Povezane vesti

Srbija slavi Dan državnosti: Odlikovanja za zaslužne građane i institucije, čestitke svetskih lidera, u Orašcu održana centralna ceremonija (foto) (video)

Telegraf pre 32 dana
Sretenje je državni praznik kojim se obeležavaju dva značajna istorijska datuma bitna za kulturno-istorijski i nacionalni identitet Srba
Srbija danas i sutra obeležava Sretenje - Dan državnosti, u znak sećanja na 15. februar 1804. kada je počeo Prvi srpski ustanak i kada je 1835. proglašen prvi srpski Ustav. Sretenje je državni praznik kojim se obeležavaju dva... »

Vučić odlikovao Borisova, Dikovića, Tozovca...

N1 Info pre 32 dana
Povodom Dana državnosti Srbije, predsednik Aleksandar Vučić odlikovao je Sretenjskim ordenom zaslužne pojedince i institucije u oblasti kulture, medicine, privrede, sporta, nauke i diplomatije.
Izvor: N1 Odlikovanje je među prvima dobio predsednik vlade Bugarske Bojko Borisov za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između dve zemlje. 15.02.2019. Sretenjskim ordenom... »

Ceo svet je na Sretenje čuo za Srbiju! Gugl je ukazao veliku čast našoj zemlji

Vesti online pre 32 dana
Dan Državnosti Srbije danas proslavlja i sam Google! Naime, na početnoj stranici najvećeg web pretraživača danas se nalazi zastava države Srbije
Povodom obeležavanja današnjeg praznika, Google je u čast Srbije promenio svoj logo u srpske trobojke! Kada bilo koji korisnik klikne na logo gugla, pretraživač ga sam prebaci na adresu "Dan Državnosti" sa osnovim informacijama o... »

Brnabić izviždana u Orašcu: Ivanović: Za nju i Vučića smo fašisti jer smo protiv izdaje Kosova?! Ovo je tek početak, nek dobro znaju! (video)

Pravda pre 33 dana
Masa okupljenih građana na svečanosti povodom dana Srbije u Orašcu izviždala je premijerku Anu Brnabić koja je držala govor. Neki od okupljenih koji su zviždali, osim zastava Srbije nosili su i zastave pokreta "Naši" i "Dveri". Iako je teško reći ko je sve zviždao, predsednik SNP "Naši" Ivan Ivanović kaže da su premijerku izviždali zato što su ona i predsednik države Aleksandar Vučić "najavili izdaju Kosova".
Predsednik Vučić je predhodno otkazao najavljenu posetu Orašcu nakon što su SNP Naši i pisac Marko Vidojković pozvali na demonstracije protiv vlasti. - Obećali smo Aleksandru Vučiću da ćemo ga izviždati, on se nije pojavio u... »

Sretenjski Ustav najbolji u Evropi tog vremena, inspiracija za ustavotvorce

RTS pre 33 dana
RTS: Sretenjski Ustav najbolji u Evropi tog vremena, inspiracija za ustavotvorce
Na Sretenje 15. februara 1804. doneta je odluka o podizanju Prvog srpskog ustanka. Istog datuma, ali 1835. godine, u Kragujevcu je izdat i pod zakletvom potvrđen prvi Ustav Knjaževstva Srbije - Sretenjski ustav. Tvorac najdemokratskijeg ustava toga doba bio je Dimitrije Davidović, učeni Srbin iz Zemuna, knjažev sekretar. Iako kratkog veka, Sretenjski ustav ostavio je traga u kasnijem zakonodavstvu.
Moderne pravne tekovine na kojima počiva današnja Evropa doneo je Sretenjski ustav. Podela vlasti, ukidanje feudalizma, osnaživanje ljudskih prava ali i obeležje državnosti, zastava i grb. Originalni primerak ovog ustava u... »

