Odluka Vlade o zakonu o kreditima u švajcarcima u utorak?

Odluka Vlade o zakonu o kreditima u švajcarcima u utorak?

Glas Amerike pre 6 dana
U iščekivanju zakona koji treba da reši problem građana zaduženih u švajcarskim francima, a čije rešavanje je pokrenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić kada je posle razgovora sa dužnicima najavio je da će uskoro biti donet leks specijalis, predstavnici Udruženja CHF Srbija, koji protestuju duže... »

Udruženje CHF Srbija: Niko neće biti uslovljavan da uđe u konverziju

N1 Info pre 6 dana
O "leks specialisu" i dalje se pregovara, podeljeni su stavovi i dalje oko dva člana zakona - saopštili su predstavnici Udruženja "CHF Srbija" na konferenciji za novinare. Navode da su pojedini pomaci ostvareni i da, kako kažu, korisnici kredita u švajcarcima danas ipak imaju više nego što je to bio slučaj pre 20 dana.
Izvor: N1 15.04.2019. 14.04.2019. "Zakon neće biti mandatoran, nikoga neće prisiliti da uđe u konverziju, to će biti mogućnost, ali ne i obaveza. Prvobitno je bilo priča da će konverzija da se odnosi samo na određen broj... »

Razgovori o Leks specijalisu o "švajcarcima" još traju

RTV pre 6 dana
RTV: Razgovori o Leks specijalisu o "švajcarcima" još traju
BEOGRAD - Razgovori o leks specijalisu za građane zadužene u švajcarcima, počeli su jutros u devet i još traju. Očekuje se da budu uspešno okončani večeras. O Nacrtu Zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima, na Vladi raspravljaće se sutra, i to rano ujutro, umesto danas, za kada je najavljena i vanredna sednica.
Ministar finansija Siniša Mali je izjavio da su razgovori o leks specijalisu za građane zadužene u švajcarcima još u toku i da bi trebalo da budu uspešno okončani u narednih nekoliko sati. "Došli smo do još jednog ili dva člana... »

Zakon o kreditima u švajcarcima sutra pred ministrima

RTS pre 6 dana
RTS: Zakon o kreditima u švajcarcima sutra pred ministrima
Vlada Srbije, iako je bilo najavljeno, nije danas usvojila finalnu verziju nacrta zakona o kreditima u švajcarskim francima. Kako RTS saznaje, teksta zakona će pre ministrima biti sutra.
Ministar finansija Siniša Mali kaže da je optimista, jer je veći deo zakona usaglašen. Očekuje da se leks specijalis pred poslanicima nađe do kraja nedelje. "Mislim da smo blizu rešenja, ostala su još jedan ili dva člana da se... »

Udruženje CHF Srbija: Dogovor s bankama još nije postignut, niti će biti obavezujući

Insajder pre 6 dana
Pregovori s bankarima oko rešavanja problema kredita vezanih za švajcarske franke ipak danas nisu završeni, izjavila je predsednica Upravnog odbora Udruženja CHF Srbija Jelena Pavlović. Pregovori s Vladom i bankama su započeti pre skoro dve nedelje, nakon što je predsednik Aleksandar Vučić najavio leks specijalis kao moguće rešenje za građane zadužene u „švajcarcima“.
Kako je ranije najavio ministar finansija Siniša Mali, predlog zakona je trebalo da bude predstavljen danas. „Po sadašnjem predlogu leks specijalisa o konverziji kredita u švajcarcima predviđen je otpis 38 odsto duga, krediti bi... »

Lex specialis "samo što nije", još bez dogovora dužnika i banaka o kreditima

N1 Info pre 6 dana
Građani zaduženi u švajcarcima još neko vreme sačekaće na Zakon koji bi trebalo da razreši dileme koje ih godinama muče. Koliko novca će morati da otplate i da li će oni koji su prezaduženi i dalje drhtati pod pretnjom izvršitelja?
Izvor: N1 Čekaće i banke. Sa zebnjom koliko će ih novca koštati rešenje. Izvesno je da će teret troškova podneti i budžet, dakle i građani koji sa kreditima indeksiranim u švajcarskim francima nemaju veze. "Samo što nije" - tri... »

