Povezane vesti

"Dolazak ministra Vukosavljevića na štrajk glumaca pozitivan gest" VIDEO

B92 petak, 9. novembar 2018.
B92: "Dolazak ministra Vukosavljevića na štrajk glumaca pozitivan gest" VIDEO
Sindikat drame Narodnog pozorišta (SINGLUS) u Beogradu održao je sinoć jednočasovni štrajk, kao opomenu zbog neuvažavanja zahteva za smenjivanje upravnika Dejana Savića. Zbog obustave rada u pozorištu, predstava "Važno je zvati se Ernest" kasnila je 15 minuta. Okupljeni glumci u foajeu su razgovarali sa publikom i medijima i objasnili razloge kašnjenja. Na skup je došao i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, a njegov dolazak glumci su ocenili kao pozitivan gest, kaže predsednica sindikata
"Mi publici ne želimo da uskraćujemo predstave, ne želimo sebi da uskraćujemo rad, ali taj rad mora da bude u dostojnim uslovima", istakla je jutros Ivana Nenadović u razgovoru za tv Prva. Ona kaže da će oni, s obzirom na to da... »

Ministar posetio štrajkače u Narodnom pozorištu

Danas petak, 9. novembar 2018.
Ministar kulture Vladan Vukosavljević posetio je večeras štrajkače u Narodnom pozorištu.
Naime, članovi sindikata Narodnog pozorišta večeras su stupili u štrajk upozorenja od 60 minuta, jer upravnik ovog pozorišta Dejan Savić odbija da podnese ostavku. Deo ansambla Drame i drugih zaposlenih u Narodnom pozorištu koji... »

Vukosavljević: Sa predsednicom Vlade rešavamo krizu u Narodnom pozorištu

Večernje novosti petak, 9. novembar 2018.
Interes Ministarstva kulture i informisanja jeste da jedna od najvažnijih ustanova kulture stabilno preživi krizu u kojoj se nalazi, kazao je ministar Vladan Vukosavljević u Narodnom pozorištu
BEOGRAD - Interes Ministarstva kulture i informisanja jeste da jedna od najvažnijih ustanova kulture stabilno preživi krizu u kojoj se nalazi, kazao je u četvrtak uveče ministar Vladan Vukosavljević u Narodnom pozorištu gde je... »
©2018 Netmark d.o.o.