Da budemo hrabri i odlučni kao naši preci

Politika pre 33 dana
Premijerka Ana Brnabić poručila je danas u Orašcu da su prelomni događaji iz istorije važni za razumevanje ovog trenutka u kojem se Srbija ponovo suočava sa izazovima, izborima i odlukama koje će kreirati budućnost, kao i da se ne treba plašiti izazova ili neuspeha, već da bi trebalo biti hrabar i... »

Odlikovana 93 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

Danas pre 33 dana
Povodom Dana državnosti Srbije ukupno su odlikovana 93 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, a njima će odlikovanja biti uručena na Dan Vojske Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.
Predsednik Srbije odlikovao je srebrnom medaljom za zasluge 37 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, jednog je odlikovao zlatnom medaljom za revnosnu službu, a 55 srebrnom medaljom. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić... »

Gojković položila venac na spomenik na Avali

Politika pre 33 dana
Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković položila je danas, povodom Dana državnosti, 15. februara, venac na spomenik Neznanom junaku na Avali, prenosi Tanjug. „Vašim zadivljujućim junaštvom i ogromnom žrtvom, nesalomivi duh srpskog naroda zauvek je protkan idealima slobode,... »

Dan državnosti Srbije, centralna ceremonija u Orašcu VIDEO

B92 pre 33 dana
B92: Dan državnosti Srbije, centralna ceremonija u Orašcu VIDEO
Srbija obeležava Sretenje - Dan državnosti, u znak sećanja na 15. februar 1804. kada je počeo Prvi srpski ustanak i kada je 1835. proglašen prvi srpski Ustav.
Centralna državna ceremonija, koju predvodi predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, održava se u Orašcu, mestu u kojem je ustanak podignut pod vođstvom Karađorđa Petrovića. Ceremoniji obeležavanja prisustvuju i građani koji nose... »

Obeležavanje Dana državnosti, centralna ceremonija u Orašcu

RTS pre 33 dana
RTS: Obeležavanje Dana državnosti, centralna ceremonija u Orašcu
Srbija nizom manifestacija obeležava Dan državnosti. Premijerka Ana Brnabić je na centralnoj državnoj ceremoniji proslave Sretenja u Orašcu poručila da su prelomni događaji iz istorije važni za razumevanje ovog trenutka u kojem se Srbija ponovo suočava sa izazovima, izborima i odlukama koje će kreirati budućnost, kao i da se ne treba plašiti izazova ili neuspeha, već da bi trebalo biti hrabar i odlučan u prevazilaženju prepreka, kao što su to naši preci bili.
Centralnu državnu ceremoniju u Orašcu predvodila je predsednica Vlade Ana Brnabić koja je u obraćanju istakla da je naša vizija moderna Srbija i da ćemo pobediti u tome. "Menjamo Srbiju i gradimo bolju budućnost za sve naše... »

Premijerka: Da budemo hrabri i odlučni kao naši preci

RTV pre 33 dana
RTV: Premijerka: Da budemo hrabri i odlučni kao naši preci
ORAŠAC, BEOGRAD - Centralnom državnom ceremonijom u Orašcu, sa koje je poručeno da treba da budemo hrabri i odlučni u prevazilaženju prepreka kao što su bili naši preci, Srbija je danas obeležila Sretenje, Dan državnosti, u znak sećanja na 15. februar 1804. kada je počeo Prvi srpski ustanak i kada je 1835. proglašen prvi srpski Ustav.
Premijerka Ana Brnabić poručila je da su prelomni događaji iz istorije važni za razumevanje ovog trenutka u kojem se Srbija ponovo suočava sa izazovima, izborima i odlukama koje će kreirati budućnost, kao i da se ne treba plašiti... »

Ustanak, pa ustav za ponos Srbija danas slavi Sretenje, datum koji je dva puta obeležio njenu istoriju

