Vijesti

Vijesti

Slobodna Evropa pre 2 dana
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da se stav Sjedinjenih Američkih Država po pitanju formiranja vojske odnosi na veću stabilnost na Kosovu i u regionu, što je potvrdio i novi američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet. Kosnet je u intervjuu za kosovski javni servis RTK u četvrtak uveče... »

Berlin: Formiranje vojske Kosova ugrozilo bi dijalog Beograda i Prištine

Blic pre 3 dana
Vlada Nemačke ocenila je da formiranje vojske samoproglašenog Kosova najavljeno za 14. decembar, ugrožava dijalog Beograda i Prištine i upozorila da bi prištinske vlasti morale energiju da usmere na pokretanje društvenih i ekonomskih reformi, kao i jačanje vladavine prava. Nemačka Vlada navodi da... »

Nemačka: Nije trenutak za formiranje vojske Kosova

Vesti online pre 3 dana
Nemačka vlada poručila je Prištini da nije trenutak za transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, jer bi to bio rizik, koji bi podigao tenzije sa Beogradom i ugrozio dijalog, piše prištinska Gazeta Ekspres.
Navodi se da je Nemačka jedan od najvećih saveznika Prištine već dugi niz godina i za sve to vreme je bila detaljno upoznata sa procesom transformacije KBS u vojsku, a odluku o tome privremene prištinske institucije su najavile... »

Šamar Prištini iz Berlina: Nemačka vlada poručila da nije vreme za vojsku Kosova

Kurir pre 3 dana
Nemačka vlada poručila je Prištini da nije trenutak za transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, jer bi to bio rizik, koji bi podigao tenzije sa Beogradom i ugrozio dijalog, piše prištinska GazetaExpres. Navodi se da je Nemačka jedan od najvećih saveznika Prštine već dugi niz godina i... »

Nemačka: Nije trenutak za vojsku Kosova

Mondo pre 3 dana
Nemačka vlada poručila je Prištini da nije trenutak za transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, jer bi to bio rizik, koji bi podigao tenzije s Beogradom i ugrozio dijalog, piše prištinska GazetaExpres.
Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija Navodi se da je Nemačka jedan od najvećih saveznika Prištine već dugi niz godina i za sve to vreme je bila detaljno upoznata sa procesom transformacije KBS u vojsku, a odluku o tome... »

Nemačka: Nije trenutak za formiranje "vojske Kosova"

Večernje novosti pre 3 dana
Nemačka vlada poručila je Prištini da nije trenutak za transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, jer bi to bio rizik, koji bi podigao tenzije sa Beogradom i ugrozio dijalog
Nemačka vlada poručila je Prištini da nije trenutak za transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, jer bi to bio rizik, koji bi podigao tenzije sa Beogradom i ugrozio dijalog, piše prištinska GazetaEkspres... »

Nemačka: Nije trenutak za formiranje vojske Kosova

RTV pre 3 dana
RTV: Nemačka: Nije trenutak za formiranje vojske Kosova
PRIŠTINA/BERLIN - Nemačka vlada poručila je Prištini da nije trenutak za transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, jer bi to bio rizik, koji bi podigao tenzije sa Beogradom i ugrozio dijalog, piše prištinska Gazeta Expres.
Navodi se da je Nemačka jedan od najvećih saveznika Prštine već dugi niz godina i za sve to vreme je bila detaljno upoznata sa procesom transformacije KBS u vojsku, a odluku o tome privremene prištinske institucije su najavile za... »

Nemačka: Formiranje kosovske vojske ugrožava dijalog

RTS pre 3 dana
RTS: Nemačka: Formiranje kosovske vojske ugrožava dijalog
Nemačka vlada ocenila je da formiranje kosovske vojske, najavljeno za 14. decembar, ugrožava dijalog Beograda i Prištine i upozorila da bi kosovske vlasti morale energiju da usmere u pokretanje društvenih i ekonomskih reformi, kao i u jačanje vladavine prava.
Reakcija Berlina usledila je svega dan pošto je novi američki ambasador u Prištini, Filip Kosnet, ocenio da je formiranje kosovske vojske pozitivan korak, tim pre jer su "kosovski lideri rekli da će ta vojska u budućnosti biti... »

