Povezane vesti

Vučić odgovorio na saopštenje SPC: Pogađa me njihovo loše mešanje, neću da se kockam

Telegraf četvrtak, 8. novembar 2018.
- Šta nam je ostalo od 1999. i od 2009. i gde su nam vojska, narod i koju teritoriju kontrolišemo? Kako da to čuvamo? - upitao je Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Helsinkiju da ga pogađa "loše mešanje" Srpske pravoslavne crkve u politiku. On je povodom saopštenja Sabora SPC da ni po koju cenu ne sme da se dovede pod znak pitanja pun... »

Vučić: Moj posao je da branim Srbiju

RTS četvrtak, 8. novembar 2018.
RTS: Vučić: Moj posao je da branim Srbiju
Povodom stava Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve o nedeljivosti KiM, predsednik Aleksandar Vučić je rekao da mu je čudno i pomalo žalosno to što neki od njih najviše vole da se druže sa onima koji su "najviše doprineli stvaranju suvereniteta nekih drugih na Kosovu i Metohiji".
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se suverenitet Srbije na Kosovo i Metohiji ni po koju cenu ne može dovesti pod znak pitanja i da se na svaki način mora očuvati, ali je podsetio da Srbija nema potpuni suverenitet... »

Vučić o stavu SPC o Kosovu: Moj posao je da brinem o državi i narodu, neću da se junačim i šaljem tuđu decu u smrt

Kurir četvrtak, 8. novembar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se suverenitet Srbije na Kosovo i Metohiji ni po koju cenu ne može dovesti pod znak pitanja i da se na svaki način mora očuvati, ali je podsetio da Srbija nema potpuni suverenitet nad tom svojom pokrajinom već mnogo godina, desetinama godina".... »

Sinod SPC-a zabrinut zbog Kosova

Al Jazeera četvrtak, 8. novembar 2018.
Vrh Srpske pravoslavne crkve ne podržava zamrznuti konflikt na Kosovu, ali je i zabrinut zbog mogućeg razgraničenja.
Puni suverenitet i integritet Srbije na Kosovu ne smije se dovesti u pitanje ni po koju cijenu, priopćio je Sveti arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve nakon izvanrednog zasjedanja, uz napomenu kako ne podržava "zamrznuti... »

Stamatović podržao stav Sabora SPC o Kosovu i Metohiji

Beta četvrtak, 8. novembar 2018.
Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović "bezrezervno" je danas podržao stav Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve (SPC) da se, ni po koju cenu, ne sme dovesti u pitanje puni suverenitet i integritet Srbije na Kosovu i Metohiji i pozvao SPC da 800. godišnjicu autokefalnosti, naredne... »

Vučić: Ne slažem se sa stavovima SPC, ali oni su mnogo moćniji od mene

RTV četvrtak, 8. novembar 2018.
RTV: Vučić: Ne slažem se sa stavovima SPC, ali oni su mnogo moćniji od mene
HELSINKI/BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je razumeo poruku Srpske pravoslavne crkve o kosovskom pitanju, ali da ona neće promeniti njegovo mišljenje.
Vučić je novinarima u Helsinkiju, komentarišući stavove SPC da se suverenitet Srbije na KiM ni po koju cenu ne može dovesti pod znak pitanja i na svaki način mora očuvati, rekao da je dobro shvata da su državi vezane ruke.... »

Sabor SPC: Brine nas ideja o razgraničenju

Večernje novosti četvrtak, 8. novembar 2018.
Srpska pravoslavna crkva protiv zamrznutog konflikta na KiM, ali istovremeno upozorava: Posledice odluke tragične za opstanak naroda
SRPSKA pravoslavna crkva ne podržava zamrznuti konflikt na Kosovu i Metohiji i zalaže se za nastavak dijaloga ali, kako je u sredu saopštio sa vanrednog zasedanja, Sveti arhijerejski sabor SPC izražava zabrinutost da se "pod... »

Vučić: Koji suverenitet da čuvamo na Kosovu?