Press pre 33 dana
Srbija danas slavi Sretenje - dan državnosti koja je baš 15. februara oblikovana na dva načina - Prvim srpskim ustankom 1804. godine i prvim Ustavom Knjaževstva Srbije 1835. godine, tada jednim od najdemokratskijih u Evropi.
Foto:Blic Dakle, na današnji dan 1804. godine doneta je odluka o podizanju Prvog srpskog ustanka, koji je bio najveći organizovani narodni bunt u istoriji Osmanskog carstva, jedne od najvećih i najdugotrajnijih imperija. Istog... »

Pre ordena: Vučić razgovarao sa Borisovim

Kurir pre 33 dana
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je jutros sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim. Borisov je nakratko danas boravio u Beogradu, gde mu je predsednik Aleksandar Vučić uručio Orden Republike Srbije na lenti, za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje... »

Dan državnosti Srbije

B92 pre 33 dana
B92: Dan državnosti Srbije
Srbija obeležava Sretenje - Dan državnosti, u znak sećanja na 15. februar 1804. kada je počeo Prvi srpski ustanak i kada je 1835. proglašen prvi srpski Ustav.
Tim podovom, predsednik Republike Aleksandar Vučić uručiće odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama. Predsednica Vlade Ana Brnabić položiće venac na Spomenik voždu Karađorđu u Orašcu, a obeležavanju će prisustvovati i... »

Brnabić u Orašcu: Da budemo hrabri i odlučni kao naši preci

Blic pre 33 dana
Premijerka Ana Brnabić poručila je danas u Orašcu da su prelomni događaji iz istorije važni za razumevanje ovog trenutka u kojem se Srbija ponovo suočava sa izazovima, izborima i odlukama koje će kreirati budućnost, kao i da se ne treba plašiti izazova ili neuspeha, već da bi trebalo biti hrabar i... »

Skočio na naoružanog napadača i primio devet metaka: Vučić uručio medalje za hrabrost najboljim predstavnicima MUP-a

Blic pre 33 dana
Povodom Dana državnosti odlikovani su zaslužni pojedinci i institucije, a odlikovanja je uručio predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić. Među odlikovanima su i dvojica pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, te si medalje za hrabrost "Miloš Obilić" dobili službenici Policijske uprave... »

Brnabić: Politika koju Srbija vodi je politika saradnje, dijaloga i kompromisa

Novi magazin pre 33 dana
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je politika koju vodi Srbija politika saradnje sa svim partnerima, spremnost na dijalog i kompromis u rešavanju svih otvorenih pitanja, uz puno poštovanje nacionalnih interesa Srbije.
"Poštujemo sve naše partnere i držimo reč. Zbog toga smo danas u svetu prepoznati kao pouzdan partner, a stavovi Srbije se uvažavaju bez obzira da li te stavove naši partneri dele ili ne", rekla je Brnabić na centralnoj... »

Brnabić: Politika koju Srbija vodi je politika saradnje, dijaloga i kompromisa

Beta pre 33 dana
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je politika koju vodi Srbija politika saradnje sa svim partnerima, spremnost na dijalog i kompromis u rešavanju svih otvorenih pitanja, uz puno poštovanje nacionalnih interesa Srbije. "Poštujemo sve naše partnere i držimo reč. Zbog toga smo... »

Uživo svečanost U predsedništvu: Vučić odlikovao Borisova, Dikovića, Tozovca, Štefaneka, Zemunsku gimnaziju, Narodni muzej, posthumno akademika Jerotića (video)

Kurir pre 33 dana
BEOGRAD - Povodom Sretenja, Dana državnosti i ustavnosti Srbije, predsednik Aleksandar Vučić odlikuje danas Sretenjskim ordenjem zaslužne pojedince i institucije u oblasti kulture, medicine, privrede, sporta, nauke, diplomatije, a među laureatima, kako saznajemo, biće i Li Mančang, bivši ambasador... »

Sećanje na srpske ustanike i junake: Gojkovićeva položila venac na spomenik Neznanom junaku na Avali

Kurir pre 33 dana
BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković položila je danas, povodom Dana državnosti venac na spomenik Neznanom junaku na Avali. "Vašim zadivljujućim junaštvom i ogromnom žrtvom, nesalomivi duh srpskog naroda zauvek je protkan idealima slobode, pravde i nezavisnosti. To ostaje zavet svim... »