Ambasador SAD: Formiranje vojske Kosova pozitivan korak

B92 pre 3 dana
B92: Ambasador SAD: Formiranje vojske Kosova pozitivan korak
Novi ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet kaže da je najavljeno formiranje vojske Kosova, o kojoj će parlament raspravljati 14. decembra, "pozitivan korak"
Kosnet, koji je nedavno na mestu ambasadora u Prištini zamenio Grega Delavija, rekao je u intervjuu za televiziju RTK da su kosovski lideri rekli da će ta vojska u budućnosti biti deo "međunarodnih mirovnih operacija". "Kosovo je... »

Ambasador SAD u Prištini: Formiranje vojske pozitivan korak

Politika pre 3 dana
PRIŠTINA - Novi američki ambasador u Prištini, Filip Kosnet ocenio je da je najavljeno formiranje vojske Kosova, o kojoj će parlament raspravljati 14. decembra, „pozitivan korak”. Kosnet, koji je nedavno na mestu ambasadora u Prištini zamenio Grega Delavija, rekao je u intervjuu za televiziju RTK... »

Ambasador SAD u Prištini: Formiranje vojske pozitivan korak

Večernje novosti pre 3 dana
Filip Kosnet izjavio da SAD nemaju predrasude šta može da sadrži sveobuhvatni sporazum u dijalogu
PRIŠTINA - Novi američki ambasador u Prištini, Filip Kosnet ocenio je da je najavljeno formiranje vojske Kosova, o kojoj će parlament raspravljati 14. decembra, "pozitivan korak". Kosnet, koji je nedavno na mestu ambasadora u... »

Ambasador SAD u Prištini: Formiranje vojske pozitivan korak

RTV pre 3 dana
RTV: Ambasador SAD u Prištini: Formiranje vojske pozitivan korak
PRIŠTINA - Novi američki ambasador u Prištini, Filip Kosnet ocenio je da je najavljeno formiranje vojske Kosova, o kojoj će parlament raspravljati 14. decembra, "pozitivan korak".
Kosnet, koji je nedavno na mestu ambasadora u Prištini zamenio Grega Delavija, rekao je u intervjuu za televiziju RTK da su kosovski lideri rekli da će ta vojska u budućnosti biti deo "međunarodnih mirovnih operacija". "Kosovo je... »

Ambasador na Kosovu: Neki su pogrešno shvatili da SAD traže promenu granice

Vesti online pre 4 dana
Novi američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet izjavio je da su "neke osobe pogrešno shvatile" da SAD podstiču promene granice ili razmenu teritorija.
- Novi šefovi u Vašingtonu su se potrudili da objasne da smo zainteresovani za sporazum koji je dogovoren dobrom voljom između strana - istakao je on. Ambasador je rekao da "SAD nemaju predrasude šta može da sadrži sveobuhvatni... »

Novi američki ambasador u Prištini: Podrška formiranju vojske Kosova

Danas pre 4 dana
Novi američki ambasador u Prištini Filip Kosnet ocenio je da je najavljeno formiranje vojske Kosova, o čemu će parlament raspravljati 14. decembra, pozitivan korak.
„Vašington je konstantno podržavao razvoj Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) i njihovu transformaciju u oružane snage“, rekao je Kosnet u intervjuu za RTK, prenosi RSE. SAD su, prema njegovim rečima, uložile puno novca, proveli... »

Ambasador SAD u Prištini: Formiranje vojske je pozitivan korak

Blic pre 4 dana
Novi americki ambasador u Prištini, Filip Kosnet ocenio je da je najavljeno formiranje vojske Kosova, o kojoj će parlament raspravljati 14. decembra, "pozitivan korak". Kosnet, koji je nedavno na mestu ambasadora u Prištini zamenio Grega Delavija, rekao za televiziju RTK da su kosovski lideri rekli... »
©2018 Netmark d.o.o.