Danas četvrtak, 8. novembar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom saopštenja Sabora Srpske pravoslavne crkve o Kosovu, da ga pogađa „njihovo loše mešanje u politiku“ i upitao koji suverenitet Srbija treba da čuva na Kosovu, kako to traži SPC.
„Kažete da čuvamo puni suverenitet, a moje pitanje za vas je: Koji suverenitet?“, upitao je Vučić u izjavi novinarima u Helsinkiju, gde boravi na samitu Evropske narodne partije. Vučić je konstatovao da su teritorija, narod i... »

Vučić: Loše mešanje SPC u politiku, pogađa me

B92 četvrtak, 8. novembar 2018.
B92: Vučić: Loše mešanje SPC u politiku, pogađa me
Helsinki -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio u Helsinkiju da ga pogađa "loše mešanje" Srpske pravoslavne crkve u politiku.
On je, povodom saopštenja Sabora SPC da ni po koju cenu ne sme da se dovede u pitanje pun suverenitet i integritet Srbije na Kosovu i Metohi, rekao da suverenitet čuvaju teritorija i narod, i pitao šta od toga Srbija ima na... »

SPC: Kosovo i Metohija nije samo političko pitanje

Blic četvrtak, 8. novembar 2018.
Srpska pravoslavna crkva ne podržava zamrznuti konflikt na Kosovu i Metohiji, zalaže se za nastavak dijaloga međutim, izražava zabrinutost da se „pod vidom navodnog razgraničenja između Srba i Albanaca nameće mogućnost odvajanja dela KiM iz sastava Srbije“. Ovogodišnje redovno jesenje zasedanje... »

Vučić: Razumeo sam poruku SPC, ali ne menjam mišljenje

Blic četvrtak, 8. novembar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je razumeo poruku Srpske pravoslavne crkve o kosovskom pitanju, ali da ona neće promeniti njegovo mišljenje. Vučić je novinarima u Helsinkiju, komentarišući stavove SPC da se suverenitet Srbije na KiM ni po koju cenu ne može dovesti pod znak... »

Vučić: Razumeo sam poruku SPC ali ne menjam mišljenje

Politika četvrtak, 8. novembar 2018.
HELSINKI - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je razumeo poruku Srpske pravoslavne crkve o kosovskom pitanju, ali da ona neće promeniti njegovo mišljenje. Vučić je novinarima u Helsinkiju, komentarišući stavove SPC da se suverenitet Srbije na KiM ni po koju cenu ne može dovesti... »

Vučić: Pogađa me loše mešanje SPC u politiku

SEEbiz četvrtak, 8. novembar 2018.
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Helsinkiju da ga pogađa "loše mešanje" Srpske pravoslavne crkve u politiku.
On je povodom saopštenja Sabora SPC da ni po koju cenu ne sme da se dovede pod znak pitanja pun suverenitet i integritet Srbije na Kosovu i Metohiji rekao da suverenitet čuvaju teritorija i narod, i pitao šta od toga Srbija ima... »

Vučić: Pogađa me loše mešanje SPC u politiku

N1 Info četvrtak, 8. novembar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Helsinkiju da ga pogađa "loše mešanje" Srpske pravoslavne crkve u politiku.
On je povodom saopštenja Sabora SPC da ni po koju cenu ne sme da se dovede pod znak pitanja pun suverenitet i integritet Srbije na Kosovu i Metohiji rekao da suvereniti čuvaju teritorija i narod, i pitao šta od toga Srbija ima na... »

Vučić komentarisao poruku SPC o Kosovu: Razumeo sam, ali...