Narod još ne zna šta za nas znači Sretenje

Večernje novosti pre 33 dana
Istoričari saglasni da u novijoj srpskoj istoriji nema važnijeg datuma od 15. februara. Država treba da radi na tome da Dan državnosti bude više prihvaćen
VEĆ devetnaest godina 15. februar obeležavamo kao Dan državnosti. Sretenje se tako od 2001. godine slavi u znak sećanja na 1804, kada je u Orašcu, pod vođstvom Karađorđa Petrovića, počeo Prvi srpski ustanak. Većina zaposlenih... »

Brnabić: Politika koju Srbija vodi je politika saradnje, dijaloga i kompromisa

Danas pre 33 dana
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je politika koju vodi Srbija politika saradnje sa svim partnerima, spremnost na dijalog i kompromis u rešavanju svih otvorenih pitanja, uz puno poštovanje nacionalnih interesa Srbije.
„Poštujemo sve naše partnere i držimo reč. Zbog toga smo danas u svetu prepoznati kao pouzdan partner, a stavovi Srbije se uvažavaju bez obzira da li te stavove naši partneri dele ili ne“, rekla je Brnabić na centralnoj... »

Potrebni su nam hrabrost i mudrost

Politika pre 33 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je povodom današnjeg praznika, Dana državnosti Srbije, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na Sretenje da su nam danas potrebni hrabrost da ne podlegnemo pritiscima spolja i odbranimo pravo naroda na opstanak i mudrost da donesemo najbolje odluke za budućnost Srbije,... »

Vučić na dodeli odlikovanja: I pred izazovima rukovodimo se slobodom i mirom

Danas pre 33 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su država i društvo pred velikim izazovom, ali da su centralne vrednosti kojima se vlast rukovodi sloboda, mir, ravnopravnost, a više od svega ljubav prema Srbiji.
„Danas nam je više nego ikada potrebna Karađorđeva hrabrosti i odlučnost, ali možda i više od toga Miloševa pamet i mudrost, hrabrost da ne podlegnemo brojnim pritiscima spolja i odbranimo pravo na opstanak našeg naroda, ali... »

Danas je Dan državnosti Srbije

N1 Info pre 33 dana
Centralna državna ceremonija povodom Dana državnosti održava se u Orašcu od 12 časova kada će vence na spomenik voždu Karađorđu položiti premijerka Srbije Ana Brnabić i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama na ceremoniji u zgradi Predsedništva u Beogradu dok je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković položiti venac kod Spomenika... »

Srbija obeležava svoj praznik: Centralna proslava Dana državnosti u Orašcu (Foto)

Kurir pre 33 dana
BEOGRAD - Srbija danas i sutra obeležava Sretenje - Dan državnosti, u znak sećanja na 15. februar 1804. kada je počeo Prvi srpski ustanak i kada je 1835. proglašen prvi srpski Ustav. 1 / 7 Foto: RTS Printscreen Tim podovom, predsednik Republike Aleksandar Vučić uručio je odlikovanja zaslužnim... »

Gojković položila venac na spomenik Neznanom junaku na Avali

Danas pre 33 dana
Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković položila je danas povodom Dana državnosti Srbije, venac na spomenik Neznanom junaku na Avali.
„Vašim zadivljujućim junaštvom i ogromnom žrtvom, nesalomivi duh srpskog naroda zauvek je protkan idealima slobode, pravde i nezavisnosti.To ostaje zavet svim budućim pokolenjima i put kojim ćemo jedinstveno i nepokolebljivo... »

Dodeljena odlikovanja povodom Dana državnosti Srbije

Dnevnik pre 33 dana
BEOGRAD: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je povodom današnjeg praznika, Dana državnosti Srbije, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama.
Među odlikovanima su pojedinci, institucije ili udruženja u oblasti kulture, medicine, privrede, sporta, nauke, diplomatije... Svečanosti u Predsedništvu Srbije prisustvovali su ministri Ivica Dačić, Nebojša Stefanović, Zlatibor... »

