Povezane vesti

Haradinaj: Stav SAD o vojsci Kosova podrška stabilnosti regije

Slobodna Evropa petak, 7. decembar 2018.
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da se stav Sjedinjenih Američkih Država po pitanju formiranja vojske odnosi na veću stabilnost na Kosovu i u regionu, što je potvrdio i novi američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet. Kosnet je u intervjuu za kosovski javni servis RTK u četvrtak uveče... »

Berlin: Formiranje vojske Kosova ugrozilo bi dijalog Beograda i Prištine

Blic petak, 7. decembar 2018.
Vlada Nemačke ocenila je da formiranje vojske samoproglašenog Kosova najavljeno za 14. decembar, ugrožava dijalog Beograda i Prištine i upozorila da bi prištinske vlasti morale energiju da usmere na pokretanje društvenih i ekonomskih reformi, kao i jačanje vladavine prava. Nemačka Vlada navodi da... »

Nemačka: Nije trenutak za formiranje vojske Kosova

Vesti online petak, 7. decembar 2018.
Nemačka vlada poručila je Prištini da nije trenutak za transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, jer bi to bio rizik, koji bi podigao tenzije sa Beogradom i ugrozio dijalog, piše prištinska Gazeta Ekspres.
Navodi se da je Nemačka jedan od najvećih saveznika Prištine već dugi niz godina i za sve to vreme je bila detaljno upoznata sa procesom transformacije KBS u vojsku, a odluku o tome privremene prištinske institucije su najavile... »

Šamar Prištini iz Berlina: Nemačka vlada poručila da nije vreme za vojsku Kosova

Kurir petak, 7. decembar 2018.
Nemačka vlada poručila je Prištini da nije trenutak za transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, jer bi to bio rizik, koji bi podigao tenzije sa Beogradom i ugrozio dijalog, piše prištinska GazetaExpres. Navodi se da je Nemačka jedan od najvećih saveznika Prštine već dugi niz godina i... »

Nemačka: Nije trenutak za vojsku Kosova

Mondo petak, 7. decembar 2018.
Nemačka vlada poručila je Prištini da nije trenutak za transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, jer bi to bio rizik, koji bi podigao tenzije s Beogradom i ugrozio dijalog, piše prištinska GazetaExpres.
Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija Navodi se da je Nemačka jedan od najvećih saveznika Prištine već dugi niz godina i za sve to vreme je bila detaljno upoznata sa procesom transformacije KBS u vojsku, a odluku o tome... »

Nemačka: Nije trenutak za formiranje "vojske Kosova"

Večernje novosti petak, 7. decembar 2018.
Nemačka vlada poručila je Prištini da nije trenutak za transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, jer bi to bio rizik, koji bi podigao tenzije sa Beogradom i ugrozio dijalog
Nemačka vlada poručila je Prištini da nije trenutak za transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, jer bi to bio rizik, koji bi podigao tenzije sa Beogradom i ugrozio dijalog, piše prištinska GazetaEkspres... »

Nemačka: Nije trenutak za formiranje vojske Kosova

RTV petak, 7. decembar 2018.
RTV: Nemačka: Nije trenutak za formiranje vojske Kosova
PRIŠTINA/BERLIN - Nemačka vlada poručila je Prištini da nije trenutak za transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, jer bi to bio rizik, koji bi podigao tenzije sa Beogradom i ugrozio dijalog, piše prištinska Gazeta Expres.
Navodi se da je Nemačka jedan od najvećih saveznika Prštine već dugi niz godina i za sve to vreme je bila detaljno upoznata sa procesom transformacije KBS u vojsku, a odluku o tome privremene prištinske institucije su najavile za... »

Nemačka: Formiranje kosovske vojske ugrožava dijalog

RTS petak, 7. decembar 2018.
RTS: Nemačka: Formiranje kosovske vojske ugrožava dijalog
Nemačka vlada ocenila je da formiranje kosovske vojske, najavljeno za 14. decembar, ugrožava dijalog Beograda i Prištine i upozorila da bi kosovske vlasti morale energiju da usmere u pokretanje društvenih i ekonomskih reformi, kao i u jačanje vladavine prava.
Reakcija Berlina usledila je svega dan pošto je novi američki ambasador u Prištini, Filip Kosnet, ocenio da je formiranje kosovske vojske pozitivan korak, tim pre jer su "kosovski lideri rekli da će ta vojska u budućnosti biti... »

