Vesti » Beta 08.11.2018

Stamatović podržao stav Sabora SPC o Kosovu i Metohiji

Beta četvrtak, 8. novembar 2018.
Beta
Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović "bezrezervno" je danas podržao stav Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve (SPC) da se, ni po koju cenu, ne sme dovesti u pitanje puni suverenitet i integritet Srbije na Kosovu i Metohiji i pozvao SPC da 800. godišnjicu autokefalnosti, naredne godine, obeleži "vraćanjem sedišta naše crkve u hramove Pećke patrijaršije".

"Sabor SPC je svojim saopštenjem totalno ogolio zakulisne planove premijerke i samoproglašene 'potomkinje' Nemanjića koja, velikodušno, kaže da za nju, povodom Kosova i Metohije, nema nikakvih crvenih linija, ali i dojučerašnjeg 'lava' Vučića koji se, putem ružičaste TV trovačnice, čak iz Helsinkija, opet svađa sa jedino mogućim, beskompromisnim stavom Crkve, ali i gotovo svih građana Srbije", kazao je Stamatović a prenela Zdrava Srbija.

On je dodao da je predsednik Srbije po funkciji "obavezan da čuje stav Sabora da SPC, od 2007. godine, nikada nije bila zvanično pozvana da iznese svoje sugestije povodom zaštite naših svetinja, sveštenstva, monaštva i vernog naroda na Kosovu i Metohiji, kao i da, umesto na traženju što bržeg sporazuma sa Prištinom, mora da se posveti izgradnji jedinstvene državne i nacionalne platforme u čijoj bi pripremi učestvovali relevantni činioci našeg društva".

(Beta, 08.11.2018)Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.