Pavlović: Dogovor sa bankama još uvek nije završen, krediti u švajcarcima sistemska greška

Radio 021 pre 6 dana
Zastupnica udruženja CHF Srbija Jelena Pavlović rekla je danas da pregovori sa bankarima oko rešavanja problema kredita vezanih za švajcarski franak nisu završeni i da još uvek nije postignut konačan dogovor, ali da su "ti krediti sistemska greška".
Ona je na konferenciji za novinare rekla da je po sadašnjem predlogu leks specijalisa o konverziji kredita u švajcarcima predviđen otpis 38 odsto duga i da bi se krediti na dan potpisivanja ugovora pretvarali u dinare, pa u evre... »

Pregovori o kreditima u švajcarcima ušli u osmi sat, zakon na vladi sutra ujutro

Blic pre 6 dana
Razgovori o leks specijalisu za građane zadužene u "švajcarcima" počeli su jutros u devet i traju još uvek, saznaje "Blic biznis".
Očekuje se da budu uspešno okončani u narednih sat, dva. Naš izvor kaže i da bi to značilo da će se o Nacrtu Zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima na Vladi raspravljati sutra, i to rano ujutro,... »

Udruženje CHF Srbija: Dogovor sa banka još nije završen, krediti u švajcarcima sistemska ...

Beta pre 6 dana
Predsednik Upravnog odbora Uduženja CHF Srbija Jelena Pavlović rekla je danas da pregovori sa bankarima oko rešavanja problema kredita vezanih za švajcarski franak nisu završeni i da još nije postignut konačan dogovor, ali da su "ti krediti sistemska greška". Ona je na konferenciji za novinare... »

Pavlović: Prema dogovoru sa bankama, konverzija moguća za sve kredite

Beta video pre 6 dana
BEOGRAD - Predsednik Upravnog odbora Uduženja CHF Srbija Jelena Pavlović je kazala da iako nije pripremljena konačna verzija zakona dogovoreno je da konverzija kredita u francima bude moguća, ali da nije... »

Udruženje CHF Srbija: Dogovor sa banka još nije završen, krediti u švajcarcima sistemska greška

Beta video pre 6 dana
BEOGRAD - Predsednik Upravnog odbora Uduženja CHF Srbija Jelena Pavlović rekla je danas da pregovori sa bankarima oko rešavanja problema kredita vezanih za švajcarski franak nisu završeni i da još nije postignut konačan dogovor, ali da su ``ti krediti sistemska... »

Efektiva: Tražimo odlaganje leks specijalisa

Danas pre 6 dana
Deo građana zaduženih u švajcarskom franku protestovao ispred Vlade Građani zaduženi u švajcarskom franku okupljeni u Udruženju Efektiva protestovali su danas posle 14 časova ispred ulaza u Vladu Srbije ne bi li izrazili nezadovoljstvo zbog najave usvajanja posebnog zakona.
Usvajanje leks specijalisa koji bi trebalo da reši probleme građana koji su uzimali stambene kredite indeksirane u švajcarskoj valuti najavile su vlasti pre dve nedelje, međutim, dok su o tekstu zakona sa predstavnicima banaka i... »

Pregovori o kreditima u švajcarcima ušli u osmi sat: Zakon na vladi sutra ujutro

Kurir pre 6 dana
Razgovori o leks specijalisu za građane zadužene u "švajcarcima" počeli su jutros u devet i traju još uvek, saznaje "Blic biznis".
Očekuje se da budu uspešno okončani u narednih sat, dva. Naš izvor kaže i da bi to značilo da će se o Nacrtu Zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima na Vladi raspravljati sutra, i to rano ujutro,... »