Ambasador SAD: Formiranje vojske Kosova pozitivan korak

B92 petak, 7. decembar 2018.
B92: Ambasador SAD: Formiranje vojske Kosova pozitivan korak
Novi ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet kaže da je najavljeno formiranje vojske Kosova, o kojoj će parlament raspravljati 14. decembra, "pozitivan korak"
Kosnet, koji je nedavno na mestu ambasadora u Prištini zamenio Grega Delavija, rekao je u intervjuu za televiziju RTK da su kosovski lideri rekli da će ta vojska u budućnosti biti deo "međunarodnih mirovnih operacija". "Kosovo je... »

Ambasador SAD u Prištini: Formiranje vojske pozitivan korak

Politika petak, 7. decembar 2018.
PRIŠTINA - Novi američki ambasador u Prištini, Filip Kosnet ocenio je da je najavljeno formiranje vojske Kosova, o kojoj će parlament raspravljati 14. decembra, „pozitivan korak”. Kosnet, koji je nedavno na mestu ambasadora u Prištini zamenio Grega Delavija, rekao je u intervjuu za televiziju RTK... »

Ambasador SAD u Prištini: Formiranje vojske pozitivan korak

Večernje novosti petak, 7. decembar 2018.
Filip Kosnet izjavio da SAD nemaju predrasude šta može da sadrži sveobuhvatni sporazum u dijalogu
PRIŠTINA - Novi američki ambasador u Prištini, Filip Kosnet ocenio je da je najavljeno formiranje vojske Kosova, o kojoj će parlament raspravljati 14. decembra, "pozitivan korak". Kosnet, koji je nedavno na mestu ambasadora u... »

Ambasador SAD u Prištini: Formiranje vojske pozitivan korak

RTV petak, 7. decembar 2018.
RTV: Ambasador SAD u Prištini: Formiranje vojske pozitivan korak
PRIŠTINA - Novi američki ambasador u Prištini, Filip Kosnet ocenio je da je najavljeno formiranje vojske Kosova, o kojoj će parlament raspravljati 14. decembra, "pozitivan korak".
Kosnet, koji je nedavno na mestu ambasadora u Prištini zamenio Grega Delavija, rekao je u intervjuu za televiziju RTK da su kosovski lideri rekli da će ta vojska u budućnosti biti deo "međunarodnih mirovnih operacija". "Kosovo je... »

Ambasador na Kosovu: Neki su pogrešno shvatili da SAD traže promenu granice

Vesti online petak, 7. decembar 2018.
Novi američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet izjavio je da su "neke osobe pogrešno shvatile" da SAD podstiču promene granice ili razmenu teritorija.
- Novi šefovi u Vašingtonu su se potrudili da objasne da smo zainteresovani za sporazum koji je dogovoren dobrom voljom između strana - istakao je on. Ambasador je rekao da "SAD nemaju predrasude šta može da sadrži sveobuhvatni... »

Novi američki ambasador u Prištini: Podrška formiranju vojske Kosova

Danas petak, 7. decembar 2018.
Novi američki ambasador u Prištini Filip Kosnet ocenio je da je najavljeno formiranje vojske Kosova, o čemu će parlament raspravljati 14. decembra, pozitivan korak.
„Vašington je konstantno podržavao razvoj Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) i njihovu transformaciju u oružane snage“, rekao je Kosnet u intervjuu za RTK, prenosi RSE. SAD su, prema njegovim rečima, uložile puno novca, proveli... »

Ambasador SAD u Prištini: Formiranje vojske je pozitivan korak

Blic petak, 7. decembar 2018.
Novi americki ambasador u Prištini, Filip Kosnet ocenio je da je najavljeno formiranje vojske Kosova, o kojoj će parlament raspravljati 14. decembra, "pozitivan korak". Kosnet, koji je nedavno na mestu ambasadora u Prištini zamenio Grega Delavija, rekao za televiziju RTK da su kosovski lideri rekli... »
©2019 Netmark d.o.o.