Povezane vesti

Putari se probijaju kroz smetove, do udaljenih sela stižu medicinske ekipe

RTS 07.02.2020
Nakon nevremena praćenog snegom i olujnim vetrom situacija se normalizuje u mestima koja su najteže pogođena. Vanredna situacija je u Crnoj Travi, Sjenici i delovima opština Požega i Arilje. Brojni lokalni putevi još su neprohodni, a čišćenje… »

"Na putu je bilo tri metra snega, niko nije znao da su ispod zatrpani automobili": Naš reporter obišao je mesto stravičnog…

Blic 07.02.2020
Snažna mećava koja je zadesila Peštersku visoravan u sredu i četvrartak odnela je i jedan život. Naime, u selu Sušica pronađeno je telo R. Č. (66) u četvrtak rano ujutru, a lekari su potvrdili da je preminuo od posledica smrzavanja. Dan nakon ove… »

Apokalipsa na pešteru: Još uvek zavejano više hiljada ljudi, deo sela bez struje! Smetovi i do 4 metra!

Kurir 07.02.2020
Više od 20 teških građevinskih mašina juče je čistilo puteve ka selima u sjeničkoj opštini koja su u snežnoj blokadi od srede popodne. Deo sela na pešterskoj visoravni ostao je bez struje, a deo sela nema ni signal mobilne telefonije. Procenjuje… »

Vanredna situacija u više opština, u Crnoj Travi smetovima odsečeno oko 800 ljudi

Danas 07.02.2020
Situacija u opštini Crna Trava i dalje je loša, jak vetar pravi smetove i otežava čišćenje puteva, a nateritoriji opštine smetovima je odsečeno oko 800 ljudi., izjavio je danas za FoNet predsednik opštine Crna Trava Slavoljub Blagojević… »

U zavejanoj koloni najvažnije je da vozači jedni drugima pomažu

RTS 07.02.2020
Sneg, vetar i mećava uključili su dugme za vanrednu situaciju u Sjenici i Crnoj Travi, delu Požege i Arilja. Brojni putevi su neprohodni. Na terenu su pripadnici Sektora za vanredne situacije koji evakuišu i pomažu ugroženom stanovništvu, a sa… »

(Foto): Ove fotografije najbolje pokazuju razmere nezapamćenog nevremena koje je paralisalo delove Srbije

Blic 07.02.2020
Od početka velikih snežnih padavina i jakog vetra u Srbiji je evakuisana ukupno 41 osoba koja je bila zavejana i životno ugrožena, a najteža situacija je bila pre dve noći u Sjenici i kod Kosjerića, kažu u Sektoru za vanredne situacije MUP-a… »

Evakuisana 41 životno ugrožena osoba, na snazi vanredne situacije

B92 07.02.2020
Od početka velikih snežnih padavina i jakog vetra u Srbiji je evakuisana ukupno 41 osoba koja je bila zavejana i životno ugrožena. Najteža situacija je bila pre dve noći u Sjenici i kod Kosjerića, kažu u Sektoru za vanredne situacije MUP-a… »

Zbog snežnih smetova evakuisana 41 osoba

RTV 07.02.2020
BEOGRAD - Od početka velikih snežnih padavina i jakog vetra u Srbiji je evakuisana ukupno 41 osoba koja je bila zavejana i životno ugrožena, a najteža situacija je bila pre dve noći u Sjenici i kod Kosjerića, kažu u Sektoru za vanredne situacije… »

MUP: Evakuisana ukupno 41 osoba,od juče od 15 sati bez evakuacija

Dnevnik 07.02.2020
BEOGRAD: Od početka velikih snežnih padavina i jakog vetra u Srbiji je evakuisana ukupno 41 osoba koja je bila zavejana i životno ugrožena, a najteža situacija je bila pre dve noći u Sjenici i kod Kosjerića, kažu u Sektoru za vanredne situacije… »

Pratite ova uputstva da ne biste postali žrtva snežne oluje

RTS 07.02.2020
Dosta snega palo je ovih dana na Pešterskoj visoravni, u Zlatiborskom i Jablaničkom okrugu. Mnoga mesta su odsečena od sveta, a pojedini građani su zbog mećave ostali zarobljeni u automobilima. Ako se nađete napolju tokom snežne oluje, trebalo bi… »

Putari i elektromonteri otklanjaju posledice snežnih oluja u Srbiji

RTS 07.02.2020
U opštinama Sjenica, Crna Trava i delovima opština Požega i Arilje, i dalje je na snazi vanredna situacija. Mnogi putevi su neprohodni. U Crnoj Travi su smetovi visine do dva metra i jak vetar doneli probleme za oko 800 stanovnika. Problema ima i u… »

Putari i elektromonteri otklanjaju posledice snežnih oluja u zapadnoj Srbiji

Glas Zapadne Srbije 07.02.2020
U opštinama Sjenica, Crna Trava i delovima opština Požega i Arilje, i dalje je na snazi vanredna situacija. Mnogi putevi su neprohodni. U Crnoj Travi su smetovi visine do dva metra i jak vetar doneli probleme za oko 800 stanovnika. Problema ima i u… »

Vanredna situacija u nekoliko opština, muškarac umro od smrzavanja na Pešteru

N1 Info 07.02.2020
Zbog snega i jakog vetra u opštinama Sjenica i Crna Trava proglašena je vanredna situacija, a brojni putevi su neprohodni. Vanredno je i u delovima opština Požega i Arilje. Pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali su 37 ljudi. Na Pešteru… »

Ako se nađete u snežnoj oluji, sledite spisak uputstva: Obratite pažnju i na ove znakove

Telegraf 07.02.2020
Jak vetar i velike količine padavina stvorili su mećave i snežne nanose zbog kojih je u sredu uveče preminula jedna osoba, a na desetine je bilo zarobljeno u svojim automobilima. Sneg koji je prethodna dva dana napadao na Pešterskoj visoravni, ali i… »

Smetovi od nekoliko metara i automobili "zarobljeni" u snegu: Ovaj snimak najbolje opisuje kakvo je nevreme pogodilo Srbiju

Blic 06.02.2020
Zbog snega i jakog vetra u nekoliko opština u Srbiji proglašena je vanredna situacija, a brojni putevi su neprohodni. Snežne padavine praćene jakim vetrom stvorili su probleme širom zemlje, a kod Sjenice, gde je stanje i dalje alarmantno, jedna osoba… »

Srbija zavejana u snegu: Vanredno stanje u nekoliko opština, najgora situacija na Pešteru

Blic 06.02.2020
Zbog snega i jakog vetra, u opštinama Sjenica i Crna Trava proglašena je vanredna situacija, a brojni putevi su neprohodni, javio je RTS. Većina pešterskih sela je zavejana i do njih će mehanizacija stići narednih dana, a uzrok smrti muškarca na… »

Vesti dana »