Pavlović: Nadam se rešenju, lome koplja oko jedne tačke

Dnevnik pre 7 dana
BEOGRAD: Zakon koji će izvesno biti donet nikome neće našteti, kaže članica Upravnog odbora Udruženja CHF Srbija Jelena Pavlović i navodi da postoje još dve tačke o kojima se pregovara u vezi sa zakonom koji bi trebalo da reši pitanje kredita u švajcarskim francima.
Pavlović je rekla da je Udruženje građana zaduženih u švajcarskim francima CHF Srbija danas zakazalo konferenciju za novinare jer se mislilo da će biti objavljena konačna verzija zakona, ali da se još radi na usaglašavanju i... »

Udruženje CHF Srbija: Dogovor sa banka još nije završen, krediti u švajcarcima sistemska greška

Novi magazin pre 7 dana
Predsednik Upravnog odbora Uduženja CHF Srbija Jelena Pavlović rekla je danas da pregovori sa bankarima oko rešavanja problema kredita vezanih za švajcarski franak nisu završeni i da još nije postignut konačan dogovor, ali da su "ti krediti sistemska greška".
Ona je na konferenciji za novinare rekla da je po sadašnjem predlogu leks specijalisa o konverziji kredita u švajcarcima predviđen otpis 38 odsto duga i da bi se krediti na dan potpisivanja ugovora pretvarali u dinare, pa u evre... »

Mali o "švajcarcima": I dalje razgovaramo, optimista sam; Pavlović: Lome se koplja oko jedne tačke

Večernje novosti pre 7 dana
Ministar finansija Siniša Mali navodi da su u toku razgovori Udruženja banaka i građana zaduženih u ''švajcarcima''
Ministar finansija Siniša Mali navodi da su u toku razgovori Udruženja banaka i građana zaduženih u ''švajcarcima''. Očekuje da će se naći rešenje koje bi zadovoljilo obe strane i da će se Zakon krajem nedelje naći u Skupštini na... »

Leks specijalis o "švajcarcima" danas pred Vladom

Kamatica pre 7 dana
"Nacrt Zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima će, kako očekujem, biti usvojen na vanrednoj sednici Vlade Republike Srbije u ponedeljak.
Predlog zakona će potom biti poslat u Skupštinu Srbije, kako bi bio usvojen po hitnom postupku", rekao je ministar finansija Siniša Mali. On je podsetio da su prethodnih dana vođeni intenzivni pregovori s korisnicima kredita u... »

Niko neće biti uslovljen da uđe u konverziju

Nova ekonomija pre 7 dana
Udruženja građana CHF Srbija su na konferenciji za novinare pojasnila razloge zbog kojih su zaustavila pregovore sa bankama o rešavanju problema njihovih kredita u švajcarcima.
Kako su ranije rekli - nije bilo moguće usaglasiti se oko spornih pitanja. Advokatica udruženja CHF Jelena Pavlović kaže da su određeni pomaci napravljeni i da je jedan od uspeha to što Zakon neće biti mandatoran - da nikoga neće... »

Mali o švajcarcima: I dalje razgovaramo, optimista sam

RTS pre 7 dana
RTS: Mali o švajcarcima: I dalje razgovaramo, optimista sam
Ministar finansija Siniša Mali navodi da su u toku razgovori Udruženja banaka i građana zaduženih u švajcarcima. Očekuje da će se naći rešenje koje bi zadovoljilo obe strane i da će se Zakon krajem nedelje naći u Skupštini na glasanje.
Siniša Mali navodi da su se razgovori vodili tokom vikenda, a da su nastavljeni i danas. "Ja sam optimista jer smo se saglasili oko većine delova leks specijalisa, ostala su još dva člana. Tu ima više strana, a malo je vremena.... »

Mali: Imamo skoro finalnu verziju leks specijalisa

N1 Info pre 7 dana
Ministar finansija Srbije Siniša Mali je rekao da pregovori o leks specijalisu o lakšoj otplati kredita u švajcarskim francima još traju i da očekuje da će taj zakon biti usaglašen do kraja dana, kako bi ga odmah usvojila Vlada, a do kraja sedmice i Skupština Srbije.
Izvor: Agencije "Imamo skoro finalnu verziju leks specijalisa. Ostalo je da se usaglasi jedan ili dva člana", rekao je Mali novinarima u Vladi Srbije, ali nije želeo da iznosi detalje zakona zato što pregovori još traju. Naveo je... »