Sretenje - Dan državnosti i sećanje na žrtve i ideale predaka

Dnevnik pre 33 dana
Povodom Dana državnosti Republike Srbije, njen predsednik i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić uručuje danas odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama na ceremoniji u zgradi Generalnog sekretarijata na Andrićevom vencu.
Istog dana, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, u svojstvu izaslanika predsednika Republike, predvodiće ceremoniju polaganja venaca kod Spomenika Neznanom junaku na Avali, u 9 časova, u pratnji delegacije Ministarstva... »

(Foto, video) sretenjski orden: Vučić odlikovao Borisova, Narodni muzej, Dikovića, sportiste, ugledne lekare, intelektualce...

Blic pre 33 dana
Povodom Sretenja, Dana državnosti i ustavnosti Srbije, predsednik Aleksandar Vučić odlikovao je danas Sretenjskim ordenjem 60 zaslužnih pojedinaca i institucije u oblasti kulture, medicine, privrede, sporta, nauke, diplomatije. Među laureatima je i Li Mančang, bivši ambasador Kine u Srbiji, kao i... »

Vučić: I pred izazovima rukovodimo se slobodom i mirom

Novi magazin pre 33 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su država i društvo pred velikim izazovom, ali da su centralne vrednosti kojima se vlast rukovodi sloboda, mir, ravnopravnost, a više od svega ljubav prema Srbiji.
"Danas nam je više nego ikada potrebna Karađorđeva hrabrosti i odlučnost, ali možda i više od toga Miloševa pamet i mudrost, hrabrost da ne podlegnemo brojnim pritiscima spolja i odbranimo pravo na opstanak našeg naroda, ali... »

Vučić: I pred izazovima rukovodimo se slobodom i mirom

Beta pre 33 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su država i društvo pred velikim izazovom, ali da su centralne vrednosti kojima se vlast rukovodi sloboda, mir, ravnopravnost, a više od svega ljubav prema Srbiji. "Danas nam je više nego ikada potrebna Karadjordjeva hrabrosti i odlučnost, ali... »

Gojković položila venac na spomenik na Avali

Blic pre 33 dana
Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković položila je danas, povodom Dana državnosti, venac na spomenik Neznanom junaku na Avali. - Vašim zadivljujućim junaštvom i ogromnom žrtvom, nesalomivi duh srpskog naroda zauvek je protkan idealima slobode, pravde i nezavisnosti. To ostaje zavet svim... »

Dan kada je Velika narodna skupština u Kragujevcu donela najznačajniji dokument: Prvi Ustav Srbije bio je najmoderniji u Evropi!

Kurir pre 33 dana
Poruka Pravni akt napisao je Dimitrije Davidović, a važio je svega dve nedelje, jer nije odgovarao ni Turskoj, ni Rusiji, ni Austriji, ali ni knezu Milošu Obrenoviću
Građani Srbije 15. i 16. februara obeležavaju Dan državnosti, u znak sećanja na početak Prvog srpskog ustanka, ali i na došenje prvog Ustava Srbije, koji je u to vreme bio jedan od najmodernijih u Evropi. Istoričari danas... »

Dodeljena odlikovanja povodom Dana državnosti Srbije, Vučić poručio: Treba nam Karađorđeva hrabrost i Miloševa mudrost i hrabra glava (foto) (video)

Telegraf pre 33 dana
Među odlikovanima su pojedinci, institucije ili udruženja u oblasti kulture, medicine, privrede, sporta, nauke, diplomatije...
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je povodom današnjeg praznika, Dana državnosti Srbije, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama. Predsednik je dodelio oko 60 odlikovanja, a među odlikovanima su pojedinci,... »

Dan državnosti Vučić: Potrebni su nam hrabrost i mudrost; Odlikovanja Borisovu i Dodiku na Sretenje (foto+video)

