Povezane vesti
Glavni državni tužilac Hrvatske podneo ostavku
Vesti online 19.02.2020
Glavni državni tužilac Dražen Jelinić uputio je danas hrvatskoj Vladi zahtev za razrešenje sa dužnosti koju je obavljao od 24. aprila 2018., zbog članstva u masonskoj loži. On je u saopštenju medijima naveo da je od prvog dana dužnost obavljao… »
Glavni državni tužilac Hrvatske priznao da je mason, podneo ostavku
RTV 19.02.2020
ZAGREB - Glavni državni tužilac Dražen Jelinić uputio je danas hrvatskoj Vladi zahtev za razrešenje sa dužnosti koju je obavljao od 24. aprila 2018., zbog članstva u masonskoj loži. On je u saopštenju medijima naveo da je od prvog dana dužnost… »
Hrvatski državni tužilac dao ostavku zbog članstva u masonima
Slobodna Evropa 19.02.2020
Dražen Jelenić, hrvatski državni tužilac dao je ostavku u srijedu 19. februata nakon pritiska visokih dužnosnika nakon priznanja da pripada masonskoj loži. "To članstvo u legalnom udruženju ni na koji način nije uticalo na moj posao, no nedavne… »
Glavni državni tužilac Hrvatske podneo ostavku jer je otkriveno da je mason
N1 Info 19.02.2020
Glavni državni tužilac Hrvatske Dražen Jelenić saopštio je da podnosi ostavku pošto je otkriveno da je mason. "Ovih dana su se u javnosti pojavile insinuacije vezane uz moje članstvo u masonskom udruženju. To članstvo u zakonitom udruženju ni na… »
Hrvatski državni tužilac Dražen Jelenić podnio ostavku
Al Jazeera 19.02.2020
Jelenić je potvrdio da je slobodni zidar te da je ljekar i vođa jedne od masonskih loža Nikica Gabrić pokušao utjecati na tok predistrage. Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić u srijedu je Vladi uputio zahtjev za razrješenje s dužnosti koju… »
Pala ostavka!
Alo 19.02.2020
Dražen Jelnić, glavni pravnik Hrvatske, je od Vlade RH zahtevao da ga razreše sa funkcije u jeku afere. "Ovih dana su se u javnosti pojavile insinuacije vezano za moje članstvo u masonskoj udruzi. To članstvo u zakonitoj udruzi ni na koji način nije… »
Tužilac koji je priznao da je mason ipak podneo ostavku
RTS 19.02.2020
Glavni državni tužilac Hrvatske Dražen Jelenić podneo je Vladi te zemlje zahtev za razrešenje, navodi se na sajtu te institucije. Jelenić je prethodno priznao da je od 2018. godine član masonskog udruženja "Veliki Orijent Hrvatske". Dražen… »
Hrvatski tužilac mason podneo ostavku: Jelenić tvrdi da odlazi mirne i čiste savesti!
Kurir 19.02.2020
Glavni državni tužilac Hrvatske Dražen Jelenić podneo je večeras ostavku pošto je otkriveno da je mason. Jelenić je odluku o ostavci objavio u saopštenju za javnost. On smatra da člansvo u "zakonitom udruženju" nije uticalo na njegov rad, ali… »
Milanović: I mene su masoni zvali, ali nisam pristao
Al Jazeera 19.02.2020
Ako Dražen Jelenić sam ne podnese ostavku, Vlada će u četvrtak predložiti njegovo razrješenje, kaže hrvatski premijer Andrej Plenković. Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je u srijedu, povodom slučaja glavnog državnog odvjetnika… »
Milanović priznao: I mene su zvali u masone, ali sam odbio (video)
Kurir 19.02.2020
Novi hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da svi koji su članovi udruženja slobodnih zidara, a rade nekakav javni posao ili su javni zvaničnici, posebno u domenu represivnog državnog aparata, nepotrebno dovode u pitanje svoju… »
Milanović priznao da je i sam dobio poziv da postane mason
N1 Info 19.02.2020
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović svog prvog radnog dana osvrnuo se na aferu vezanu uz članstvo glavnog državnog tužioca Dražena Jelenića u masonskoj loži. On je priznao da je i sam svojevremeno dobio poziv da se učlani u masonsku ložu, ali je… »
Vesti dana »
"Nedopustivi su pritisci na novosadsko tužilaštvo" Ministarka Popović: Tužilaštvo postupa u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, a ne po željama opozicije!
Kurir pre 51 minutajoš 68 povezanih
Izrael napao luksuzni okrug Damaska; Mikati: Prioritet implementacija rezolucije UN
RTS pre 14 minutajoš 19 povezanih