Povezane vesti

U Slovačkoj produženo vanredno stanje; Hrvati popustili mere; Kurc i Putin o isporuci Sputnjika Austriji

B92 26.02.2021
U svetu više od godinu dana traje borba protiv koronavirusa, koja, uprkos postojanju više vakcina protiv zaraze, ne posustaje. Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel poručio je večeras da su proizvodnja i isporuka vakcina, kao i vakcinacija protiv… »

Kovid pasoš, digitalni sertifikat, testovi: Kako da putujemo

Nova 26.02.2021
Posle sastanka šefova država i vlada Evropske unije o situaciji sa koronavirusom i uvođenju takozvanih "kovid pasoša", ostalo je više pitanja nego odgovora. Iako je EU u načelu podržala uvođenje neke vrste digitalnog sertifikata o imunizaciji… »

Lideri EU podržali uvođenje „digitalnih sertifikata“ za ulazak u zemlje članice

N1 Info 26.02.2021
Hoće li imunizacija zaustaviti pandemiju? Da li će do leta mere za odbranu od kovida-19 u Evropi biti ukinute? Kako će moći da se putuje? Da li će biti priznate sve vakcine i kako ćemo to da dokazujemo? EU je na korak od donošenja odluke o… »

Čadež: Ujednačenim uslovima za kretanje robe i usluga do lakše trgovine

Novi magazin 26.02.2021
Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež ocenio je da je ponovljeni apel briselskih institucija zemljama članicama da ujednače uslove za slobodno kretanje robe i usluga, ohrabrujući korak ka rešenju koje bi evropskim kompanijama… »

EU nastavlja da radi na uvođenju jedinstvenog sertifikata o vakcinaciji

Politika 26.02.2021
BRISEL – Lideri EU su sinoć na redovnoj video konferenciji posvećenoj borbi protiv pandemije kovida-19 pokazali da postoji sve veća podrška tzv. digitalnim sertifikatima o vakcinaciji koji bi se zasnivali na zajedničkim evropskim kriterijumima za… »

Čadež: Otvoriti granice prevoznicima

RTV 26.02.2021
BEOGRAD - Ponovljeni apel briselskih institucija zemljama članicama da ujednače uslove za slobodno kretanje robe i usluga kao i jučerašnja saglasnost evropskih lidera o potrebi uvođenja elektronskih sertifikata je ohrabrujući korak za olakšavanje… »

Apel predsednika PKS: Otvoriti granice prevoznicima

Kurir 26.02.2021
Ponovljeni apel briselskih institucija zemljama članicama da ujednače uslove za slobodno kretanje robe i usluga kao i jučerašnja saglasnost evropskih lidera o potrebi uvođenja elektronskih sertifikata je ohrabrujući korak za olakšavanje međusobnu… »

Čadež: Otvoriti granice prevoznicima

Danas 26.02.2021
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež najavio je danas da će komore članice Evrokomore, posebno posle dodatnih restrikcija koje su neke zemlje uvele za transportne firme, insistirati na relaksaciji prevoznika i doslednom sprovođenju… »

"Ljudi bi zbog pasoša trčali za vakcinom, a možda je ona potrebnija starijima ili bolesnima" Ivanuša o stavu SZO: "nismo za…

Blic 26.02.2021
Stav Svetske zdravstvene organizacije (SZO) je da u ovom trenutku ne bi trebalo uvoditi kovid pasoše, kaže direktor kancelarije SZO u Srbiji Marijan Ivanuša, uz naglasak da bi to dovelo do velikih nejednakosti. Ivanuša kaže da vakcina na globalnom… »

Ivanuša (SZO): Pasoši za kovid vakcinaciju u ovom trenutku nisu poželjni

Danas 26.02.2021
Direktor SZO u Srbiji Marijan Ivanuša ocenio je danas da je stav Svetske zdravstvene organizacije da uvođenje pasoša za kovid vakcinaciju u ovom trenutku nije poželjno. „Znamo da vakcina na globalnom nivou nema dovoljno, a uvođenje tih pasoša… »

Ivanuša: Stav SZO da se za sada ne uvode kovid pasoši

Dnevnik 26.02.2021
BEOGRAD: Stav Svetske zdravstvene organizacije (SZO) je da u ovom trenutku ne bi trebalo uvoditi kovid pasoše, kaže direktor kancelarije SZO u Srbiji Marijan Ivanuša, uz naglasak da bi to dovelo do velikih nejednakosti. Ivanuša kaže da vakcina na… »

Zbog pasoša bi trčali za vakcinom Ivanuša: Stav SZO je da se za sada ne uvode kovid pasoši, to bi dovelo da velikih…