Večernje novosti pre 33 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je povodom današnjeg praznika, Dana državnosti Srbije, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je povodom današnjeg praznika, Dana državnosti Srbije, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama. Predsednik jee dodelio oko 60 odlikovanja, a među odlikovanima su pojedinci,... »

U Srbiji danas Dan državnosti

Beta pre 33 dana
Centralna državna ceremonija povodom Dana državnosti biće održana danas u Orašcu u 12 časova kada će vence na spomenik voždu Karadjordju položiti premijerka Srbije Ana Brnabić i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručiće odlikovanja zaslužnim... »

Vučić: Potrebni su nam hrabrost i mudrost (video)

Pravda pre 33 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na Sretenje da su nam danas potrebni hrabrost da ne podlegnemo pritiscima spolja i odbranimo pravo naroda na opstanak i mudrost da donesemo najbolje odluke za budućnost Srbije, prenosi Tanjug.
„Pred našim društvom i državom su i danas, kao i pre 215 godina, veliki izazovi a centralne vrednosti kojima se vodimo su i danas - sloboda, mir i ravnopravnost i ljubav prema našoj Srbiji”, poručio je Vučić na svečanosti... »

Dan državnosti Srbije

Vesti online pre 33 dana
Srbija obeležava Sretenje - Dan državnosti, u znak sećanja na 15. februar 1804. kada je počeo Prvi srpski ustanak i kada je 1835. proglašen prvi srpski Ustav.
Tim povodom, predsednik Republike Aleksandar Vučić uručio je odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama. Predsednica Vlade Ana Brnabić položiće venac na spomenik voždu Karađorđu u Orašcu, a obeležavanju će prisustvovati i... »

Dodeljena odlikovanja povodom Dana državnosti Srbije

RTS pre 33 dana
RTS: Dodeljena odlikovanja povodom Dana državnosti Srbije
Predsednik Republike Aleksandar Vučić uručio odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama povodom Dana državnosti Srbije. Laureati su svojim radom doprineli da Srbija bude bolja i uspešnija, poručio je predsednik. Direktorka Narodnog muzeja Bojana Borić Brešković zahvalila se u ime dobitnika ističući da odličja predstavljaju ohrabrenje za budućnost.
Vučić je na početku svečanosti, obraćajući se laureatima, rekao da je u proteklih 215 godina stvorena država. "Rezultati su toliko veći ako se zna da smo ne malo puta bili saplitani, kočeni, unazađivani, a pokušavali su i da nas... »

Borisov dobio orden: Bugarska će uvek podržavati Srbiju

Vesti online pre 33 dana
Povodom Sretenja, dana državnosti i ustavnosti Srbije, predsednik Republike Aleksandar Vučić odlikovao je danas premijera Bugarske Bojka Borisova ordenom Republike Srbije na lenti za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između dve zemlje.
Na ceremoniji u Predsedsedništvu Srbije Borisov je građanima Srbije čestitao praznik i istakao da je ovo velika čast za njega. - Čestitam praznik, da budete živi i zdravi, da nas sve Bog sačuva kao hrišćane. Hvala u ime svih u... »

Vučić dodelio odlikovanja: Potrebni hrabrost i mudrost

B92 pre 33 dana
B92: Vučić dodelio odlikovanja: Potrebni hrabrost i mudrost
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je povodom današnjeg praznika, Dana državnosti Srbije, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama.
Predsednik je dodelio oko 60 odlikovanja, a medu odlikovanima su pojedinci, institucije ili udruženja u oblasti kulture, medicine, privrede, sporta, nauke, diplomatije. Svečanosti u Predsedništvu Srbije prisustvuju ministri Ivica... »

