Povezane vesti
U Višegradu uručene književne nagrade Dragoslavu Mihailoviću i Jahini Guzelj
RTS 27.01.2020
Tradicionalno, na Savindan, u Višegradu je dodeljena "Velika nagrada Ivo Andrić", koju je Andrićev institut, na čijem čelu je reditelj Emir Kusturica, ustanovio 2015. godine. Laureati za prošlu godinu su akademik Dragoslav Mihailović za životno delo i… »
Istorija preti da se ponovi: U Andrićgradu svečano uručena "Velika nagrada Ivo Andrić" Dragoslavu Mihailoviću i Guzelj Jahinoj…
Večernje novosti 27.01.2020
Oboje nagrađenih su otvorili dugo tabuirane teme logora i ideoloških zločina, rekao je Delić. KAD sam video to čudo koje se sa ljudima dešava na Golom otoku, pomislio sam da neko mora da piše o tome. Čekao sam trideset godina da neko zaista napiše nešto… »
Mihailoviću "Velika Andrićeva nagrada": Uručenje priznanja na svečanosti u institutu u Višegradu na Savindan
Večernje novosti 27.01.2020
Ruska spisateljica Jahina Guzelj nagrađena za "Decu Volge", najbolju knjigu objavljenu 2019. KADA je po objavljivanju romana "Kada su cvetale tikve" postao ideološka meta, uprkos priznanju "Bora Stanković" koje je za antologijski roman osvojio, Dragoslav… »
Vesti dana »

Snažan zemljotres u Rusiji, evakuacije u Americi i Japanu zbog cunamija
BBC News pre 14 minutajoš 59 povezanih

Jovana izvukla od Milojevića da dolazi Tadić? Šta se krije iza "osmeha Mona Lize" koji su svi videli
Mondo pre 3 minutajoš 25 povezanih

Noć užasa u Beogradu: Mlađi muškarac izrešetan na Ledinama, tuča, saobraćajka, pune ruke posla za lekare
Kurir pre 9 minutajoš 9 povezanih

Vernici slave Ognjenu Mariju, običaj da se ne rade nikakvi poslovi
N1 Info pre 44 minutajoš 8 povezanih