Leks specijalis o švajcarcima danas na sednici Vlade

Politika pre 7 dana
Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da očekuje da Vlada Srbije u ponedeljak, 15. aprila, usvoji leks specijalis u vezi sa kreditima u švajcarskim francima, kako bi se on potom, po hitnom postupku, našao u skupštinskoj proceduri. „Nacrt Zakona o konverziji stambenih kredita... »

Leks specijalis o "švajcarcima" danas pred vladom

Mondo pre 7 dana
Leks specijalis u vezi s kreditima u švajcarskim francima, danas će razmatrati Vlada Srbije, i, kako se očekuje, biće usvojen, kako bi se što pre našao u skupštinskoj proceduri.
Foto: MONDO Ministar finansija Srbije Siniša Mali očekuje da danas bude usaglašena finalna verzija nacrta zakona o kreditima u švajcarskim francima, ali nije želeo da iznese detalje navodeći da još dva člana zakona nisu... »

Mali: Pregovori o leks specijalisu o kreditima u švajcaima još traju

Novi magazin pre 7 dana
Ministar finansija Srbije Siniša Mali danas je rekao da pregovori o leks specijalisu o lakšoj otplati kredita u švajcarskim francima još traju i da očekuje da će taj zakon biti usaglašen do kraja dana, kako bi ga odmah usvojila Vlada, a do kraja sedmice i Skupština Srbije.
"Imamo skoro finalnu verziju leks specijalisa. Ostalo je da se usaglasi jedan li dva člana", rekao je Mali novinarima u Vladi Srbije ali nije želeo da iznosi detalje zakona zato što pregovori još traju. Naveo je da je svaki član... »

Mali: Optimista sam, teški su razgovori, sporni jedan ili dva člana

B92 pre 7 dana
Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali je izjavio da su razgovori o leks specijalisu za građane zadužene u švajcarcima još u toku.
On očekuje da bi trebalo da budu uspešno okončani u narednih nekoliko sati. "Došli smo do još jednog ili dva člana koji su ostali da se usaglase", rekao je Mali odgovarajući na pitanja novinara i istakao da je optimista i da će... »

Mali: Pregovori o leks specijalisu o kreditima u švajcarcima još traju

Danas pre 7 dana
Ministar finansija Srbije Siniša Mali danas je rekao da pregovori o leks specijalisu o lakšoj otplati kredita u švajcarskim francima još traju i da očekuje da će taj zakon biti usaglašen do kraja dana, kako bi ga odmah usvojila Vlada, a do kraja sedmice i Skupština Srbije.
„Imamo skoro finalnu verziju leks specijalisa. Ostalo je da se usaglasi jedan li dva člana“, rekao je Mali novinarima u Vladi Srbije ali nije želeo da iznosi detalje zakona zato što pregovori još traju. Naveo je da je svaki član... »

Zaduženi građani prekinuli pregovore, zakon, ipak, na Vladi?

Danas pre 7 dana
Vlada bi danas, prema očekivanjima ministra finansija Siniše Malog, trebalo da usvoji predlog zakona kojim bi se rešio problem građana zaduženih u švajcarskoj valuti iako su predstavnici Udruženja CHF Srbija nezadovoljni pregovorima sa bankama u petak prekinuli sastanak i za danas najavili konferenciju za novinare.
Iz Udruženja Efektiva, u kom su od starta nezadovoljni ulaskom u pregovore sa bankama, za danas su najavili protest. Banke su u nacrtu zakona koji je trebalo juče da bude konačno završen predložile otpis 38 odsto preostalog duga,... »

Mali o švajcarcima: Ostalo je da usaglasimo još jedan ili dva člana! Razgovori o leks specijalisu sigurno još nekoliko sati

