Povezane vesti

Analitičari objasnili: Ne treba nam drugi krug - jasno je ko će biti novi predsednik Hrvatske!

Analitičari objasnili: Ne treba nam drugi krug - jasno je ko će biti novi predsednik Hrvatske!

Alo 23.12.2019
"Milanović je formalno pobednik prvog kruga izbora, ali njegov rezultat nije ni izbliza takav da bi mu davao bilo kakve izglede u drugom krugu", rekao je za Hinu Davor Ðenero. Posle prvog kruga predsedničkih izbora u Hrvatskoj, na kojima su najviše… »
Plenković: Sledi analiza prvog kruga i formula za pobedu

Plenković: Sledi analiza prvog kruga i formula za pobedu

Blic 23.12.2019
Premijer i predsednik vladajuće HDZ, Andrej Plenković, izjavio je danas da će ta stranka analizirati rezultate prvog kruga izbora i pokušaće da pronađe formulu za pobedu njihove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović. - Idemo da se sastanemo i… »
Kosor: Prvi put aktuelni predsednik bez pobede u prvom krugu

Kosor: Prvi put aktuelni predsednik bez pobede u prvom krugu

Dnevnik 23.12.2019
ZAGREB: Bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor ukazala je danas na Tviteru da se prvi put dogodilo da aktuelni predsednik ne pobedi u prvom krugu predsedničkih izbora. "Prvi put aktuelni predsednik nije pobedio u prvom krugu. Možda bude drugi put da… »
Jadranka potkačila Kolindu: Bivša hrvatska premijerka prokomentarisala rezultat na izborima....i leteće perje

Jadranka potkačila Kolindu: Bivša hrvatska premijerka prokomentarisala rezultat na izborima....i leteće perje

Blic 23.12.2019
Bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor prokomentarisala je danas na društvenim mrežama izbore za predsednika Hrvatske, poručivši da prvi put aktuelni predsednik nije pobedio u prvom krugu. - Prvi put aktuelni predsednik nije pobedio u prvom krugu… »
Popov: Rezultat očekivan, moguće resetovanje odnosa sa Srbijom

Popov: Rezultat očekivan, moguće resetovanje odnosa sa Srbijom

Dnevnik 23.12.2019
BEOGRAD: Direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov ocenjuje da su rezultati prvog kruga predsedničkih izbora u Hrvatskoj očekivani, i smatra da bi za Srbiju bilo bolje da pobedi bivši hrvatski premijer Zoran Milanović koji bi, kako kaže, imao… »
Milanović ima razloga za optimizam, Kolindu spasao Merčep

Milanović ima razloga za optimizam, Kolindu spasao Merčep

Dnevnik 23.12.2019
ZAGREB: Bivši predsednik Ivo Josipović kaže da je rezultat prvog kruga predsedničkih izbora bio očekivan i da je aktuelnu predsednicu Kolindu Grabar Kitarović od ispadanja spasao osuđeni ratni zločinac Tomislav Merčep. Gostujući na zagrebačkoj… »
Škoro je izgubio od Kolinde i Milanovića za svega dva odsto, ali tek sada dolazi njegovo vreme

Škoro je izgubio od Kolinde i Milanovića za svega dva odsto, ali tek sada dolazi njegovo vreme

Blic 23.12.2019
Nekoliko sati nakon što je za svega dva odsto izgubio ulazak u drugi krug predsedničkih izbora u Hrvatskoj, nezavisni kandidat Miroslav Škoro je poručio da će “nastaviti da vraća Hrvatsku narodu”. U drugi krug izbora ušli su aktuelna… »
Pred kamerama osmesi, iza: Kulisa... "u Kolindinom štabu je bila gubitnička atmosfera, premalo ljudi, sve je nekako otužno"

Pred kamerama osmesi, iza: Kulisa... "u Kolindinom štabu je bila gubitnička atmosfera, premalo ljudi, sve je nekako otužno"

Blic 23.12.2019
Čestitam svojim, neću reći protivkandidatima, nego sukandidatima i glasačima koji su mi omogućili ulazak u ovaj drugi krug na putu do konačne pobede. Ovo je bila bitka, kako bi neki rekli deset na jednoga, odnosno deset na jednu, a imala sam i jakog… »
Kolinda odnela ubedljivu pobedu u Srbiji, ali na birališta je izašlo tek 719 od 30.000 ljudi sa pravom glasa