Kurir 26.02.2021
Stav Svetske zdravstvene organizacije (SZO) je da u ovom trenutku ne bi trebalo uvoditi kovid pasoše, kaže direktor kancelarije SZO u Srbiji Marijan Ivanuša, uz naglasak da bi to dovelo do velikih nejednakosti. Ivanuša kaže da vakcina na globalnom… »

Suncobran uz kovid-pasoš: Lideri Evropske unije bez dogovora o sertifikatu za putovanja tokom pandemije

Večernje novosti 26.02.2021
VAKCINALNI pasoš je podelio EU. Na jučerasnjem, prvom danu dvodnevnog video-samita Evropske unije, bilo je jasno da na ovu temu lideri gledaju svako iz svog ugla. Turističke zemlje, među kojima su Grčka, Španija, Italija, Malta, Kipar i Hrvatska… »

Ivanuša: Stav SZO da se za sada ne uvode kovid pasoši

RTS 26.02.2021
Stav Svetske zdravstvene organizacije je da u ovom trenutku ne bi trebalo uvoditi kovid pasoše, kaže direktor Kancelarije SZO u Srbiji Marijan Ivanuša, uz naglasak da bi to dovelo do velikih nejednakosti. Marijan Ivanuša kaže da vakcina na globalnom… »

Seničić: Digitalni sertifikati dobri za turizam, ali bez uslovljavanja

RTV 26.02.2021
BEOGRAD - Direktor JUTA Aleksandar Seničić izjavio je danas da je to što EU razmatra uvođenje tzv. digitalnih sertifikata o vakcinaciji svakako pozitivna stvar za turizam, ali da vakcinacija ne sme da bude uslov za putovanja, kao i da je uveren da će… »

Korona virus i EU: Digitalni sertifikati o vakcinisanju kao mogući uslov za putovanja

Radio 021 26.02.2021
Grčka i Austrija najveći su zagovornici ideje uvođenja kovid pasoša, druge zemlje EU skeptične. Getty Images Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da će najverovatnije pre leta biti dostupne digitalne potvrde o vakcinaciji, koje će ljudima… »

Vakcinalni pasoš za putovanje u EU, Grčka najveći zagovornik?

Jugmedia 26.02.2021
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da će najverovatnije pre leta biti dostupne digitalne potvrde o vakcinaciji, koje će ljudima omogućiti da nesmetano putuju po Evropi, bez obzira na pandemiju korona virusa, piše BBC News. „Većina… »

Korona virus i EU: Digitalni sertifikati kao mogući uslov za putovanja

Danas 26.02.2021
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da će najverovatnije pre leta biti dostupne digitalne potvrde o vakcinaciji, koje će ljudima omogućiti da nesmetano putuju po Evropi, bez obzira na pandemiju korona virusa. „Većina zemalja članica je… »

Fon der Lajen: Najmanje 3 meseca za sistem sertifikata o vakcinaciji

Blic 26.02.2021
Lideri EU su sinoć na redovnoj video konfrenciji posvećenoj borbi protiv pandemije kovida-19 pokazali da postoji sve veća podrška tzv. digitalnim sertifikatima o vakcinaciji koji bi se zasnivalii na zajedničkim evropskim kriterijumima za ulazak u… »

Da li ćemo na leto putovati Evropom: Lideri EU razgovarali o sertifikatima o vakcinaciji

Radio 021 26.02.2021
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da će digitalni sertifikati o vakcinaciji, koji će omogućavati ljudima da putuju Evropom uprkos pandemiji korona virusa, verovatno biti dostupni pre leta. Lideri EU su sinoć na redovnoj video konfrenciji… »

Ostaju restrikcije na putovanja: Šarl Mišel pozvao članice EU da poštuju zajedničke principe

Večernje novosti 25.02.2021
PREDSEDNIK Evropskog saveta Šarl Mišel pozvao je zemlje članice da poštuju zajedničke principe kada je reč o restrikcijama na putovanja u cilju suzbijanja širenja pandemije kovida-19, posebno novih sojeva virusa. Čelnici EU navode da su se tri… »

Lideri EU se založili za stroga ograničenja zbog novih sojeva korona virusa

Danas 25.02.2021
Tema drugog dana samita Evropske unije bezbednost i odbrana Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel poručio je večeras da su proizvodnja i isporuka vakcina, kao i vakcinacija protiv kovida širom Evropske unije, prioritet broj 1 i istakao da to… »

Šta tačno zači uvođenje sertifikata o vakcinaciji? Ursula fon der Lajen dala objašnjenje i rekla za koliko vremena bi…

Večernje novosti 25.02.2021
LIDERI EU su večeras na redovnoj video konfrenciji posvećenoj borbi protiv pandemije kovida-19 pokazali da postoji sve veća podrška tzv. digitalnim sertifikatima o vakcinaciji koji bi se zasnivali na zajedničkim evropskim kriterijumima za ulazak u… »

Vesti dana »