Sputnik četvrtak, 8. novembar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je razumeo poruku Srpske pravoslavne crkve o kosovskom pitanju, ali da ona neće promeniti njegovo mišljenje.
Vučić je novinarima u Helsinkiju, komentarišući stavove SPC da se suverenitet Srbije na KiM ni po koju cenu ne može dovesti pod znak pitanja i na svaki način mora očuvati, rekao da to dobro shvata, ali da su državi vezane ruke.... »

Vučić: Pogađa me loše mešanje SPC u politiku (VIDEO)

Beta četvrtak, 8. novembar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Helsinkiju da ga pogadja "loše mešanje" Srpske pravoslavne crkve u politiku.  On je povodom saopštenja Sabora SPC da ni po koju cenu ne sme da se dovede pod znak pitanja pun suverenitet i integritet Srbije na Kosovu i Metohi rekao da suvereniti... »

Vučić odgovorio SPC: Loše mešanje u politiku

Mondo četvrtak, 8. novembar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Helsinkiju da ga pogađa "loše mešanje" Srpske pravoslavne crkve u politiku.
Foto: Mondo/Goran Sivački On je povodom saopštenja Sabora SPC da ni po koju cenu ne sme da se dovede pod znak pitanja pun suverenitet i integritet Srbije na Kosovu i Metohiji rekao da suverenitet čuvaju teritorija i narod, i... »

Sabor SPC objavio stav o Kosovu

Vesti online četvrtak, 8. novembar 2018.
Srpska pravoslavna crkva ne podržava zamrznuti konflikt na Kosovu i Metohiji i zalaže se za nastavak dijaloga ali, kako je danas saopštio Sveti Arhijerejski sabor SPC, izražava zabrinutost da se "pod vidom navodnog razgraničenja između Srba i Albanaca nameće mogućnost odvajanja dela KiM iz sastava Srbije".
U saopštenju sa vanrednog zasedanja, Sabor SPC ponovio je da se suverenitet i integritet Srbije na Kosovu i Metohiji ni po koju cenu ne mogu dovesti pod znak pitanja i apelovao na državne predstavnike Srbije da, umesto traženju... »

Crkva poručila državi: Kosovo nije samo državno pitanje

B92 četvrtak, 8. novembar 2018.
B92: Crkva poručila državi: Kosovo nije samo državno pitanje
Beograd -- SPC ne podržava zamrznuti konflikt na KiM i zalaže se za nastavak dijaloga ali je brine razgraničenje, saopštio u sredu Sveti Arhijerejski Sabor SPC.
Srpsku pravoslavnu crkvu naime brine da se "pod vidom navodnog razgraničenja između Srba i Albanaca nameće mogućnost odvajanja dela KiM iz sastava Srbije". U saopštenju sa vanrednog zasedanja, Sveti Arhijerejski Sabor SPC ponovio... »

SPC: Rešenje za Kosovo i Metohiju ne može biti monopol državnih organa

Danas četvrtak, 8. novembar 2018.
Ni pod koju cenu ne sme da se dovede pod znak pitanja puni suverenitet i integritet Srbije na Kosovu i Metohiji, saopštio je večeras Sveti arhijerejski Sabor Srpske pravoslavne crkve i istakao da Kosovo nikada nije bilo, niti može biti samo političko pitanje za čije rešavanje monopol imaju isključivo državni organi.
Za nas je pitanje Kosova i Metohije, kroz svu našu istoriju i danas, pre svega pitanje opstanka našeg sveštenstva, monaštva, vernog naroda i, naročito, naših drevnih svetinja bez kojih ne bismo bili ono što jesmo, navodi se u... »

Srpska pravoslavna crkva nije za zamrznuti konflikt, postoji zabrinutost zbog razgraničenja

Blic četvrtak, 8. novembar 2018.
Srpska pravoslavna crkva ne podržava zamrznuti konflikt na Kosovu i Metohiji i zalaže se za nastavak dijaloga ali, kako je danas saopštio Sveti Arhijerejski Sabor SPC, izražava zabrinutost da se "pod vidom navodnog razgraničenja između Srba i Albanaca nameće mogućnost odvajanja dela Kosova i... »
©2018 Netmark d.o.o.