Povezane vesti

U Višegradu uručene književne nagrade Dragoslavu Mihailoviću i Jahini Guzelj

U Višegradu uručene književne nagrade Dragoslavu Mihailoviću i Jahini Guzelj

RTS 27.01.2020
Tradicionalno, na Savindan, u Višegradu je dodeljena "Velika nagrada Ivo Andrić", koju je Andrićev institut, na čijem čelu je reditelj Emir Kusturica, ustanovio 2015. godine. Laureati za prošlu godinu su akademik Dragoslav Mihailović za životno… »
Istorija preti da se ponovi: U Andrićgradu svečano uručena "Velika nagrada Ivo Andrić" Dragoslavu Mihailoviću i Guzelj…

Istorija preti da se ponovi: U Andrićgradu svečano uručena "Velika nagrada Ivo Andrić" Dragoslavu Mihailoviću i Guzelj…

Večernje novosti 27.01.2020
Oboje nagrađenih su otvorili dugo tabuirane teme logora i ideoloških zločina, rekao je Delić. KAD sam video to čudo koje se sa ljudima dešava na Golom otoku, pomislio sam da neko mora da piše o tome. Čekao sam trideset godina da neko zaista… »
Mihailoviću "Velika Andrićeva nagrada": Uručenje priznanja na svečanosti u institutu u Višegradu na Savindan

Mihailoviću "Velika Andrićeva nagrada": Uručenje priznanja na svečanosti u institutu u Višegradu na Savindan

Večernje novosti 27.01.2020
Ruska spisateljica Jahina Guzelj nagrađena za "Decu Volge", najbolju knjigu objavljenu 2019. KADA je po objavljivanju romana "Kada su cvetale tikve" postao ideološka meta, uprkos priznanju "Bora Stanković" koje je za antologijski roman osvojio… »

Vesti dana »