Povezane vesti

Otkupna cena jabuka "pala" na tri dinara, voćari očajni odustali od branja

Blic petak, 9. novembar 2018.
Otkupna cena jabuka, ovih dana je u smederevskom i vršačkom kraju, "pala" na bagatelnih tri do pet dinara za kilogram! Upravo zato su mnogi voćari odustali od branja, koje kako kažu, košta više od samog ploda. Ovako nisku otkupnu cenu, kažu voćari, ne pamte poslednjih deset godina.Uzgajivači jabuka... »

Kilogram jabuka samo tri dinara

Kamatica petak, 9. novembar 2018.
Otkupna cena jabuka, ovih dana je u smederevskom i vršačkom kraju, "pala" na bagatelnih tri do pet dinara za kilogram! Upravo zato su mnogi voćari odustali od branja, koje kako kažu, košta više od samog ploda. Ovako nisku otkupnu cenu, kažu voćari, ne pamte poslednjih deset godina. RAD
Uzgajivači jabuka iz Vršca i Bele Crkve ovu godinu će pamtiti kao najgoru. Jedva su uspeli da podmire troškove proizvodnje, a kada je došlo vreme za berbu - kolaps. Nafta je od prošle godine poskupela za 20 dinara po litru, cena... »

Voćari očajni: Kilogram jabuka samo tri dinara

Večernje novosti petak, 9. novembar 2018.
Zbog niskih otkupnih cena mnogi voćari razmišljaju da odustanu od dalje proizvodnje. Najgore u smederevskom i vršačkom kraju. Jedva podmireni troškovi
OTKUPNA cena jabuka, ovih dana je u smederevskom i vršačkom kraju, "pala" na bagatelnih tri do pet dinara za kilogram! Upravo zato su mnogi voćari odustali od branja, koje kako kažu, košta više od samog ploda. Ovako nisku otkupnu... »
©2019 Netmark d.o.o.