Borisovu orden na lenti: Bugarska će uvek podržavati Srbiju

Studio B pre 33 dana
Povodom Sretenja, dana državnosti i ustavnosti Srbije, predsednik Republike Aleksandar Vučić odlikovao je danas premijera Bugarske Bojka Borisova ordenom Republike Srbije na lenti za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između dve zemlje.
Na ceremoniji u Predsedsedništvu Srbije Borisov je građanima Srbije čestitao praznik i istakao da je ovo velika čast za njega. „Čestitam praznik, da budete živi i zdravi, da nas sve Bog sačuva kao hrišćane. Hvala u ime svih u... »

Vučić uručio orden borisovu: Bugarska će uvek podržavati Srbiju

Kurir pre 33 dana
Povodom Sretenja, dana državnosti i ustavnosti Srbije, predsednik Republike Aleksandar Vučić odlikovao je danas premijera Bugarske Bojka Borisova ordenom Republike Srbije na lenti za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između dve zemlje. Na... »

Vučić: Potrebni su nam hrabrost i mudrost

Mondo pre 33 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio na Sretenje da su nam danas potrebni hrabrost da ne podlegnemo pritiscima spolja i odbranimo pravo naroda na opstanak i mudrost da donesemo najbolje odluke za budućnost Srbije.
Foto: Tanjug/Rade Prelić "Pred našim društvom i državom su i danas, kao i pre 215 godina, veliki izazovi a centralne vrednosti kojima se vodimo su i danas - sloboda, mir i ravnopravnost i ljubav prema našoj Srbiji", poručio je... »

Dodela priznanja Janketiću, Štefaneku i Jerotiću povodom Dana državnosti

Radio 021 pre 33 dana
Danas će povodom Dana državnosti zaslužnim pojedincima i institucijama biti uručena odlikovanja.
Predsednik Aleksandar Vučić će dodeliti oko 60 odlikovanja, a među odlikovanima su Narodni muzej, glumac Miša Janketić, rvač Davor Štefanek, a posthumno će biti odlikovan akademik Vladeta Jerotić. Biće odlikovano i 12 stranih... »

Srbija obeležava Dan državnosti

Večernje novosti pre 33 dana
Srbija danas i sutra obeležava Sretenje - Dan državnosti, u znak sećanja na 15. februar 1804. kada je počeo Prvi srpski ustanak i kada je 1835. proglašen prvi srpski Ustav
Srbija danas i sutra obeležava Sretenje - Dan državnosti, u znak sećanja na 15. februar 1804. kada je počeo Prvi srpski ustanak i kada je 1835. proglašen prvi srpski Ustav. Tim podovom, predsednik Republike Aleksandar Vučić... »

Danas je Dan državnosti - Sretenje

Subotica.com pre 33 dana
Srbija danas obeležava Sretenje - Dan državnosti u znak sećanja na 15. februar 1804. godine kada je u Orašcu počeo Prvi srpski ustanak, ali i na isti dan 1835. godine kada je proglašen prvi srpski Ustav.
Dan državnosti Srbije praznuje se 15. i 16. februara, a ustanovljen je u spomen na dan kada je na zboru u Orašcu 1804. godine dignut Prvi srpski ustanak i dan kada je u Kragujevcu 1835. godine izdat i zakletvom potvrđen prvi... »

U Srbiji danas Dan državnosti

Novi magazin pre 33 dana
Centralna državna ceremonija povodom Dana državnosti biće održana danas u Orašcu u 12 časova kada će vence na spomenik voždu Karađorđu položiti premijerka Srbije Ana Brnabić i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručiće odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama na ceremoniji u zgradi Predsedništva u Beogradu dok će predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković položiti venac kod Spomenika Neznanom... »

Srbija danas slavi Dan državnosti: Na Sretenje je naša zemlja dobila prvi Ustav!

