegovo mišljenje.
Vučić je novinarima u Helsinkiju, komentarišući stavove SPC da se suverenitet Srbije na KiM ni po koju cenu ne može dovesti pod znak pitanja i na svaki način mora očuvati, rekao da to dobro shvata, ali da su državi vezane ruke.... »

Vučić: Pogađa me loše mešanje SPC u politiku (VIDEO)

Beta pre 4 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Helsinkiju da ga pogadja "loše mešanje" Srpske pravoslavne crkve u politiku.  On je povodom saopštenja Sabora SPC da ni po koju cenu ne sme da se dovede pod znak pitanja pun suverenitet i integritet Srbije na Kosovu i Metohi rekao da suvereniti... »

Vučić odgovorio SPC: Loše mešanje u politiku

Mondo pre 4 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Helsinkiju da ga pogađa "loše mešanje" Srpske pravoslavne crkve u politiku.
Foto: Mondo/Goran Sivački On je povodom saopštenja Sabora SPC da ni po koju cenu ne sme da se dovede pod znak pitanja pun suverenitet i integritet Srbije na Kosovu i Metohiji rekao da suverenitet čuvaju teritorija i narod, i... »

Sabor SPC objavio stav o Kosovu

Vesti online pre 4 dana
Srpska pravoslavna crkva ne podržava zamrznuti konflikt na Kosovu i Metohiji i zalaže se za nastavak dijaloga ali, kako je danas saopštio Sveti Arhijerejski sabor SPC, izražava zabrinutost da se "pod vidom navodnog razgraničenja između Srba i Albanaca nameće mogućnost odvajanja dela KiM iz sastava Srbije".
U saopštenju sa vanrednog zasedanja, Sabor SPC ponovio je da se suverenitet i integritet Srbije na Kosovu i Metohiji ni po koju cenu ne mogu dovesti pod znak pitanja i apelovao na državne predstavnike Srbije da, umesto traženju... »

Crkva poručila državi: Kosovo nije samo državno pitanje

B92 pre 4 dana
B92: Crkva poručila državi: Kosovo nije samo državno pitanje
Beograd -- SPC ne podržava zamrznuti konflikt na KiM i zalaže se za nastavak dijaloga ali je brine razgraničenje, saopštio u sredu Sveti Arhijerejski Sabor SPC.
Srpsku pravoslavnu crkvu naime brine da se "pod vidom navodnog razgraničenja između Srba i Albanaca nameće mogućnost odvajanja dela KiM iz sastava Srbije". U saopštenju sa vanrednog zasedanja, Sveti Arhijerejski Sabor SPC ponovio... »

SPC: Rešenje za Kosovo i Metohiju ne može biti monopol državnih organa

Danas pre 5 dana
Ni pod koju cenu ne sme da se dovede pod znak pitanja puni suverenitet i integritet Srbije na Kosovu i Metohiji, saopštio je večeras Sveti arhijerejski Sabor Srpske pravoslavne crkve i istakao da Kosovo nikada nije bilo, niti može biti samo političko pitanje za čije rešavanje monopol imaju isključivo državni organi.
Za nas je pitanje Kosova i Metohije, kroz svu našu istoriju i danas, pre svega pitanje opstanka našeg sveštenstva, monaštva, vernog naroda i, naročito, naših drevnih svetinja bez kojih ne bismo bili ono što jesmo, navodi se u... »

Srpska pravoslavna crkva nije za zamrznuti konflikt, postoji zabrinutost zbog razgraničenja

Blic pre 5 dana
Srpska pravoslavna crkva ne podržava zamrznuti konflikt na Kosovu i Metohiji i zalaže se za nastavak dijaloga ali, kako je danas saopštio Sveti Arhijerejski Sabor SPC, izražava zabrinutost da se "pod vidom navodnog razgraničenja između Srba i Albanaca nameće mogućnost odvajanja dela Kosova i... »
©2018 Netmark d.o.o.