Kolinda odnela ubedljivu pobedu u Srbiji, ali na birališta je izašlo tek 719 od 30.000 ljudi sa pravom glasa

Blic 23.12.2019
Aktuelna predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izborila se sinoć za ulazak u drugi krug predsedničkih izbora, gde će se 5. januara suočiti sa Zoranom Milanovićem, a to u dobroj meri duguje biračima iz inostranstva. Iako je sa ukupno 26,65… »
Svetske agencije o hrvatskim izborima: Kolindina "operacija zavođenja" je počela, biće favorit u drugom krugu

Svetske agencije o hrvatskim izborima: Kolindina "operacija zavođenja" je počela, biće favorit u drugom krugu

Blic 23.12.2019
Prvi krug predsedničkih izbora u Hrvatskoj s velikom pažnjom pratile su evropske i zemlje u regionu. U drugi krug ušli su kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) i niza stranaka levog centra. Zoran Milanović sa 29,55 odsto glasova, aktuelna… »
Plenković veruje u pobedu Grabar-Kitarović u drugom krugu

Plenković veruje u pobedu Grabar-Kitarović u drugom krugu

Danas 23.12.2019
Premijer Hrvatske i predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andrej Plenković izjavio je da nije iznenađen rezultatima predsedičkih izbora. On je rekao i da očekuje da kandidatkinja njegove stranke, aktuelna predsednica Kolinda… »
U drugi krug uz Tompsona: Dok su okupljeni klicali "Vukovar", "Vukovar", Kolinda tražila podršku od Škorovih glasača

U drugi krug uz Tompsona: Dok su okupljeni klicali "Vukovar", "Vukovar", Kolinda tražila podršku od Škorovih glasača

Blic 23.12.2019
Sve za Hrvatsku, prozivali su me zbog navodnih grešaka, nikada nisam napravila ništa protiv Hrvatske, poručila je kandidatkinja HDZ i aktuelna predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u svom izbornom štabu, dok su okupljeni klicali "Vukovar"… »
Predsednički izbori u Hrvatskoj: Novi život Zorana Milanovića

Predsednički izbori u Hrvatskoj: Novi život Zorana Milanovića

Južne vesti 23.12.2019
Getty Images Zoran Milanović na velika vrata vratio se u hrvatsku politiku Dok su imena koja će se naći na glasačkom listiću u drugom krugu predsedničkih izbora u Hrvatskoj bila očekivana, njihov redosled u prvom krugu unosi značajnu dozu… »
Strane agencije: Grabar-Kitarović favorit u drugom krugu

Strane agencije: Grabar-Kitarović favorit u drugom krugu

SEEbiz 23.12.2019
ZAGREB - Svjetske i regionalne agencije koje su u nedjelju popratile predsjedničke izbore u Hrvatskoj prenose kako će, unatoč pobjedi oporbenog kandidata Zorana Milanovića u prvom krugu, u drugom prednost imati aktualna predsjednica Kolinda Grabar… »
Milanović: Neka pobijedi bolji. A to sam ja

Milanović: Neka pobijedi bolji. A to sam ja

SEEbiz 23.12.2019
ZAGREB . Zoran Milanović je nakon prvog kruga predsjedničkih izbora izrazio uvjerenje i u konačnu pobjedu. "Neka pobijedi bolji. A to sam ja. Za dva tjedna bit će što bude. Nikakve gorčine ni straha nema u meni", dodao je. "Smatram da sam zreo i… »
"Neka pobedi bolji, a to sam ja": Milanović poslao poruku koja se Kolindi neće svideti

"Neka pobedi bolji, a to sam ja": Milanović poslao poruku koja se Kolindi neće svideti

Blic 22.12.2019
Zoran Milanović, kandidat opozicionog SDP-a obratio se nakon prvog kruga predsedničkih izbora u Hrvatskoj. - Hvala svima koji su glasali za mene i koji nisu. Idemo u 2. krug. Ali ne idemo u rat, ratovi su gotovi. To govorim otpočetka. Idemo u… »

Vesti dana »