Kurir pre 7 dana
BEOGRAD - Ministar finansija Srbije Siniša Mali je izjavio da su razgovori o leks specijalisu za građane zadužene u švajcarcima još u toku i da bi trebalo da budu uspešno okončani u narednih nekoliko sati. "Došli smo do još jednog ili dva člana koji su ostali da se usaglase", rekao je Mali... »

"Zašto mi građani da otplaćujemo tuđe dugove?" VIDEO

B92 pre 7 dana
B92: "Zašto mi građani da otplaćujemo tuđe dugove?" VIDEO
Beograd -- Članovi Udruženja CHF napustili su pregovore sa predstavnicima Vlade Srbije i banaka.
Udruženje "Efektiva" za danas je najavilo protest na kojem će zatražiti odlaganje donošenja Leks specijalisa. Prema najavi Siniše Malog, ministra finansija, Vlada Srbije bi danas trebalo da usvoji zakon kojim se rešava problem... »

Iako nema dogovora sa zaduženima u švajcarcima, leks specijalis danas pred vladom

Radio 021 pre 7 dana
Leks specijalis u vezi s kreditima u švajcarskim francima, danas će razmatrati Vlada Srbije.
Kako se očekuje, Leks specijalis biće usvojen, kako bi se što pre našao u skupštinskoj proceduri. "Nacrt Zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima će, kako očekujem, biti usvojen na vanrednoj... »

Švajcarci danas pred vladom Srbije: Leks specijalis stigao u Nemanjinu! Ako bude usvojen, pravac Skupština

Kurir pre 7 dana
BEOGRAD - Leks specijalis u vezi s kreditima u švajcarskim francima, danas će razmatrati Vlada Srbije, i, kako se očekuje, biće usvojene, kako bi se što pre našao u skupštinskoj proceduri. "Nacrt Zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima će, kako očekujem, biti... »

Leks specijalis: Vlada pomaže zaduženim u švajcarskim francima

B92 pre 7 dana
B92: Leks specijalis: Vlada pomaže zaduženim u švajcarskim francima
Beograd -- Leks specijalis u vezi s kreditima u švajcarskim francima, danas će razmatrati Vlada Srbije.
Kako se očekuje, Leks specijalis biće usvojn, kako bi se što pre našao u skupštinskoj proceduri. "Nacrt Zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima će, kako očekujem, biti usvojen na vanrednoj... »

Vlada danas usvaja konačnu verziju: Zašto građanima zaduženim u "švajcarcima" ne odgovara leks specijalis

Blic pre 7 dana
Iako je ministar finansija Siniša Mali najavio da će u nedelju biti postignut finalni dogovor zainteresovanih strana o građanima zaduženim u švajcarskim francima i da će biti dogovorena finalna verzija nacrta leks specijalisa, predstavnici Udruženja CHF Srbija napustili su juče pregovore sa... »

Leks specijalis za ''švajcarce''

Večernje novosti pre 7 dana
Danas vanredna sednica vlade Srbije posvećena zakonu o konverziji kredita građana zaduženih u francima. Propis već ove nedelje u Skupštini po hitnoj proceduri. Deo dužnika nezadovoljan rešenjima
ZAKON o konverziji kredita u švajcarskim francima u evro trebalo bi da danas po podne bude usvojen na vanrednoj sednici Vlade Srbije. Ovaj leks specijalis potom će se naći pred poslanicima Skupštine Srbije gde bi, prema najavama,... »

Usaglašen leks specijalis za kredite u francima: Vlada danas usvaja zakon o švajcarcima

Kurir pre 7 dana
Tekst predloga zakona za rešavanje decenijskog problema građana zaduženih u švajcarskoj valuti je konačan, a detalji će biti saopšteni posle njegovog usvajanja
Konačna verzija leks specijalisa, odnosno zakona kojim će biti okončana agonija više od 16.000 građana zaduženih u švajcarskim francima, usaglašena je tokom vikenda i biće usvojena na današnjoj vanrednoj sednici Vlade Srbije,... »
©2019 Netmark d.o.o.