Povezane vesti

Bregzit: Parlamentarci odbacili svih osam predloga

Bregzit: Parlamentarci odbacili svih osam predloga

Glas Amerike 27.03.2019
Britanski parlament nije usvojio nijedan od osam ponuđenih predloga o istupanju Ujedinjenog Kraljevstva iz Evropske unije. Ishod je to gotovo celodnevne rasprave i izjašnjavanja poslanika o potencijalnim rešenjima, koja su između ostalog bili i… »
Bregzit u ćorsokaku: Britanski parlament odbio sve opcije za izlazak iz EU, Mejova prethodno ponudila ostavku

Bregzit u ćorsokaku: Britanski parlament odbio sve opcije za izlazak iz EU, Mejova prethodno ponudila ostavku

Blic 27.03.2019
Nakon višesatne rasprava britanski parlament kasno večeras odbio je svih osam alternativnih predloga za Bregzit, prenosi "Bi-Bi-Si". Predlog za carinsku uniju sa EU odbijen je sa 272 glasa protvi i 264 za, dok je poziv na referendum propao sa 295… »
Mej najavila da napušta funkciju čim bude postignut dogovor o Bregzitu

Mej najavila da napušta funkciju čim bude postignut dogovor o Bregzitu

N1 Info 27.03.2019
Britanska premijerka Tereza Mej najavila da će stupiti sa te funkcije, čim bude postignut dogovor o Bregzitu. To je za britanske medije izjavilo više poslanika Mejine konzervativne partije, nakon današnjeg sastanka sa premijerkom. "Spremna sam da odem… »
May najavila ostavku ako Parlament prihvati njen plan za Brexit

May najavila ostavku ako Parlament prihvati njen plan za Brexit

Al Jazeera 27.03.2019
May je izjavila da će dati ostavku kako bi omogućila da novi premijer krene u novu fazu pregovora o budućim odnosima s EU-om. Britanska premijerka Theresa May izjavila je da će dati ostavku ako njen plan za Brexit, koji je Parlament dvaput odbacio… »
Tereza Mej najavila ostavku: Otići ću ranije nego što sam nameravala kako bih uradila ono što je ispravno za ovu zemlju

Tereza Mej najavila ostavku: Otići ću ranije nego što sam nameravala kako bih uradila ono što je ispravno za ovu zemlju

Kurir 27.03.2019
Britanska premijerka Tereza Mej je rekla svojim partijskim kolegama da će dati ostavku kada njen Sporazum o Bregzitu prođe Parlament. "Spremna sam da napustim ovu dužnost i ranije nego što sam nameravala kako bih učinila ono što je ispravno za ovu… »

Vesti dana »