Pravda pre 33 dana
Srbija obeležava Dan državnosti, kao podsećanje na Sretenje 1804. godine, kada je podignuta revolucija i počelo oslobađanje od Turske, i isti datum 1835. godine, kada je donet prvi moderni ustav Srbije.
Na Sretenje 1804. godine, na zboru viđenijih Srba sa teritorije Beogradskog (odnosno Smederevskog) pašaluka, koji se dogodio u Marićevića jaruzi u Orašcu, doneta je odluka o podizanju ustanka protiv Turaka i za vožda je izabran... »

Srbija danas i sutra obeležava Dan državnosti

Radio 021 pre 33 dana
Srbija danas i sutra, 15. i 16. februara, obeležava Sretenje - Dan državnosti, u znak sećanja na 15. februar 1804. kada je počeo Prvi srpski ustanak i kada je 1835. proglašen prvi srpski Ustav.
Tim povodom, predsednik Republike Aleksandar Vučić uručiće odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama. Predsednica Vlade Ana Brnabić položiće venac na spomenik voždu Karađorđu u Orašcu, a obeležavanju će prisustvovati i... »

Gugl u bojama Srbije: Internet pretraživač čestita nam Dan državnosti

Kurir pre 33 dana
BEOGRAD - Internet pretraživač Gugl osvanuo je jutros u bojama zastave Srbije povodom današnjeg praznika Dana državnosti. Centralna državna ceremonija povodom Dana državnosti biće održana danas u Orašcu u 12 časova kada će vence na spomenik voždu Karađorđu položiti premijerka Srbije Ana Brnabić i... »

Ustanak, pa ustav za ponos: Srbija danas slavi Sretenje, datum koji je dva puta obeležio njenu istoriju

Blic pre 33 dana
Srbija danas slavi Sretenje - dan državnosti koja je baš 15. februara oblikovana na dva načina - Prvim srpskim ustankom 1804. godine i prvim Ustavom Knjaževstva Srbije 1835. godine, tada jednim od najdemokratskijih u Evropi. Dakle, na današnji dan 1804. godine doneta je odluka o podizanju Prvog... »

Danas je Sretenje – Dan Državnosti Srbije

RTS pre 33 dana
RTS: Danas je Sretenje – Dan Državnosti Srbije
Srbija obeležava Dan državnosti, kao podsećanje na Sretenje 1804. godine, kada je podignuta revolucija i počelo oslobađanje od Turske, i isti datum 1835. godine, kada je donet prvi moderni ustav Srbije.
Na Sretenje 1804. godine, na zboru viđenijih Srba sa teritorije Beogradskog (odnosno Smederevskog) pašaluka, koji se dogodio u Marićevića jaruzi u Orašcu, doneta je odluka o podizanju ustanka protiv Turaka i za vožda je izabran... »

Predsednik Srbije danas odlikuje zaslužne: Sretenjski orden za Li Mančanga, Borisova, Jerotića ...

Kurir pre 33 dana
Povodom Sretenja, Dana državnosti i ustavnosti Srbije, predsednik Aleksandar Vučić odlikovaće danas Sretenjskim ordenjem zaslužne pojedince i institucije u oblasti kulture, medicine, privrede, sporta, nauke, diplomatije, a među laureatima, kako saznajemo, biće i Li Mančang, bivši ambasador Kine u... »

Srbija danas slavi: Sretenje - čemu nas uči istorija?

Mondo pre 33 dana
Obeležavaju se dva značajna događaja iz prošlosti. Prvi je Dan državnosti, u spomen na dan kada je na zboru u Orašcu 1804. godine podignut Prvi srpski ustanak. Drugi je dan kada je u Kragujevcu 1835. godine donet Sretenjski ustav.
Prvi srpski ustanak predstavlja početak srpske revolucije, koja je po mišljenjima istoričara trajala do 1815. godine, odnosno zajedno sa Drugim srpskim ustankom. Ovaj ustanak je bio ustanak Srba u Beogradskom pašaluku i okolnih... »

Tramp: Malerova istraga je suluda, neka objavi dokumenta

Večernje novosti  pre 2 sata  još 1 povezana

Kraj: Nemačka-Srbija 1:1

Večernje novosti  pre 1 sat  još 1 povezana
©2019 Netmark d.o.o.